EĞİTİM - 12 Haziran 2017 Pazartesi 10:46

İAÜ 12’inci dönem mezunlarını verdi

A
A
A
İAÜ 12’inci dönem mezunlarını verdi

İstanbul Aydın Üniversitesinin (İAÜ) düzenlediği mezuniyet töreni ile 8 bin öğrenci kep attı. Toplam 25 bine yakın katılımın olduğu törende aileler de çocuklarının heyecanlarını paylaştı.

Bu yıl 12’inci mezunlarını veren İAÜ’nün, Florya Halit Aydın Kampüsü'nde düzenlediği tören renkli görüntülere sahne oldu. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eşi Hamdiye Soylu, İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Rektör Prof. Dr. Yadigâr İzmirli, akademik ve idari personel, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, açılış konuşmaları, okulu derece ile bitiren öğrencilerin ödüllendirilmesi ile devam ederek kep atma töreni ile son buldu.

“Sizleri hayata uğurluyoruz”

Açılış konuşmasında öncelikli olarak çok gururlu ve mutlu olduklarını ifade eden Dr. Mustafa Aydın, öğrencilere verilen emekler için ailelere de teşekkürlerini sundu. Mustafa Aydın aynı zamanda, “Bir mutluluğu daha paylaşmak üzere burada bulunuyoruz. İnsanların hayatlarında unutulmayan anlar vardır. İşte bugün öyle bir gün ve bunu sizinle paylaşıyoruz. Bugün geleceğin aydınlarını uğurlamak için burada bulunuyoruz. Gözlerinizdeki pırıltı ile gelecekte ne kadar başarılı olduğunuzu şimdiden görmekte ve geleceğe umutla bakmaktayız. Ülkemizde ve coğrafyamızda yaşanan olaylara bakıldığında bu gençlere ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu daha iyi anlıyoruz. Ayrışmanın çözüm olmayacağı, aklın ve sağduyunun, kardeşliğin ve uzlaşının sizlerin ellerinde yükselerek, ülkemize ve dünyaya barış getireceğine inanıyoruz. Bizler her zaman öğrencilerimize, velilerimize, toplumumuza ve toprağımıza sorumlu olma bilinci ile hareket ettik. Çağın ön gördüğü bütün gelişmeleri akademik dünyanızın her devresinde yürürlüğe koyarak, sizlerin çağın gerekliklerine uygun yetişmeniz için gayret gösterdik. Özgür düşünme, önyargısız, farklı düşünce ve görüşlere açık olma ve bilginin gücünü önemseme gibi değerleri, sizlere kazandırmaya çalıştık. Uluslararası öğrencilerim, sizler de Ülkenizden ve ailelerinizden binlerce kilometre uzaklarda eğitiminizi tamamladınız. Gurbetin zorluklarını yaşadınız. Ancak bizler sizleri kendimizden bir parça olarak gördük ve aileniz olmaya çalıştık. Üniversitemize verdiği destekleri esirgemeyen herkesi öncelikli olarak çok teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı iletiyoruz. Tüm öğrencilerimizi gözlerinden tek tek öpüyorum, hepinizin bir hocası, bir babanız ve canından bir parça olarak bir büyüğünüz olarak tüm kalbimle hepinizi kucaklıyorum ve sizleri hayata uğurluyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

“Hepinizle gurur duyuyoruz”

Prof. Dr. Yadigâr İzmirli de yaptığı açılış konuşmasında, “Mutluluğumuzu paylaşmaya gelen herkese teşekkür ediyorum. Bilimin ışığında aydın gençler yetiştirmek için kurulan üniversitemiz bugün 12. dönem mezunlarını veriyor. Uluslararası üniversitelerle birlikte yapmış olduğumuz anlaşmalar, bilimsel araştırmalar ve 100’un üzerinde ülkeden bizleri tercih eden uluslararası öğrencilerimizle bir dünya üniversitesi konumundayız. Sevgili mezunlarımız, dün denilecek kadar kısa bir zaman önce üniversitemize başladınız. Sizleri geleceğe hazırlamak için çok büyük imkânlar sunuldu. Bu nedenle yarın, hepiniz dünyanın neresinde hangi işi yaparsanız yapın, çok başarılı olacaksınız. Hepinizle şimdiden gurur duyuyor ve varlığınızla hayatımıza kattığınız anam ve kalite için ve sonunda da bu gün burada oluşturdunuz muhteşem manzara için çok teşekkür ediyorum. Hepinizin yolu açık olsun, Allah’a emanet olun” diyerek duygularını ifade etti.

İAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi ve üniversitenin Fakülteler birincisi Aysu Güzel, “Çok sevinçliyim çünkü 4 yıl boyunca çok emek verdim. Bu yüzden de bu onuru hak ettim. Üniversitemin bana verdiği eğitimle mesleki anlamda çok yetkin bir hale geldiğimi düşünüyorum. Üniversitemi seviyorum ve gerek hocalarım gerek arkadaşlarım ve içinde bulunduğum ortam beni her açıdan olumlu yönden etkiledi” diye konuştu.

 İAÜ Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü öğrencisi Mert Oğuz Kaba, “Birincilikle bitirdiğim için çok mutluyum tabii ki. Benim için zorlu bir süreç oldu. Hatta bu yüzden pek sosyal aktivitelerim olmadı. Gerçi üniversitemiz bize her türlü sportif, kültürel, sosyal etkinlikler sundu. Onlara katılmaya çalıştık ama ben genel anlamda asosyal davrandım” dedi. Kaba, başarılı olmak isteyen öğrencilere de, “Okuldan sonra düzenli tekrar etsinler, sınavdan önce derslerine yoğunlaşsınlar” diye tavsiyelerde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “‘Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerimi anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk’ta düzenlenen mitinge katıldı. Dağ’a binlerce hemşehrisinin yanı sıra, AK Parti İzmir milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dahi Zeynel Bakıcı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Hakan Bayraklı ve MHP Selçuk İlçe Başkanı Nuri Yılmaz da eşlik etti. “İzmir kararını vermiştir” Hamza Dağ, 2 ayı aşkın süredir İzmir’in her yerinde hemşeriyle kucaklaştığını belirterek, “Ben, İzmir’imizde artık şunu net bir şekilde görüyorum. 31 Mart için İzmir kararını vermiştir. Bugün de görüyorum ki Selçuk kararını vermiş. Hemşehrim İzmir’in, Selçuk’un her sokağına hizmet istiyor, proje istiyor. İnşallah biz bu hizmetleri de projeleri de şehrimize kazandıracağız” ifadeleri kullandı. “Tek gündemimiz İzmir” Bugüne kadar hiç kimseyi ötekileştirmediğini vurgulayan Dağ, “Bundan sonra da ötekileştirmeyeceğiz. Hiç kimse bizim nezdimizde ayrımcılığa maruz kalmamıştır, kalmayacaktır. Kimse bildiği işin dışında başka bir iş yapmak zorunda kalmayacaktır. Belediye başkanına ne için oy verilir? ‘Eser üretsin, hizmet getirsin, yatırım yapsın, sorunları çözsün.’ Evet; bizim tek gündemimiz İzmir, mesaimizin tamamı bin 294 mahallemiz her sokağında, hanesinde geçecek. İzmir’de istişareyi, ortak aklı merkeze alacağız. İzmir’de tüm projelerimi beraber hazırladık, beraber hayata geçireceğiz. Sorunlara anlık değil sürdürülebilir çözümler üreteceğiz” diye konuştu. “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Seçim çalışması süresince 4 önemli lansman yaptığını vurgulayan, Selçuk için yapacaklarına da değindi. Hamza Dağ, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerim anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim. İzmir’in, Selçuk’un tarihi dokusunu, kültürel mirasını, asırlara sari olan medeniyet birikimini koruyacağız. Selçuk tarımıyla, turizmiyle bereketli ilçelerimizdendir. Bizler de oluşturacağımız eser ve hizmet ekosistemiyle destek olarak parlayan bir yıldız olmasını sağlayacağız.” Miting, Selçuk Belediye meclis üyesi adaylarının tanıtımıyla sona erdi.
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.