ASAYİŞ - 29 Kasım 2016 Salı 11:35

İstanbul'da DEAŞ operasyonu

A
A
A
İstanbul'da DEAŞ operasyonu

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik Tokat merkezli düzenlenen operasyon kapsamında İstanbul'da 1'i kadın 2 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Tokat Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü DEAŞ'a yönelik İstanbul'da operasyon düzenlendi. Bu sabah düzenlenen operasyon kapsamında 1'i kadın 2 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından Tokat'a gönderildi.
 

Cenk İşver - Tugay Saday
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Eğitim Fakültesi öğrencilerinden resim sergisi EBYÜ’de İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale Zaferi anısına resim sergisi düzenlendi. İstiklal Marşı’nın kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Haftası münasebetiyle Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi ve Görsel Sanatlar Kulübü işbirliği ile "12 Mart İstiklal Marşı- Mehmet Akif Ersoy ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri Resim Sergisi” düzenlendi. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Dr. Erdem Yavuz, Doç. Dr. Alper Kaşkaya, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Taşkesen, Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Anabilim Dalı akademisyenleri ile Görsel Sanatlar Kulübü öğrencileri ve davetliler katıldı. Sergide açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Akın Levent, “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilmesi ve 18 Mart Çanakkale Zaferi sebebiyle düzenlenen bu sergi vesilesi ile Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Onların aziz hatıralarını yaşatmak ve onların bize bıraktığı mirası korumak en büyük görevimizdir. Bu vesileyle, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, bu serginin hayata geçirilmesindeki destekleri için Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Görsel Sanatlar Kulübü’ne ve tüm katılımcılara şükranlarımı iletiyorum” dedi. “Türk’ün Özü Akif’in Sözü” teması ile hazırlanılan sergide toplam 34 eser sergilendi. Rektör Levent ve katılımcılar eserleri tek tek inceleyerek eser sahiplerinden bilgi aldı. Resim Sergisi açılışı fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
Ankara Pursaklar’da Tekne Orucu tutan miniklerin iftar sevinci Pursaklar Belediyesi’ne bağlı Nezaket Okulu öğrencileri, Ramazan ayı ile birlikte tekne orucu tutarak öğle ezanı ile birlikte iftarlarını yaptı. Pursaklar Belediyesi bağlı Nezaket Okulundaki minik öğrencileri, oruca alıştırmak ve bu ayın ehemmiyeti hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla bir Ramazan ayı geleneği olan, tekne orucu etkinliği düzenleyerek çocukları oruçla tanıştırdı. Henüz oruç tutma yaşına gelmemiş minik çocuklara yönelik düzenlenen yarım günlük tekne orucunda öğrencileri yalnız bırakmayan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, öğlen ezanının okunmasıyla birlikte Yavuz Sultan Selim Nezaket Okulu bahçesinde arkadaşları ile birlikte oruçlarını açan çocukların mutluluğuna şahit oldu. ‘‘Öğlen ezanı ile birlikte oruçlarını açtıkları an ki mutlulukları ve heyecanları görülmeye değerdi’’ Minik öğrencilerin Cami Adabı dersini Cami imamından dinledikten sonra tuttukları tekne orucunu öğle ezanıyla birlikte açtıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Nezaket okullarımızda çocuklarımıza Ramazan ayını anlatabilmek için tekne orucu tutturulup, iftar yaptırıldıktan sonra hediyeleşme yaparak bir geleneğimizi daha yaşattık. Çocuklarımızın tekne oruçlarını severek tutmaları bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Bizlerde öğrencilerimizin, oruç tutmanın sevincine ve mutluluklarına ortak olmak için okullarımızda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Öğlen ezanı ile birlikte oruçlarını açtıkları an ki mutlulukları ve heyecanları görülmeye değerdi’’ dedi.