ASAYİŞ - 29 Nisan 2016 Cuma 19:43

İşçi çağırdı, gelenler şok etti !

A
A
A
İşçi çağırdı, gelenler şok etti !

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, tavuk çiftliğinde çalıştırılmak için aracı firmadan işçi isteyen işletmeci kadın, gelen işçilerin Afgan uyruklu olduğunu görünce şok yaşadı. Afgan işçiler, terörle mücadele ekiplerince emniyete götürüldü.

İşçiye ihtiyacı olan tavuk çiftlik sahibi kadın, firmalara eleman temin eden bir kişi ile irtibata geçti. Aracı kişi, istenen elemanları İstanbul’dan şehirlerarası yolcu otobüsüne bindirerek İnegöl’e gönderdi. İnegöl terminalinde otobüsten inen 6 kişi, Bursa-Ankara yolunda kendilerini alacak olan çiftlik sahibini beklemeye başladı. Ellerinde bavul ve çantalarla yol üzerinde bekleyenleri gören vatandaşlar, durumlarından şüphelenerek durumu emniyete bildirdi. Belirtilen yere gelen İnegöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ihbara konu şahısların yanına gelerek kimlik kontrolü yaptı. Bu sırada çiftlik sahibi kadın da istediği elemanları karşılamaya geldi. Çiftlik sahibesi, işçilerin Türkçe bilmediklerini ve Afganistan uyruklu olduklarını öğrenince ne yapacağını şaşırdı. Büyük bir şaşkınlık yaşayan kadın, aracı kişi ile temasa geçmek istedi, ancak ulaşamadı.

Çiftlik sahibi kadın emniyet ekiplerine durumu anlatırken, belirtilen yere gelen terörle mücadele ekipleri tarafından kimlik kontrolleri yapılan Afganistan uyruklu 6 kişi emniyete götürüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir