YEREL HABERLER - 20 Mart 2013 Çarşamba 16:37

AK PARTİ ENGELİLER KOORDİNASYON BAŞKANI CENGİZ KARAHALLI:

A
A
A
AK PARTİ ENGELİLER KOORDİNASYON BAŞKANI CENGİZ KARAHALLI:

AK Parti Eskişehir Engelliler Koordinasyon Başkanı Cengiz Karahallı, down sendromlu çocuklara özel ilgi ve eğitim gösterilmesinin önemli olduğunu söyledi.
`21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü` münasebetiyle açıklama yapan Karahallı, down sendromlu çocuklara özel ilgi gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Maddi ve özellikle manevi ilgiye ihtiyaç duyulan çocuklara özel önem verilmesi gerektiğini ifade eden Karahallı, "Down Sendromlu çocuklar kendi aralarında farklılıklar gösterebilir. Bu yüzden çocuğun ihtiyaçlarına uygun bir programla özel eğitim almaları gerekir. Down sendromlu bebeklerin de dünyaya gelme ve yaşama hakkı var. Bunları kısıtlamamalıyız. Onların bir gülüşü, yaşam sevinci ve gözlerinin parıltısı her şeye bedeldir`` dedi.
Karahallı, down sendromu etkilerini yok edecek herhangi bir tıbbi tedavinin olmadığını da belirterek, ``Eğitim ile toplumun ve ailenin bilinçlenmesi ve bilinçlendirilmesi gerekir. Özellikle erken yaşlarda başlanılan eğitim bu çocukların normal ilköğretim okullarına gidip, kaynaştırma eğitimine uyum sağlayacak bireyler olarak yetiştirilmeleri gerekir`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir