SPOR - 20 Mart 2017 Pazartesi 14:32

IAAF çocuk atletizmi uygulama kursları başlıyor

A
A
A
IAAF çocuk atletizmi uygulama kursları başlıyor

Atletizm Federasyonu ile MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün Halk Eğitim Merkezleri’nde açılması kararlaştırılan IAAF Çocuk Atletizmi kurslarının esasları üzerine bir toplantı yapıldı.

2017 yılı itibariyle açılacak kurslar için iki kurum arasında yapılacak çalışmaların takibi ve yetenek taraması konuları için bir “Çalışma Grubu” oluşturuldu. "Çalışma Grubu" ilk toplantısını 15 Mart 2017 tarihinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nde yaptı. Toplantıda; pilot illerin belirlenmesi, kullanılacak malzemelerin temin edilmesi, yetenek taramasının başlatılması ve etkin bir lansman hazırlığının yapılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.
  Bu arada açılacak kursları “IAAF Çocuk Atletizmi” seminerlerinden alınmış olan belge sahipleri, Beden Eğitim ve Sınıf Öğretmenleri ile Atletizm Antrenörlerinin verebilmesi konusu da kararlaştırıldı. Bu uygulamayla 8 bin yeni istihdam olanağı oluşturuldu.
  Çalışma grubunda konuşan IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz, Projenin Türk Atletizminin altyapı konusu için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerince projeye gerekli olan önem ve desteğin veriliyor olması sevindiricidir. Ayrıca yurt genelinde ki kursların da en kısa sürede açılacağını karar altına alınmıştır" dedi.
  Ayaz asıl hedeflerinin ise bu projenin Milli Eğitim Bakanlığınca ilkokullarda müfredata alınabilmesi olduğunu vurguladı. Bunun için de gerekli olan çalışmaların Federasyon Başkanı Fatih Çintimar tarafından yapıldığını söyledi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir