HENTBOL - 01 Eylül 2014 Pazartesi 18:24

Hentbolda lig ve kupa fikstürü belli oldu

A
A
A
Hentbolda lig ve kupa fikstürü belli oldu

2014-2015 hentbol sezonu Erkekler ve Bayanlar Süper Lig fikstür ve Türkiye Kupası 1. Tur Kuraları bugün çekildi.

Hentbol Federasyonu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Bilgehan Çapraz, Genel Sekreter Mutlu Kadıoğlu, kulüp temsilcileri ve federasyon yetkilileri katıldı.

Hentbolda 2014-2015 sezonu Erkekler Süper Lig 20 Eylül Cumartesi günü, Bayanlar Süper Lig ise 21 Eylül Pazar günü oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. Kura çekiminin ardından Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde ilk hafta programı şu şekilde oluştu:

Maliye Milli Piyango - Mersin Hentbol
Gençlerbirliği - Trabzonspor
Beşiktaş Mogaz - İstanbul Anafen Koleji
Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor - Nilüfer Belediyesi
Kayseri Rainbow - Ankara İl Özel İdare
Antalyaspor - İzmir Büyükşehir Belediyesi
Amasya Taşova YİBO - Konya Selçuklu Belediyesi

Hentbol Bayanlar Süper Ligi'nde ilk haftanın programı ise şöyle:
Ardeşen Gençlikspor - Kastamonu Belediyesi
Muratpaşa Belediyesi - 1907 Kanaryaspor
Ankara 1910 - İzmir Büyükşehir Belediyesi
Üsküdar Belediyesi - Zağnos spor
Yenimahalle Belediyesi - Maltepe Belediyesi

TÜRKİYE KUPASI 1.TUR

Erkekler Türkiye Kupası 1. Turunda ise statü gereği grup müsabakaları olarak 12-14 Eylül 2014 tarihlerinde oynanacak. 17 takımın mücadele edeceği Erkekler Türkiye Kupası 1. tur maçları 4 grupta tek merkezli olarak tek devreli lig usulü oynanacak. Grubunda ilk 2 sırayı alan takımlar 2. tura yükselecek. Geçen sezon Erkekler Süper Lig'de ilk 4 sırada yer alan takımlar (Beşiktaş, Ankara İl Özel İdare, Nilüfer Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor) Türkiye Kupası'na 2. turda dahil olacak.

Erkekler Türkiye Kupası'nda oluşan 1. tur grupları şu şekilde:

A GRUBU
Maliye Milli Piyango
Antalyaspor
Çukobirlik
Anadolu Üniversitesi Gençlik Spor

B Grubu
Mersin Hentbol
Kayseri Rainbow
Amasya Taşova YİBO
Sakarya Büyükşehir Belediyesi

C GRUBU
Gençlerbirliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi
Konya Selçuklu Belediyesi
Göztepe

D GRUBU
Trabzonspor
Anafen Koleji
Yeditepe spor
Rize Gençlikspor
Trabzon Akçaabat Tütünspor

Bayanlar Türkiye Kupası 1. turunda ise 18 takım mücadele edecek. 1. tur maçları 2'si 4'erli, 2'si de 5'erli olmak üzere 4 grup merkezinde tek devreli lig usulüne göre 12-14 Eylül 2014 tarihlerinde oynanacak. Grupların ilk 2 sırayı alan 8 takım 2. tura yükselecek. 2. tura geçtiğimiz sezon Bayanlar Süper Ligi ilk 4 sırada tamamlayan takımlar da (Muratpaşa Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi, Ardşen Gençlikspor ve İzmir Büyükşehir Belediyesi) katılacak.

Kura çekiminin ardından Bayanlar Türkiye Kupası'nda oluşan 1. tur grupları ise şöyle:

A GRUBU
1907 Kanarya spor
Pazarspor
1453 Üsküdar spor
Sivas 4 Eylül Belediyesi

B GRUBU
Maltepe Belediyesi
Ankara GAYE spor
Kastamonu Ayyıldız spor
Anadolu Üniversitesi Gençlik Spor

C GRUBU
Kastamonu Belediyesi
Trabzon Zağnos spor
Genç Uşak spor
Aksaray Belediyesi
Kemalpaşa Belediyesi

D GRUBU
Üsküdar Belediyesi
Ankara 1910
Bursa Osmangazi Belediyesi
Samsun Gençlik Spor
Adana Şakirpaşa HEM

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kağıthane’de 23 Nisan coşkusu Kağıthane’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” büyük bir coşku ile kutlandı. Kağıthane Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuk şenliği düzenlendi. Hasbahçe Mesire Alanı’nda düzenlenen etkinliklerde; geleneksel oyunlar, şişme oyun grupları, beceri atölyeleri, jonglör gösterileri, palyaço şov ve çocuk şarkıları yarışmaları yapıldı. Etkinlik alanında çocukların seveceği ikramlar da Kağıthane Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunuldu. Ayrıca Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; Gültepe Kültür Merkezi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla program düzenlendi. Programda çocuklar birbirinden güzel şarkı, şiir ve dans gösterileri ile bayramlarını kutladı. Düzenlenen programa; Kaymakam Niyazi Erten, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı ve çok sayıda vatandaş çocuklarıyla beraber katılım gösterdi. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Çocuklarımız ile beraber 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladık. Çocuklarımız aileleriyle beraber güzel vakitler geçirdiler. Bugün aynı zamanda milletimizin inancının ve iradesinin temsilcisi meclisimizin kuruluşunun 104. Yıldönümü. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadele kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyorum” dedi. Başkan Öztekin; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kağıthane Belediye Başkanlığı görevini temsili olarak İsmail Erez İlkokulu öğrencisi Taha Mert Aydın’a devretti.