ASAYİŞ - 23 Ekim 2014 Perşembe 15:03

İbni Sina'da patlama Çapa'da yangın!

A
A
A
İbni Sina'da patlama Çapa'da yangın!

Ankara'da İbn-i Sina Hastanesi’nde küçük çaplı bir patlama meydana geldi, İstanbul'daki Çapa Tıp Fakültesi'nde ise çocuk bölümünde yangın çıktı.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, İbn-i Sina Hastanesi’nin arka bahçesinde yer alan tehlikeli atıp deposundaki atıkların, yüklenici firma tarafından teslim alınması esnasında firmaya ait atık kamyonunda küçük çaplı bir patlama yaşandığı ifade edilerek, tedbir amaçlı hasta kabulüne ara verilen acil serviste 15.40 itibariyle hasta kabulüne tekrar başlandığı kaydedildi.

İbn-i Sina Hastanesi’nin Acil Servis bölümünde meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yapan Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, saat 13.10’da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi’nin arka bahçesinde yer alan tehlikeli atıp deposundaki atıkların, yüklenici firma tarafından teslim alınması esnasında firmaya ait atık kamyonunda küçük çaplı bir patlama yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, patlama sırasında yüklenici firma görevlisinin el ve yüzünde yüzeysel yanıkların olduğunu, yaralıya ilk müdahalenin yapılmasının ardından gözlem altına kaydedildi.

Olay yerinin acil servise yakın olması nedeniyle AFAD ve itfaiye ekibinin rahat çalışa bilmesi ve tedbir amacıyla acil servise hasta kabulüne geçici olarak ara verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Olay sırasında başka yaralanan olmadığı gibi hastanemizdeki diğer sağlık hizmetleri sunumda da herhangi bir aksaklık olmamıştır. AFAD yetkililerinin kamyon çevresinde yapmış oldukları teknik çalışma sonucunda insan sağlığını tehdit edecek herhangi bir risk saptanmaması üzerine 15.40 itibariyle acil servise hasta kabulü başlamıştır.”

ÇAPA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ’NDE YANGIN PANİĞİ

 Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Cerrahi Bölümü’nün çocuk servisinde yangın çıktı. Hastane yoğun duman altında kalırken, hastalar tahliye edildi. 

Alınan bilgiye göre, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nün 2’nci katındaki çocuk bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle oluşan yoğun duman içinde kalan hastalar büyük panik yaşadı. Hastanenin doktorları ve personeli hastaları tahliye etmek için seferber oldu. 

ÇAPA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ’NDE YANGIN PANİĞİ

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, İbni-Sina Hastanesi'nde gaz sıkışması sonucu tıbbi atık aracında meydana gelen patlamanın kısa sürede söndürüldüğünü açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, saat 13.00 sıralarında Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi tıbbi atık aracında gaz sıkışması sonucu çıkan yangının anında söndürüldüğü kaydedildi.

Olayda araç sürücüsünün hafif yaralandığı kaydedilerek patlama acil servis yakınında meydana geldiği için çevrede gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi. İlgili kurumların müdahale ve incelemelerini yaptığı bildirildi.

 ÇOCUKLAR VE DİĞER HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde çocuk servisinin bulunduğu kattaki atık malzeme odasında çıkan yangın paniğe neden oldu. Servisteki çocuklar annelerinin kucağında, bazı hastalar ise çarşaflarla taşınarak tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, çocuk servisinin bulunduğu ikinci kattaki atık malzemelerinin biriktirildiği odada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangından dolayı oluşan duman ilk üç katı sardı. Bunun üzerine hastane çalışanları bölümlerde yatan çocukları ve diğer hastaları dışarı çıkarmak için seferber oldu. Hasta yakınları ve muayene olmayı bekleyen hastalar da panikle dışarı koştu. Bu sırada hastane koridorlarında yoğun koşuşturmaca ve panik yaşandı. Bölümde yatan çocuklar annelerinin kucağında dışarı çıkarılırken, doktorlar da bazı yatalak hastaları çarşafla dışarı taşıdı. Dışarı çıkarılan hastalar acil servise götürüldü.
Bu sırada bir doktor, çıkan yangında paniğe kapılarak dışarı çıkmaya çalışırken başını pencereye vurdu. Başından yaralanan doktora ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı ve dışarı çıkardı.İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri hastane içine dolan dumanı kısa sürede tahliye etti. Dumanın tahliye edilmesiyle birlikte hastanedeki panik de sona erdi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor. 

İLKER TURAK- MEHMET ALTUNIŞIK 
 

İLKER TURAK 
ANKARA (İHA) - 
İLKER TURAK 
ANKARA (İHA)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir