GÜNDEM - 01 Ağustos 2014 Cuma 17:20

İşte bayramda en fazla seyahat eden iller

A
A
A
İşte bayramda en fazla seyahat eden iller

Bayramda en fazla seyahat eden iller İstanbul, Ankara ve Adana oldu.

İstanbulluların büyük bölümü bayramı memleketlerinde aileleriyle beraber geçirmeyi tercih etti. İstanbulluların en fazla ziyaret ettiği illerin başında Mersin, Kayseri, Mardin ve Van gelirken, Anadolu’daki illerin büyük bölümü Ramazan Bayramı’nı seyahat etmeden ya da yakın illerde geçirmeyi tercih etti. Bayramda Antalya’da turistik tatili tercih eden illerin başında ise İstanbul, Ankara, Isparta ve Adana yer aldı.

Starpet, Ramazan Bayramı’nda istasyonlarını ziyaret eden araçların hangi ilin plakasını taşıdığını inceledi. Hangi ilin sakinlerinin araçlarıyla hangi şehri ziyaret ettiğini gösteren verilere göre, 2013 yılı Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi, bu yıl da en çok İstanbullular seyahat etti.

İstanbulluların büyük bölümü bayramı memleketlerinde aileleriyle beraber geçirmeyi tercih etti. İstanbulluların en fazla ziyaret ettiği illerin başında Mersin, Kayseri, Mardin ve Van yer aldı. İstanbul’u en çok ziyaret edenler ise yakın illerde yaşayanlar ile Ankaralılar ve İzmirliler oldu. İstanbul’daki istasyonları en çok ziyaret eden iller Ankara, Tekirdağ, Bursa, İzmir ve Kocaeli olarak sıralandı.

İstanbul’un ardından en çok seyahat eden iller ise Ankara ve Adana oldu. Mersin’deki Starpet istasyonları, Ankara ve Adana plakalı araçların en çok rağbet ettiği noktalar arasında yer aldı. Mardin’deki Starpet istasyonları ise Ankaralıların yanı sıra Şırnak ve Batman gibi yakın illerde yaşayanların uğrak noktası oldu.

Bayramda birçok aile memleketlerine gitmeyi tercih ederken, Antalya yine turistik tatil için en çok tercih edilen iller arasında ilk sırada yer aldı. Bayram tatilinde Antalya’yı en çok tercih eden iller İstanbul, Ankara, Isparta ve Adana oldu. Ramazan Bayramı’nda Ankaralıların en çok ziyaret ettiği illerde ise ilk sırayı İstanbul alırken, İzmir, Mersin ve Trabzon başkentlilerin tercih ettiği diğer iller oldu.

Anadolu’daki illerin büyük bölümü ise Ramazan Bayramı’nı yakın illerde geçirmeyi tercih etti. Mersin’deki Starpet istasyonlarına en çok ziyaret Adana, Urfa ve Hatay plakalı araçlar tarafından gerçekleştirildi. Bayramda Trabzon’a gidenler arasında ilk sırada İstanbul ve Ankara alırken, bu iki ili Samsun ve Rize takip etti. Batman, Van ve Mardin sakinleri ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da bayram tatilini ağırlıklı olarak kendi illerinde geçirmeyi tercih etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.