YEREL HABERLER - 31 Aralık 2013 Salı 21:43

Yüz Nakilli 3 Hastanın Yeni Yıl Mutluluğu

A
A
A
Yüz Nakilli 3 Hastanın Yeni Yıl Mutluluğu

Antalya'da, yüz nakli yapılan Uğur Acar ile Turan Çolak ve Salih Üslün yılbaşını birlikte kutladı.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ile yüz nakli olan 4. hasta Turan Çolak ve 6 hasta Salih Üslün, Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği'ndeki yılbaşı kutlamasına katıldılar. Böbrek nakli olan hastalar ve aileleriyle bir araya gelen Acar, Çolak ve Üslün akşam yemeğinin ardından kendileri için hazırlanan 2014 yılı yazılı pastadaki mumları üfledi. Keyifli anların yaşandığı gecede Acar, Çolak ve Üslün hareketli parçalar eşliğinde karşılıklı oynadı. Yeni yüzlerine maske ve yılbaşı şapkaları takan üç arkadaş, yeni yıl pastasını birlikte kesti. Üslün, Acar ve Çolak ile oğluna pasta yedirdi. Üslün’ün hem oğluna hem de diğer yüz nakilli arkadaşlarına pasta yedirmesi renkli görüntüler oluşturdu.
Gecede konuşan Dernek Başkanı Mehmet Şahan, Türkiye'nin yüz nakilli hastalar ve böbrek nakli hastalarıyla 2014 yılını karşıladıklarını belirterek, yeni yılın sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diledi. Şahan, tüm insanları yeni yılda organ bağışına davet ettiklerini belirtti.
DOKTORUNA VE BAĞIŞÇI AİLEYE TEŞEKKÜR
Türkiye'nin ilk yüz nakli ile tıp literatürüne geçen ve yeni yüzü ile ikinci kez yılbaşı kutlayan Uğur Acar, operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve hastane ekibine teşekkür etti. Kendisine yüz bağışında bulunan Ahmet Kaya'nın ailesine de teşekkür eden Acar, "Tüm insanları organ bağışına davet ediyorum. Yeni yılın sağlık mutluluk huzur ve sevgi getirmesini temenni ediyorum" dedi.
Türkiye'nin 4. yüz nakillisi Turan Çolak, 2013 yılının kendine çok uğurlu geldiğini vurgulayarak, herkesin yeni yılını kutladığını söyledi. Bağışçı aileye de yeni yılın mutluluk getirmesini dileyen Çolak, "Ben onların sayesinde günlerimi mutlu geçiriyorum. Organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olmasını bekliyorum. Yeni yılda sağlık ve mutluluk bekliyorum" diye konuştu.
Salih Üslün'ün oğlu Sedat Üslün ise en mutlu günlerinden birini yaşadığını belirterek, babasının yeni yılda daha da iyileşeceğini söyledi. Bağışçı aileye teşekkür eden Üslün, babasının da çok mutlu olduğunu ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir