GÜNDEM - 24 Temmuz 2014 Perşembe 17:05

İsrail Konsolosluğu'na yumurta ve domates attılar

A
A
A
İsrail Konsolosluğu'na yumurta ve domates attılar

Adana'da İsrail'i protesto eden bir grup kadın 60 kefenli oyuncak bebeği ABD Konsolosluğu önüne bırakıp, yolu kapatarak konsolosluğa yumarta ve domates attı.

 

İsrail'in Filistin'e yapmış olduğu kara harekatın sonucunda saatte 1 çocuğun ölmesini protesto etmek için yaklaşık 100 kadar kadın ABD Konsolosluğu önünde toplandı. Yaklaşık 10 gündür devam eden protestolar nedeniyle polis konsolosluğun önünde önlem aldığı için kadınlar konsolosluğa yaklaştırılmadı.
Konsolosluğun etrafı demir bariyerlerle çevrili olduğu için kadınlar bu duruma tepki gösterip önce D-400 Karayolunu trafiğe kapattı. Bir süre yol trafiğe kapalı kalırken kadınlar tekbir getirip, "Katil İsrail işbirlikçi ABD", "Hamas'a selam direnişe devam" sloganları attı. 

Bir süre sonra polis trafiği kadınların tek taraflı olarak açması için uyardı. Uyarılar sonrası trafik tek yönlü olarak açıldı. 

Grup adına Gökkuşağı Derniği Üyesi Latife Erdoğan açıklama yaptı. Erdoğan, İsrail'in dünyanın gözü önünde katliam yaptığını buna kimsenin sesinin çıkmadığını ABD'nin de bu durumu izlediğini hatta destek verdiğini söyleyerek, "Bu durumu kınıyoruz. Gazze'de her saat çocuk ölüyor. Bu duruma kimse dur demiyor. Biz bugün çocukların bebeklerin ölmemesi için buradayız" dedi. 

Konuşmanın ardından kadınlar yanlarında getirdikleri kefenli oyuncak bebekleri konsolosluğun önüne dizdi. Kadınlar daha sonra tekbir ve tevhid getirdi. Bir süre sonra kadınlar yanlarında getirdikleri yumurta ve domatesleri konsolosluğa fırlattı. Bu arada fırlatılan domates ve yumurtalardan konsoloslukta güvenlik önlemi alan bir polis kafasını son anda eğerek kurtuldu. Kadınlar bir süre oturduktan sona bebekleri bırakıp olay yerinden ayrılarak İncirlik'te eylem yapmak üzere yürüyüşe geçti.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hobi olarak başladığı heykel pasta yapımı ile uluslararası yarışmada altın madalya aldı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan sağlık personeli Berna Çetintaş, Hırvatistan’daki Biser Mora adlı gastronomi festivalinde altın madalya ile ödüllendirildi. Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi sağlık personeli evli ve 2 çocuk annesi Berna Çetintaş, Hırvatistan’nın Braç adasında 19.’su düzenlenen Biser Mora adlı gastronomi festivalinde Pastry Art kategorisinde ’Cadı atölyesi’ adını verdiği yenilebilir heykel pasta ile altın madalya ile ödüllendirildi. "Ülkem adına güzel bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum" diyen Berna Çetintaş, "Büyük oğlum doğduğunda ’acaba nasıl yapılır pastalar ?’ diye merak etmeye başlamıştım. Araştırdım ve pandemi döneminde online eğitimler almaya başladım. Bu eğitimler sonrasında farklı pastaların yapımına ilgimin olduğunu düşündüm ve bunun üzerine biraz daha çalışmalarımı arttırdım. En sonunda da böyle güzel bir başarı elde ettim. Eserimi, yaklaşık iki ay gibi süre zarfında oluşturdum. İki ay sonrasında da , İzmir’de Gastronomi Derneği adı altında bir dernek üyesiyim aynı zamanda. Dernekle birlikte Braç adasında yolculuk yaptık ve orada ödülümü aldım. Sağlık personeliyim, mesleğim bu değil ancak, ben bu işi bırakmayı düşünmüyorum. Kendime ne katabilirim ? Bunlarla ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Hobi olarak başladığım bu işi profesyonel olarak devam ettirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Kütahya Hobi olarak başladığı heykel pasta yapımı ile uluslararası yarışmada altın madalya aldı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden katıldığı Hırvatistan’daki Biser Mora adlı gastronomi festivalinde altın madalya ile ödüllendirildi. Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi sağlık personeli evli ve 2 çocuk annesi Berna Çetintaş, Hırvatistan’nın Braç adasında 19.’su düzenlenen Biser mora adlı gastronomi festivalinde Pastry Art kategorisinde "Cadı atölyesi" adını verdiği yenilebilir heykel pasta ile altın madalya ile ödüllendirildi. "Ülkem adına güzel bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum" diyen Berna Çetintaş, "Büyük oğlum doğduğunda ’acaba nasıl yapılır pastalar?’ diye merak etmeye başlamıştım. Araştırdım ve pandemi döneminde online eğitimler almaya başladım. Bu eğitimler sonrasında farklı pastaların yapımına ilgimin olduğunu düşündüm ve bunun üzerine biraz daha çalışmalarımı arttırdım. En sonunda da böyle güzel bir başarı elde ettim. Eserimi, yaklaşık iki ay gibi süre zarfında oluşturdum. İki ay sonrasında da, İzmir’de Gastronomi Derneği adı altında bir dernek üyesiyim aynı zamanda. Dernekle birlikte Braç adasında yolculuk yaptık ve orada ödülümü aldım. Sağlık personeliyim, mesleğim bu değil ancak, ben bu işi bırakmayı düşünmüyorum. Kendime ne katabilirim? Bunlarla ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Hobi olarak başladığım bu işi profesyonel olarak devam ettirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.