SPOR - 24 Şubat 2016 Çarşamba 09:55

İpekoğlu: 'Başarımızın tesadüf olmadığını gösterdik'

A
A
A
İpekoğlu: 'Başarımızın tesadüf olmadığını gösterdik'

PTT 1. Lig’in lideri Adanaspor, Teknik Direktör Engin İpekoğlu’nun göreve gelmesinin ardından yakaladığı başarı ile dikkat çekiyor. Uzun yıllar Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kalesini koruyan eski milli kaleci İpekoğlu ise başarılarının tesadüf olmadığını gösterdiklerini söyledi.

Altyapıdan takımın başına geçen Eyüp Arın, ligin 11. haftasında Samsunspor deplasmanında alınan 2-1 mağlubiyetin ardından istifa etmiş, Adanaspor’da göreve Teknik Direktör Engin İpekoğlu getirilmişti. İpekoğlu ise takımın başında çıktığı ilk maçta Boluspor’a seyircisi önünde 2-1 yenilse de oynattığı oyunla alkış toplamıştı. Boluspor yenilgisinin ardından 10 haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen Adanaspor, yakaladığı seri ile liderlik koltuğuna oturdu. Bu başarının sırrı ise hiç kuşkusuz Engin İpekoğlu...
Adanaspor'un başındaki performansı ile dikkat çeken Engin İpekoğlu, İHA'nın sorularını yanıtladı.

“ÖNEMLİ OLAN LİDER OLARAK KALMAK”
Başarılı Teknik Direktör İpekoğlu, her ligin kendi içerisinde bir zorluk derecesi ve stratejisinin olduğunu söyledi. PTT 1. Lig takımları arasında çok fazla güç farklılığı olduğuna inanmadığını vurgulayan İpekoğlu, “PTT 1. Lig’in röntgeni; takım oyunu, takım savunması, bireysel hataların az yapılması ve oyun stratejisi. Bunları başardığınız zaman da saha içerisinden puan veya puanlar alıyorsunuz açıkçası. Çalışmış olduğum takımlarda oyuncularımıza takım savunmasını yerleştirmeye çalıştık. Takım savunmasının hatları arasında mesafe bırakmayıp, futbolcuların koşu mesafesini en aza indirgerseniz zaten sıkıntı çekmezsiniz” diye konuştu.
Oyuncularının inanılmaz özveri gösterdiğini kaydeden İpekoğlu, “Şu anda lider durumdayız. Liderliğe yükselebilirsiniz ama orada kalmak çok daha önemli. Çünkü artık hedef takım haline geliyorsunuz. Bütün takımlar bizi yenmek için belki daha fazla çaba gösterecek saha içerisinde. Biz de bunlara hazırlıklı olmalıyız. Ligin en genç ikinci takımıyız. Bu bizim için büyük avantaj. Bugüne kadar bu çocuklar bunu başardı, bugünden sonra da maçlarımıza disiplinli bir şekilde, haddimizi bilerek çıkacağız. İnşallah sezon sonuna kadar aynı çizgide gideriz” ifadelerini kullandı.

“BAŞARIMIZIN TESADÜF OLMADIĞINI GÖSTERDİK”
İpekoğlu, son Balıkesirspor maçının ardından yaptığı, “Bugüne kadar Adanaspor’u diğer takımların ciddiye almadığını düşünüyorum. Artık bu maçtan sonra ciddiye alacaklardır” açıklaması ile ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:
“PTT 1. Lig’de çok büyük bütçelerle kurulmuş takımlar var. Bunların içerisinde; Multigroup Alanyaspor, Adana Demirspor, Kardemir Karabükspor, Vartaş Elazığspor, Göztepe takımları var. Bizim takımımızın şu anki maliyeti yaklaşık 5 milyon TL. Ama 35-40 milyon TL bütçe ile lige başlamış takımlarla oynuyorsunuz. Tabi ki göreve geldiğimizde takım 11. sıradaydı. 11. sıradan birinci sıraya kadar çıktık. Bu arada bunu tesadüf olarak algılayan takımlar vardı. Biz de bunun tesadüf olmadığını şu ana kadar gösterdik. Çünkü saha içinde doğruları yapan ya da olabildiğince doğruları yapmaya çalışan bir takımız. Bugüne kadar bunu başardık. İki haftadır lidersiniz, tabi ki artık hedef takım olacaksınız. Biz de lider olduğumuz için hedef takım haline geldik. 10 maçtır yenilmeyen takımı hangi takım olursa olsun yenmek için sahaya çıkacaktır. Yenilmezliğine son verme düşüncesiyle sahaya çıkacaktır. Biz de inşallah buna müsaade etmeyiz.”

ADANASPOR, İPEKOĞLU İLE KALEYİ GOLE KAPATTI
PTT 1. Lig’in 11. haftasına kadar 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Adanaspor, topladığı 14 puan ile taraftarını üzmüştü. Ancak İpekoğlu’nun takımın başında çıktığı 11 maçta, 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan turuncu-beyazlılar, 26 puan toplayarak büyük bir başarı elde etti.
Uzun yıllar Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kalesini koruyan eski milli kaleci Engin İpekoğlu, göreve geldikten sonra Adanaspor kalesini de gole kapattı. İpekoğlu’ndan önce 11 maçta 15 gol atıp, 14 gol yiyen Adanaspor, İpekoğlu ile çıktığı 11 maçta ise 17 gol atıp, 7 gol yedi. Adanaspor, İpekoğlu’nun başında çıktığı 11 maçın 6’sında kalesini gole kapattı. Bu karşılaşmaların sadece birinde gol atamadı. 

EREN BOZKURT
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.