SPOR - 16 Ağustos 2018 Perşembe 15:29

Islam Slimani imzayı attı

A
A
A
Islam Slimani imzayı attı

Fenerbahçe’nin yeni transferi Islam Slimani, sarı-lacivertli takıma transfer olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Fenerbahçe’nin Leicester City’den kiraladığı Islam Slimani, Ülker Stadı’nda düzenlenen törenle kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cezayirli futbolcu, Fenerbahçe’ye geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Damian’a gerçekten teşekkür ediyorum, buraya gelme fırsatı bulduğum için. Bu kulüp için her şeyi yapacağım. Burada olmaktan çok mutluyum. Gerçekten çok iyi bir takımız. Karşımızda Benfica olmasına rağmen maçın kazanma şansımız daha yüksekti. Her zaman çalışmaları sürdürmeliyiz. Bu sezon her zaman daha iyi işler yapabilecek bir takım olduğumuzu Benfica maçında gördüm” dedi. 

“İNGİLTERE’DE DAHA AZ FORMA ŞANSI BULDUM”

İngiltere’de, Portekiz’e kıyasla daha az şans bulduğunu anlatan Slimani, “İklim ve ortamı farklı. Geçtiğimiz yıl çok fazla sakatlık yaşadım. Gol sayılarındaki farklar da bu yüzden oldu. Oynadığım maçlarda asist ve gol sayılarımın fena olmadığını görebiliriz” ifadelerini kullandı.

“BURADA OLMAMDA ATMOSFER ETKİLİ OLDU”

Fenerbahçe’yi seçmesindeki en büyük etkenlerden birinin de taraftarın ortaya çıkardığı atmosfer olduğunu dile getiren Islam Slimani, “Tek düşüncem burada olmaktı. Derbilerle ilgili konuşmak gerekirse ortam ve atmosferlerinin sıra dışı olduğunu biliyorum. Son maçta ve derbilerde bu ortamın nasıl hale geleceğini düşünüyorum. Her futbolcunun oynamak istediği atmosfer buralar. Burada futbol oynamamda atmosfer etkili oldu” şeklinde konuştu.

“FEGHOULİ İLE KONUŞTUK”

Galatasaray’da forma giyen Feghouli’nin Cezayir Milli Takımı’ndan arkadaşı olduğunu ve Fenerbahçe’ye gelmeden önce de konuştuklarını aktaran Slimani, “Feghouli imzadan sonra beni tebrik etti. Çok fazla Fransızca konuşan arkadaşım var takımda. Avrupa’da 6 yıldır oynadığım için İngilizce, Protekizce ve Fransızca konuşabiliyorum. Futbol artık çok dilli bir duruma geldi. Bir dil problemim olmayacak” diye konuştu.

“SOLDADO BÜYÜK BİR OYUNCU”

Sarı-lacivertli takımın bir diğer forvet oyuncusu Soldado ile ilgili ise çok fazla konuşmaya gerek olmadığını söyleyen Slimani, “Çok büyük bir oyuncu. Takım içi böyle bir rekabet olması iyidir. Formayı almak için herkes savaşacak ve bu durum takımın faydasına olacak” açıklamasında bulundu.

“OYNAYIP OYNAMAYACAĞIMA HOCA KARAR VERİR”

Fenerbahçe’nin Süper Lig’in 2. haftasında deplasmanda Yeni Malatyaspor ile oynayacağı maçta oynamak için hazır olup olmadığı kararını Teknik Direktör Phillip Cocu’nun vereceğini söyleyen başarılı futbolcu, “Kim 90 dakikaya çıkarabilir ona karar verecek hocamızdır. Ben forvette oynuyorum. Takıma katkı sağlamak için buradayım. Atabildiğim kadar fazla gol atmak istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.