DÜNYA - 30 Haziran 2016 Perşembe 10:33

IŞİD'e katılan oğlunu Tunus'a götürmek için geldi, patlamada hayatını kaybetti

A
A
A
IŞİD'e katılan oğlunu Tunus'a götürmek için geldi, patlamada hayatını kaybetti

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında Tunuslu General Fathi Bayoudh hayatını kaybetti. Tunuslu generalin IŞİD'e katılan oğlunu Tunus'a götürmek için Türkiye'ye geldiği öğrenildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Tunus'lu tabip general Fathi Bayoudh'un İŞİD'e katılan oğlunu bulmak ve Tunus'a geri götürmek için Türkiye'ye geldiği öğrenildi. İddiaya göre, Tunus'lu askeri doktor ve general Fathi Bayoudh'un oğlu IŞİD'e katılmıştı. Oğlunu IŞİD'den ayrılması ve Tunus'a geri dönmesi için ikna etmek isteyen baba Bayoudh, bunun için Türk yetkililerden de yardım istemişti. Türk yetkililerinde yardımları sayesinde oğlunu ikna etmeyi başarmış ve Tunus'a götürmek üzere Türkiye'ye gelmişti. Salı günü Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden yabancı uyruklulardan biri olan askeri doktor Fathi Bayoudh'un Tunus askeri hastanesi çocuk bölümünde başkanlık yaptığı öğrenildi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek Sultangazi Belediyesi, her gün 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan ve tek başına yaşayan vatandaşlara yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Hijyen kurallarına uyarak özenle hazırlanan yemekler, her gün ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. İhtiyaç sahibi ailelerden desteğini esirgemeyen Sultangazi Belediyesi, yemek yapmakta zorlanan, kronik rahatsızlığı bulunan tek yaşayan, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar için aşevinde her gün yemek pişiriyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Çözüm Merkezi’ne gelen başvuruların detaylı bir şekilde incelenip değerlendirilmesi neticesinde yemek yardımından faydalanacak vatandaşlar belirleniyor. Tansiyon, kalp ya da kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar da göz önünde bulundurularak sağlıklı bir menü hazırlanıyor. Aşevinde tüm hijyen kurallarına uyarak titizlikle hazırlanan yemekler resmi tatil günleri dahil her gün ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Sıcacık yemekler, belediye ekipleri tarafından güvenli bir şekilde muhafaza edilerek Sultangazi’nin 15 mahallesinde ikamet eden vatandaşlara teslim ediliyor. “Hayatı kolaylaştırmak için çalışıyoruz” İlçe genelinde çalınmadık kapı, uzatılmamış el kalmasın diye hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “ Yaş almış büyüklerimizi yalnız bırakmıyor, onlara destek oluyoruz. 65 yaş üzeri kronik rahatsızlığı bulunan ve tek başına yaşayan kısacası yemek yapacak durumda olmayan vatandaşlarımıza her gün sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Aşevimizde titizlikle hazırladığımız yemekler, belediye ekiplerimizce her gün ihtiyaç sahibi ailemizin kapısına teslim ediliyor. Resmi tatil demeden her gün yemek dağıtımımız gerçekleştiriliyor. Vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için gece-gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.