EĞİTİM - 29 Ağustos 2018 Çarşamba 13:19

İhlas Koleji hizmet içi eğitim seminerlerine başladı

A
A
A
İhlas Koleji hizmet içi eğitim seminerlerine başladı

İhlas Eğitim Kurumları yöneticileri ve öğretmenleri İhlas Mesleki Gelişim Programı (İMGEP) ile yeni eğitim yılına başladılar.

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsünde düzenlenen ve üç gün sürecek olan seminer programının açılış konuşmasını İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin yaptı. Konuşmasına İhlas Eğitim Kurumlarının kurucusu merhum Dr. Enver Ören’in “Eğitim gönüllere dokunmaktır.” sözüyle başlayan Yeltekin, yeni eğitim öğretim yılını açmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Başarılı bir yıl geçirdiklerini ifade eden Bedri Yeltekin, “Bu yıl YKS Türkiye birincisinin ve on ikincisinin İhlas Kolejinden çıkmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca ilk yüze giren birçok öğrencimiz oldu. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu başarıda öğretmenlerimizin okullarına gelirken “bir evden çıkıp başka bir eve geliyoruz” şeklinde düşünmeleri ve mesleklerini bu bilinçle icra etmelerinin büyük etkisi var. Bu duygu olmazsa ne kadar sistem kurarsanız kurun işe yaramaz” diyen Yeltekin, öğretmenliğe adanmışlık olmadan başarının gelmeyeceğinin söyledi. Yeltekin konuşmasının sonunda İhlas Eğitim Kurumlarında 10. ve 20. yılını dolduran idareci, öğretmen ve çalışanlara plaket takdim etti. 

İhlas Koleji hizmet içi eğitim seminerlerine başladı

YKS’ de dereceye giren öğrenciler, öğretmenlerini unutmadı

Seminere YKS Türkiye birincisi Mustafa Emir Gazioğlu ve on ikincisi Ömer Faruk Doğru hazırladıkları videolarla katılarak başarılarında emeği geçen öğretmenlerine ve idarecilerine teşekkür ettiler. İhlas Koleji’nin dereceye giren diğer öğrencileri Ercüment Yavuz Korkmaz ve Arif Emre Alptekin de konuşmacı olarak seminerde yer aldılar.

Kürsüye gelen Ercüment Yavuz Korkmaz, İhlas Kolejinde geçen eğitim sürecinden bahsetti. Korkmaz, İhlas Koleji öğretmenlerinin öğrencilerine katkıda bulunmak için çok çaba gösterdiklerini ve öğrencilerle yakın ilişkiler kurduklarını ifade etti. Kendisinin tarihle ilgilenmesinin temelinde merhum Enver Ören ile yapmış olduğu bir konuşmanın yattığını vurgulayan Korkmaz, “Henüz sekiz yaşındayken Enver Abi bir konuşmanın sonunda bana “Ya Ercüment tarih okumak lazım. İnsanlar ecdadımızı seviyoruz diyorlar ama bilmek gerek okumak gerek ”dedi. İlerleyen yıllarda benim içimde derin bir tarih merakı doğdu. Bu sözün her zaman bende bir tesiri oldu” ifadelerini kullandı.

Korkmaz’dan sonra konuşan Arif Emre Alptekin sınava hazırlık döneminde Türkiye birincisi Mustafa Emir Gazioğlu ile birlikte çalıştığını ve bunun kendisi için çok faydalı olduğunu söyleyerek sınavda elde ettiği başarıda emeği geçen öğretmenlerine teşekkür etti.

Öğrenci konuşmalarının ardından İhlas Eğitim Kurumları Akademik Direktörü Selahattin Çolak yeni eğitim döneminde okullardaki işleyiş hakkında bilgiler verdi. Seminerin öğleden sonraki bölümünde de Doç. Dr. Raziye Bilge Uzun, öğretmenlere yönelik koçluk ve mentorluk eğitimi verdi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Paycell’den yerli ödeme yöntemi TROY kart Dijital ödeme ve finansal hizmetler platformu Paycell, kartlı ödeme sistemlerinin yerli çözümü TROY’u Paycell Kart’la birleştirdi. Kullanıcılar Paycell uygulaması üzerinden TROY sanal kart oluşturarak, yurt içi alışverişlerinde kolay, hızlı ve güvenli bir deneyim yaşayabilecek. Türkiye’nin önde gelen finansal hizmetler platformu Paycell, inovatif çözümlerine bir yenisini daha ekledi. Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. (BKM) tarafından kurulan ve işletilen yerli ve milli kart seçeneği olarak geliştirilen TROY kart, kullanıcıların ilgisine sunuldu. Kullanıcılar Paycell uygulaması üzerinden TROY sanal kart oluşturarak, bu kartı yurt içi alışverişlerinde kullanabilecek. Tüm finansal işlemler kullanıcının hizmetinde Verilen bilgilere göre; kullanıcılarına herhangi bir bankacılık sistemine dâhil olmadan tek uygulama üzerinden tüm finansal işlemlerini yapma ayrıcalığı sunan Paycell’de kolayca fatura ödenebiliyor, 7/24 para transferi yapılabiliyor, kayıtlı tüm kartlar dijital cüzdanla kontrol edebiliyor. Kullanıcılar ödemelerini ve para transfer işlemlerini kolayca yaparken, Colendi Menkul Değerler aracılığıyla Borsa İstanbul’daki şirketlerden hisse alım satım, Amerikan Borsalarına yatırım ve Emtia alım satım işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Kullanıcılar ödemelerini, yatırımlarını ve para transfer işlemlerini yaparken, tüm kartlarını dijital cüzdanla kontrol edebiliyor. Paycell’den ya da Turkcell mağazaları ve anlaşmalı üye iş yerlerinden faturalarını ödeyen kullanıcılar, faturalarını ödedikçe puan da kazanıyor. Paycell, TR Karekod ile tüm müşterilerine kart bakiyeleri ile cüzdan üzerinden hızlı ödeme ödeme imkânı sağlarken, Turkcell kullanıcılarına harcamalarını faturalarına yansıtma ayrıcalığı sunuyor. Anında kullanıma hazır ön ödemeli Paycell Kart yalnızca telefon numarasıyla aktive edilerek tüm alışverişlerde kullanılabiliyor. Paycell uygulaması bugüne kadar 26 milyondan fazla kez indirildi ve uygulama aracılığıyla 8,5 milyondan fazla alışveriş yapıldı. Ayrıca Paycell’in işyerleri için özel avantajlarla sunduğu Sanal POS, Android POS, Vitrin ve Linkle Ödeme çözümleri, müşterilerine yenilikçi ve güvenli ödeme kabul ürünleriyle hizmet vermek isteyen işletmelerin tercihi oluyor.
Çanakkale Çanakkale Valiliği’nden sağanak yağış uyarısı Çanakkale’de akşam saatlerinde etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle Çanakkale Valiliği, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’nin batı kesimlerinde sağanağın akşam saatlerinden itibaren etkili olmasının beklendiği belirtildi. Çanakkale Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’de başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar devam edecek ‘Çanakkale il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat’ meteorolojik uyarısı yapılmıştır. Çanakkale il genelinde yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m) olması beklenmektedir. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur” denildi. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Çanakkale Valiliği yapılan açıklamada, “Çanakkale il genelinde beklenen olumsuz hava şartlarından dolayı 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’den başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması tedbiren yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.