KENT HABERLERİ - 24 Kasım 2013 Pazar 10:30

İstanbul’da yemek kursunun en minik aşçısı,yeteneğiyle büyülüyor

A
A
A
İstanbul’da yemek kursunun en minik aşçısı,yeteneğiyle büyülüyor

İstanbul’da annesi ile açılan aşçılık kursuna giden 4 yaşındaki Irmak Elif Köroğlu, yeteneğiyle herkesi büyülüyor.

İstanbul’da annesi ile açılan aşçılık kursuna giden 4 yaşındaki Irmak Elif Köroğlu, yeteneğiyle herkesi büyülüyor. Pastadan yemeğe kadar her şeyi öğrenen minik aşçı, kursun ise maskot oldu.İstanbul’da Kartal Belediyesi tarafından açılan aşçılık kursu büyük ilgi görüyor. Her dönem onlarca kursiyer, aşçılığın en ince detaylarını öğreniyor. Kurstan mezun olan vatandaşlar otellerin restoranlarında kolaylıkla iş buluyor. Bazı kursiyerleri ise kendi işyerlerini açıyor.

EN MİNİK AŞÇI
Bu dönem devam eden kursun en ilgi çeken ismi ise 4 yaşındaki Irmak Elif Köroğlu oldu. Annesi Belgin Köroğlu ile kursa gelen minik Irmak, adeta mutfağın kurdu oldu. Kursiyerler tarafından ilgiyle takip edilen minik aşçı adayı, eline yüzüne bulaştırarak pasta yapmayı öğreniyor. Herkesin üzerine titrediği Irmak, kursiyerlere sorular sormayı ihmal etmiyor. Zor olmasına rağmen, pasta yapmayı öğrenen 4 yaşındaki Irmak, yeteneğiyle kendisini ‘Maşallah’ dedirtiyor.

“PASTAYA ÇOK İLGİSİ VAR”
Kartal Belediyesi Aşçılık Kursu öğretmenlerinden Ender Demir, Irmak’tan övgüyle bahsederek, “Pastaya çok ilgisi var. Annesi ile geliyor. Sabahtan akşama kadar bizimle beraber. Bizimle birlikte pastaları öğrendi” dedi.
Kursa ilginin çok olduğunu söyleyen Demir, “Buraya insanlar meslek edinmek için geliyorlar. Mezun olanların yüzde 80'i iş buldu, kendi dükkanlarını açtılar. Hobi olarak gelen çok az” diye konuştu.

ALTINOK ÖZ: “TÜRKİYE’DE SIKINTI ARA ELEMAN”
Kartallı kadınların mutfakta yetiştiğinin altını çizen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Orada üretilen malzemeler bizim belediyemizin etkinliklerinde kullanılıyor ve satın alıyoruz. Kadınların el emeğini değerlendiriyoruz. Kadınların ekonomik olarak ayakta kalabilmelerini sağlayan sosyal projelerimizden birisi” şeklinde konuştu.

Mezun olan kadınların bir çoğunun iş bulduğunun hatırlatılması üzerine ise başkan Öz, “Türkiye'de sıkıntı ara eleman. Kaliteli ara eleman yetiştiriyorsanız bunun alıcısı oluyor” dedi.Kartal Belediyesi Aşçılık Kursu’na gelen kursiyerler ise Irmak’tan övgüyle bahsetti. Irmak’ın çok yetenekli olduğunu belirten bir kursiyer, “Irmak ile çok iyi arkadaşız. Bütün işleri birlikte yapıyoruz. Dışarıdan gelenler çok şaşırıyorlar. İleride bu ona çok faydalı olacak ve inanıyorum ki çok iyi aşçı olacak” ifadelerini kullandı.

REFİK FİDAN
İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir