ASAYİŞ - 07 Ekim 2017 Cumartesi 09:48

İstanbul trafiğinde tehlikeli hareketler

A
A
A
İstanbul trafiğinde tehlikeli hareketler

İstanbul trafiğinde bazı sürücülerin tehlikeli hareketlerle trafik güvenliğini hiçe sayarak kazaya adeta davetiye çıkardığı anlar araç kamerasına yansıdı. Beşiktaş’ta bir motosiklet sürücüsünün, tek teker üzerinde yoluna devam ettiği görüntüler dikkat çekti.

Yaklaşık 4 milyon aracın bulunduğu megakent İstanbul’da trafik güvenliği en önemli konuların arasında yer alıyor. Kontrol noktalarıyla ve kameralarla her an denetlenen kent trafiğinde, hem kendi hem de başkalarının canını hiçe sayarak, ölüme adeta davetiye çıkaran kural tanımaz sürücülerin sorumsuzlukları kazaların en büyük sebebi olarak gösteriliyor. Milyonlarca aracın bulunduğu İstanbul’da, kural tanımaz sürücülerin trafikte tehlikeli anlarından bazıları ise araç kamerasına yansıdı.

Trafikte hız, makas ve ön kaldırma terörü kamerada

İstanbul trafiğinde tehlikeli anları içeren görüntülerde, D-100 karayolunda iki bir otomobilin, yolda ilerleyen araçları sıyırarak, sollama ve şerit değiştirme kurallarını hiçe sayıp ‘makas’ atarak ilerlemesi yer alıyor. Görüntüler yine E-5’te bir cipin, sol şeritte kendisine yol verilmesini beklemek yerine önce en sağ şeride, ardından da tekrar sol şeride süratli bir şekilde geçerek attığı makaslarla devam ederken, her iki aracın oldukça hızlı olması dikkat çekiyor. 

Motosiklet sürücülerinin tehlikeli hareketlerini de gözler önüne seren görüntülerde Beşiktaş’ta bulunan Barbaros Bulvarı’nda bir motosikletin hız sınırını aştığı anları da gözler önüne seriyor. En dikkat çeken görüntü ise, Barbaros Bulvarı’nda bir yolcu minibüsünün arkasında seyreden motosiklet sürücüsünün, motorunun önünü kaldırarak tek teker yoluna devam ederek, ölüme davetiye çıkarması oluyor. 

Hüseyin Coşkun

Bunlar Da İlginizi Çekebilir