GÜNDEM - 22 Ocak 2016 Cuma 15:14

İş için gittiği Vietnam'da domuz gribi oldu

A
A
A
İş için gittiği Vietnam'da domuz gribi oldu

İş görüşmesi için gittiği Vietnam'da domuz gribine yakalanan Türk iş adamının ailesi masrafları karşılayamadıklarını belirterek, yoğun bakımda tutulan iş adamının bir an önce Türkiye’ye nakledilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesini istedi.

Ankaralı iş adamı Mehmet Acımık (34), iş görüşmesi için gittiği Vietnam’da rahatsızlanarak Hanoi şehrinde Bach Mai Hastanesine kaldırıldı. Kronik astım rahatsızlığı bulunan Acımık’a, H1N1 virüsü kaptığı teşhisi konuldu. 7 gündür yoğun bakımda yatan kardeşinin hastane masraflarını karşılayamadıklarını belirten Devrim Acımık, masrafları karşılayacak güçlerinin kalmadığını ifade etti.

YOĞUN BAKIMDA ALTI AYLIK KIZININ SESİNİ DİNLETİYORLAR
Kardeşlerini hayata döndürmek için altı aylık bebeğinin sesini yoğun bakımda telefonla dinleten Acımık ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.
Kardeşinin Türkiye’ye getirilmesini isteyen Devrim Acımık, “Makinesiz Türkiye’ye getirilmesinin imkansız olduğu ve tedavisinin orada sürdürülmesi gerektiğini söylediler. Akabinde hastanenin masrafları meydana çıkmaya başladı ve bu masraflar ağır masraf. Bunu kaldırabilecek gücümüz kalmadı. En son eş dosttan toplayarak 4 bin dolar gönderdik. Lakin hastanenin bu süre içinde bize çıkarmış olduğu rakam 15 bin dolar. Bu süreç daha ne kadar devam edecek belli değil ve sürecin sonunda 30 bin gibi bir rakam telaffuz ediyorlar” dedi.

“SAYIN BAKANIMIZ BERAT ALBAYRAK İLGİLENİYOR”
Kardeşinin Türkiye’ye getirilmesi konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile görüştüğünü söyleyen Acımık, “Bakanlık nezdinde Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak birebir ilgileniyor. Onların katkılarını fazlasıyla görüyoruz. Ellerinden geleni yapıyorlar lakin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Vietnam Hükümeti ile herhangi bir sağlık anlaşması olmadığından dolayı bu ödemeleri bizim yapmamız gerekiyor. Bizim de böyle bir gücümüz olmadığı için yardıma ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN İKİ DUDAĞI ARASINDA DEDİLER”
Kardeşinin sağlığına kavuşması için mücadele etmek istediklerini belirten Devrim Acımık, “Sağlık Bakanlığından üst düzey bir yetkili ile görüştüğümde en son bana bu işin Sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde çözülmesinden başka bir çare olmadığı, kendisinin iki dudağı arasında olduğu söylendi. Bizim şu an hastane masraflarını kaldıracak gücümüz yok” diye konuştu.

“TEK İSTEĞİMİZ TÜRKİYE’YE DÖNMESİ”
Kardeşinin henüz çok genç olduğunu ve 6 aylık bir evladı olduğunu ifade eden Devrim Acımık, sözlerine şöyle devam etti: “Hepimiz onu bekliyoruz. Bugün ağabeyim yanına gidecek ama hava şartlarından dolayı uçağın ertelenmesinden endişe ediyoruz. Kardeşimin yanında bizim dış ticaret personelimiz var, kendisiyle sadece internetin çektiği yerlerde görüşebiliyoruz. Bunun dışında görüşme şansımız olmuyor. Ondan gelen bilgi nezdinde takip etmeye çalışıyoruz. Bizim tek isteğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuya müdahil olarak kardeşimin sağlıklı bir şekilde Türkiye’ye dönmesini sağlamasını istiyoruz. Tek isteğimiz bu.” 

MİHRAP DÜZÖZ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.