SPOR - 25 Eylül 2016 Pazar 22:10

İsmail Kartal: 'Benim sevincim kalbimdedir'

A
A
A
İsmail Kartal: 'Benim sevincim kalbimdedir'

Gaziantepspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Sevinçler belli edersiniz, etmezsiniz. Ben çok sevinçlerimi abartan biri değilim. Gol attık. Benim sevincim kalbimdedir” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Gaziantepspor, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup oldu. Mücadele sonrasında düzenlenen basın toplantısında Gaziantepspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, açıklamalarda bulundu.

İlk yarının bekledikleri gibi olmadığını belirten Kartal, “İkinci yarı yaptığımız değişiklerle topun bizde olmasını sağladık. Cesur futbol oynamaya çalıştık. 1-0 gerideyken böylesine güçlü bir takıma karşı golü de bulduk. Oyunun son bölümünde pozisyonları değerlendiremedik. İki duran toptan gol yedik. Geçen haftada aynı golü yedik. Şansızlık mı, başka bir şey mi diyelim. Bunla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İkinci yarıdaki oyundan dolayı oyuncularımı kutluyorum. Bursaspor maçı hazırlıklarına başlayacağız” şeklinde konuştu.

“Benim sevincim kalbimdedir”

Gaziatepspor’un bulduğu gole sevinmediği yönündeki soruya Kartal, “Sevinçler belli edersiniz, etmezsiniz. Ben sevinçlerimi abartan biri değilim. Gol attık. Benim sevincim kalbimdedir” diye cevap verdi.
Takımda stoper sıkıntısı çektiklerinin altını çizen İsmail Kartal, “Sağ bekten bir tane orjinal stoper var. Bir de Musa var. Son günü aldığımız, yeni gelen arkadaşlarımız var. İki tane sakat oyuncumuz var. Barış iyi oyun çıkardık. Elimizdeki oyuncularla en iyisini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Ailecek Fenerbahçeliyiz”

Kendisinin Fenerbahçeli olduğunu dünyanın bildiğini vurgulayan Kartal, “Futbolda bunları aşmamız gerekiyor. Ben samimi bir şekilde söyledim. Ailecek Fenerbahçeliyiz. Gaziantepspor’un teknik direktörüyüm. İyi yerlerde olabilmesi için çalışıyorum. İki cümleyi ayırıp algı yapanları kınıyorum” dedi.

“Fenerbahçe’nin zamanı var”

Fenerbahçe hakkında da açıklamalarda bulunan İsmail Kartal, “Yeni oyuncuları ve teknik direktörleri var. Takımın zamana ihtiyacı var” dedi.

“Heyecanım fazlaydı”

İlk defa rakip olarak bu statta oynadığını söyleyen Teknik Direktör Kartal, “Uzun yıllarım bu stada geçti. İlk defa antrenör olarak sahaya çıktım. Heyecanım fazlaydı. Gaziantepspor’un başarısı için uğraşıyorum. Elimden geleninin en iyisini yapmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı. 

Mehmet Selman Bektaş - Oğuzhan Ort
İSTANBUL 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamında bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası.” diye konuştu. (AZ-