GÜNDEM - 29 Mayıs 2015 Cuma 08:50

İslam: ‘Türkiye’de 2009’dan beri roman devrimi yaşanıyor’

A
A
A
İslam: ‘Türkiye’de 2009’dan beri roman devrimi yaşanıyor’

Sakarya’da Roman vatandaşların katıldığı ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ programında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Türkiye’de 2009 yılından itibaren Roman devrimi yaşanıyor” dedi.

AK Parti Sakarya İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve Balkan Roman Birliği (BAROM) Başkanı ve Makedonya Devlet Bakanı Necdet Mustafa’nın da yer aldığı programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, salona girişte davul ve zurnayla karşılandı. Roman vatandaşların bulunduğu masaları gezen İslam, sohbet etmeyi de ihmal etmedi.
Türkiye’de 2009 yılından itibaren roman vatandalar ile alakalı devrim yaşandığını ifade eden Bakan İslam, “AK Parti iktidarları ilk defa roman vatandaşlarımızın eşit vatandaşlar olduğunu denklere etti ve roman vatandaşlarımız için iyileştirme çalışmalarına başladı. Sizler için öncelikle yapmayı planladığımız işler var. Bunlarda bir tanesi barınma sorununu çözmek, ikincisi sağlıkla ilgili problemleri çözmek, üçüncüsü ise işsizlik ile ilgili problemleri çözmek” dedi.

Sosyal yardımlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten İslam, “Çoğunuz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından sosyal yardım alıyorsunuz. Ama arzu ettiğimiz şey, bir gün hepinizi eğitimli, iş sahibi vatandaşlar olarak görmek, yardım alan değil yardım veren vatandaşlar olarak görmek. İnşallah o günlere de tez zamanda ulaşacağız” diye konuştu.
Bakan İslam, daha sonra Sakarya Amatör Futbolcular Derneği tarafından gerçekleştirilen ödül törenine katıldı.

BİLAL BİLİR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti Edirne’de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne’nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne’nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti. Sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulunan Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. İki ay içersinde 2 kardeşini toprağa veren ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalbi daha fazla bu acılara dayanamadı. Ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Ciğerci Bahri Dinar, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, göz yaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Adülhey de katıldı Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Abdülhey karakteriyle akıllarda yer edinen ünlü oyuncu Kenan Çoban da, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne’mizin Türkiye’mizin başı sağ olsun" dedi.