Balıkçı Kenan Tesisleri'nin Sahibi Kenan Balcı, sıcak bir tarihe denk gelen Ramazan'da herkese bol bol balık tüketmeleri tavsiyesinde bulunuyor.
Vücut sağlığını düşünenlerin Ramazan'da haftada en az iki kere balık yemesi gerektiğini anlatan Kenan Balcı, "Kimi insanımız iftarda çok yemek yiyor ve dolayısıyla rahatsızlık yaşayabiliyor.
Yenilen yemekler bazen doğal besinler olmayabildiğinden bu durum vücutta enerji kaybına yol açabiliyor. Oysa iftar sofralarında, tokluk ve hazımsızlık hissi veren gıdalardan öte, vücuda enerji veren besinlerin tüketimine öncelik verilmelidir" dedi.
Bu besinlerin en önemlisinin balık olduğunu anlatan Balcı, şöyle konuştu: "Balık tümüyle doğal oluşu, kolay sindirimi ve hazımsızlık hissi vermemesi nedeniyle iftar sofralarında öncelikli yerini alması gereken besin kaynağıdır. Balık insan vücudunun ihtiyaç duyduğu gerekli vitaminleri büyük ölçüde içeriyor. Örneğin; hiçbir besin maddesiyle karşılaştırılamaz. Balığın; etinin de, Omega-3 içeren yağının da yararlı olduğu, bilim adamlarının yaptığı birçok testle de kanıtlanmıştır."
Balık en doğal en hafif besin kaynağı
Balık tüketiminin yararları konusunda akademisyenlerden edindiği bilgileri basın mensuplarına anlatan Kenan Balcı, Ramazan ayında da balığın sofraların vazgeçilmezi olması gerektiğini, bu yıl özellikle sıcak bir mevsime denk gelen Ramazan ayında balık tüketiminin önemini anlattı.
Balığın insanlar üzerindeki faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirten Balcı, sözlerine şöyle devam etti: "Oruç tutanlar için, iftar sofralarının vazgeçilmezi olması gereken balık; besin maddeleri arasında en doğal ve sindirimi rahat olanıdır. Balık, insan vücudunun gerek duyduğu enerji ihtiyacını karşılar ve yararları da saymakla bitmez."
Balık yemenin faydaları
Balığın, besin özelliklerinin araştırıldığında çarpıcı bilgilerle karşılaşılacağını ifade eden Balcı, balık yemenin yararlarından bazılarını şöyle sıraladı: "Sağlıklı diş etleri ve diş yapısının oluşmasına yardımcı olur, cilt rengini güzelleştirir, saçların daha sağlıklı olmasını sağlar, ilerleyen yaşlarda görme bozukluklarını önler, grip, soğuk algınlığı ve bakteriyel enfeksiyonlarla mücadeleye katkıda bulunur (iyileşmeyi hızlandırır). Ayrıca, kandaki kolesterol oranını düzenleyici etkisiyle kalp krizi
riskini azaltır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, Romatizmal hastalıkların iyileşmesinde, Göziçi tansiyon rahatsızlıklarının tedavisinde, beyin ve omurilikte doku sertleşmesi sonucu oluşan ölümcül hastalıklara karşı direnç sağlamada, Şeker hastalığında beslenmede, Migren hastalarında, Cilt sağlığı ile ilgili tüm sorunlarda etkili olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır."