EĞİTİM - 28 Ağustos 2016 Pazar 16:53

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde ikinci UNESCO Kürsüsü kuruluyor

A
A
A
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde ikinci UNESCO Kürsüsü kuruluyor

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde (İAÜ) 2014 yılında ’UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü’ kurulmasının ardından Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’ne (UNESCO) bağlı ikinci eğitim kürsüsü kuruluyor.

Araştırmacı ve günümüz sorunları karşısında çözüm odaklı bir üniversite olma kimliğiyle eğitim faaliyetlerini sürdüren İAÜ’nün ev sahipliği yapacağı ’Sürdürülebilir Barış İçin Eğitim Kürsüsü’ ile sürdürülebilir barışa katkı sağlanması hedefleniyor.

UNESCO Sürdürülebilir Barış İçin Eğitim Kürsüsü; yürüteceği eğitim faaliyetleriyle kültürel çeşitliliği, medeniyetler arası diyaloğu, cinsiyet eşitliğini ve insan haklarının evrenselliğine saygıyı vurgulayarak barış kültürünü tesis etmeyi ve sürdürülebilir kılmayı amaçlıyor. Eğitim yoluyla barış ve insan hakları konularında farkındalığı arttırmak, kadın ve gençler arasında problem çözme yeteneğini geliştirerek uyuşmazlıkları barışçıl yollarla çözmeyi desteklemek için araştırma ve uygulama projeleri oluşturmak da kürsü aracılığıyla hayata geçirilmesi planlanan diğer konular arasında yer alıyor.

İAÜ bünyesinde kurulacak olan UNESCO Sürdürülebilir Barış İçin Eğitim Kürsüsü ayrıca, barış kültürünün tesisi ve geliştirilmesinde önemli olan araştırma ve eğitim faaliyetlerini hayata geçirerek uluslararası düzeyde akademisyen ve araştırmacılar arasındaki iş birliği fırsatlarını geliştirme niteliği de taşıyor.

"Barış ve huzur ortamının eğitim yoluyla elde edilebileceğine yürekten inanıyoruz"
Türkiye’de birden fazla UNESCO kürsüsüne sahip nadir üniversitelerden olan İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, yaptıkları çalışmalarla amaçlarının bölge ve dünya barışına katkı sunmak olduğunu vurgulayarak, "İAÜ olarak bölgemizde ihtiyaç duyulan huzur ve barış ortamının eğitim yoluyla elde edilebileceğine yürekten inanıyoruz. Bizim amacımız bölgemizi ve geniş çerçevede dünyamızı daha iyi anlamak, anlatmak ve akademik altyapısı olan güçlü çalışmalar ve projelerle etkin, kalıcı, uygulanabilir çözüm önerileri üretmektir." dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir