SPOR - 23 Mayıs 2015 Cumartesi 18:27

İşte Galatasaray'ın yeni başkanı!

A
A
A
İşte Galatasaray'ın yeni başkanı!

Galatasaray Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısında Dursun Özbek, 3776 geçerli oyun 2800'ünü alarak sarı-kırmızılı kulübün 36. başkanı oldu.

Sarı-kırmızılı kulübün seçimli olağan genel kurulunda sayım işlemi sona erdi. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılan seçimde geçerli 3776 oyun 2800'ünü alan Dursun Özbek, Galatasaray’ın 36. başkanı oldu. 7 bin 856 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu seçimde resmi rakamlara göre 3 bin 840 üye oy kullandı.

Toplam 15 sandıkta çıkan sonuçlar şöyle:

1. SANDIK
218 oy, 3 geçersiz
Geçerli oy: 215
Turgay Kıran: 30 oy, Ahmet Özdoğan: 25 oy, Dursun Özbek: 159 oy

2. SANDIK
240 oy, 6 geçersiz, 1 boş
Geçerli oy: 233
Turgay Kıran: 41 oy, Ahmet Özdoğan: 29 oy, Dursun Özbek: 163 oy

3. SANDIK
253 oy, 2 geçersiz, 1 boş
Geçerli oy: 250
Turgay Kıran: 31 oy, Ahmet Özdoğan: 31 oy, Dursun Özbek: 188 oy

4. SANDIK
267 oy, 2 geçersiz
Geçerli oy: 265
Turgay Kıran: 44 oy, Ahmet Özdoğan: 30 oy, Dursun Özbek: 191 oy

5. SANDIK
288 zarf, 1 boş, 1 geçersiz
Geçerli oy: 286
Turgay Kıran: 31 oy, Ahmet Özdoğan: 32 oy, Dursun Özbek: 223 oy

6. SANDIK
244 zarf, 1 boş, 6 geçersiz
Geçerli oy: 237
Turgay Kıran: 35 oy, Ahmet Özdoğan: 30 oy, Dursun Özbek: 172 oy

7. SANDIK
251 zarf, 4 geçersiz
Geçerli oy: 247
Turgay Kıran 41, Ahmet Özdoğan 34, Dursun Özbek 172

8. SANDIK
213 zarf, 2 geçersiz
Geçerli oy: 211
Turgay Kıran: 36 oy, Ahmet Özdoğan 18 oy, Dursun Özbek 157 oy

9. SANDIK
198 zarf, 2 boş, 4 geçersiz
Geçerli oy: 192
Turgay Kıran: 25 oy, Ahmet Özdoğan: 25 oy, Dursun Özbek: 142 oy

10. SANDIK
229 zarf, 2 boş, 5 geçersiz
Geçerli oy: 222
Turgay Kıran: 19 oy, Ahmet Özdoğan: 34 oy, Dursun Özbek: 169 oy

11. SANDIK
262 zarf, 8 geçersiz
Geçerli oy: 254
Turgay Kıran: 27, Ahmet Özdoğan: 30, Dursun Özbek: 197

12. SANDIK
252 zarf, 1 boş
Geçerli oy: 251
Turgay Kıran: 33 oy, Ahmet Özdoğan: 36 oy, Dursun Özbek: 182 oy

13. SANDIK
290 zarf, 3 boş, 4 geçersiz
Geçerli oy: 283
Turgay Kıran: 46 oy, Ahmet Özdoğan: 30 oy, Dursun Özbek: 207

14. SANDIK
291 zarf, 2 boş, 2 geçersiz
Geçerli oy: 287
Turgay Kıran: 50 oy, Ahmet Özdoğan: 38 oy, Dursun Özbek: 199 oy

15. SANDIK
344 zarf, 2 geçersiz
Geçerli oy: 3774
Turgay Kıran: 45 oy, Ahmet Özdoğan: 20 oy, Dursun Özbek: 279 oy

TOPLAM:
Dursun Özbek: 2800 oy
Turgay Kıran: 534 oy
Ahmet Özdoğan: 442 oy

Toplam oy sayısı: 3840
Geçerli oy sayısı: 3776

DURSUN ÖZBEK'İN LİSTESİ
Sarı-kırmızılı kulübün yeni başkanı Dursun Özbek’in listesinde yer alan isimler şöyle:
Yönetim kurulu asli üye: Cengiz Özyalçın, A. Nasuhi Sezgin, Eşref Alaçayır, Cüneyt Tanman, Can Topsakal, Fatih İşbecer, Tayfun Demir, İsmail Sarıkaya, Ural Aküzüm, Tarık Taşar.
Yönetim kurulu yedek üye: Alper Narman, Murat Atay, Ali Yüce, Burçin Aslan, Selim Arda Üçer.
Denetim kurulu asli üye: Cengiz Ergani, Ahmet Cebeci, Cevat Genç.
Denetim kurulu yedek üye: Metin Sinan Aslan, Tolga Erem, Kerem Selahattin Ergün.
Disiplin kurulu asli üye: Oğuz Evrenos, Okan Tekinşen, Cemal Burnaz, Alparslan Karagülle, Oral Yılmaz, Celal Emon, Can Baydarol.
Disiplin kurulu yedek üye: Mustafa Tanrıyar, Derya Göbelek, Esat Erdem, Hakan Ünasaler, Vedat Gürer.
Sicil kurulu asli üye: Serdar Eder, Çetin Öztürk, Hayri Gürkan Eliçin, Mesut Karaarslan, Ali Tüzmen, A. Esat Tansev, Özcan Karamahmutoğlu.
Sicil kurulu yedek üye: Nihal Özfırat, Ömer Faruk Dak, Hakan Melek.

DURSUN ÖZBEK KİMDİR?
1949 yılında Giresun’da doğan Dursun Özbek, Galatasaray Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü mezunu. 1974 yılından beri otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Özbek, 1988 yılından beri ise turizm sektöründe İstanbul ve Antalya’daki otelleriyle hem yatırımcı hem de işletmeci olarak faaliyet göstermekte. 2011 yılında Ünal Aysal'ın yönetiminde yer alan ancak daha sonra listeden kendi isteğiyle çıkarılan Özbek, 2014 yılında Duygun Yarsuvat'ın başkanlığında Galatasaray Yönetim Kurulu'na seçildi ve başkan yardımcısı oldu. Bugün yapılan olağan genel kurul toplantısında 2800 oy alan Özbek, sarı-kırmızılı kulübün 36. başkanı oldu.

GALATASARAY’IN YENİ BAŞKANI DURSUN ÖZBEK: "BENİM LİSTEM GALATASARAY'DAKİ BİRLEŞMENİN LİSTESİYDİ"

Galatasaray'ın yeni başkanı Özbek, "Galatasaray 36. başkanını seçmek için genel kurul yaptı. Burada bizleri takip ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İkinci teşekkürüm de genel kurul üyelerine. Onlar da bugün geldiler ve oylarını kullandılar. Şu anda sayım devam ediyor. Henüz bitmedi ama benim listeme daha fazla oy var. Kesin sonuçlar daha belli değil. Ben genel kurula teşekkür ediyorum. Benim listem Galatasaray'daki birleşmenin listesiydi. Genel kurul bu görüşümüzü tasvip eti. Sayımın sonuçlarını bekliyoruz. Seçime katılan diğer arkadaşlarımıza da teşekkür ederim. Tam bir Galatasaray duruşu gösterdiler. Galatasaray’daki seçim bilincini herkese yansıttık” diye konuştu.

“DAHA FAZLA KATILIM BEKLİYORDUM”
Genel kurula 5 bin civarında katılım beklediğini ifade eden Özbek, “Buraya kadar gelip oyununu kullanan, Galatasaray’a sahipliğini gösteren genel kurul üyelerine teşekkür ediyorum. Onlar Galatasaray Spor Kulübü’nün sahipleridir” dedi.

KAAN ÜLKER - MESUT ALAN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Köyde çıkan yangında çok sayıda yapı küle döndü, 4 hayvan telef oldu Kastamonu’nun Daday ilçesinde köyde çıkan yangında 2 ev, 2 ahır, ambar, samanlık, garaj, sera ve odunluk yanarak kül oldu. Yangında 4 büyükbaş hayvan da telef olurken, köyde çıkan yangın dron ile havadan görüntülendi. Yangının diğer evlere sıçramadan söndürülmesiyle büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu. Olay, Daday ilçesine bağlı Değirmencik köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vahit Karamehmetoğlu ile oğlu Şaban Karamehmetoğlu’na ait evde, henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın diğer yapılara da sıçrayarak büyüdü. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine köye Kastamonu, Daday ilçesi ve Karabük’ün Eflani ilçesinden itfaiye ekipleri ile Daday Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin yoğun çalışmaları ile diğer evrelere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. 2 ev küle döndü Yangında, Vahit Karamehmetoğlu’na ait 2 ev, 2 ahır, ambar, samanlık, garaj, sera ve odunluk yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangında ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvan da telef oldu. Yangında samanlığı yanan Ahmet Şekerci, “Köy içinde dolaşıyordum. Yangını görünce söndürmeye geldim ama söndüremedim. Yoğun duman vardı, yangını söndüremedim. Burada bir sürü ev, samanlık, ahır var. Burada iki ev yandı, ahır, samanlıkta yandı, garajda yandı. Hayırseverlerden, devletimizden yardım istiyoruz” dedi. "Yangının neden çıktığını bilemiyoruz" Daday Değirmencik Köyü Muhtarı Ömer Yılmaz da, “Yangını duyar duymaz köye geldim, söndürmek için koşturuyoruz. Yangın nasıl çıktı, bilemiyoruz. Vahit Karamehmetoğlu’na ait iki ev, ahır, samanlık, sera gibi yapılar yandı. Ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvan da telef oldu. Yangının neden çıktığını şimdilik bilemiyoruz. Yangını komşular görmüş, bizler de jandarma ve itfaiyeye bildirdik. Onlar da geldiler ve yangını söndürdüler. Şu anda soğutma çalışmaları halen sürüyor” dedi. Öte yandan, Değirmencik köyünde çıkan yangın dron ile havadan görüntülendi. Ekiplerin hızlı müdahalesi ile alevlerin diğer evlere sıçraması ise ihtimal faciayı önledi.
İstanbul DNA hasarını önlemek mümkün olabilir mi Hücrelerin genetik materyalinin depolandığı bir molekül olan DNA’nın kalıtımın temelini oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Burcu Irmak Yazıcıoğlu, kalıtsal hastalıkların önlenmesinden kişiselleştirilmiş tedavilere kadar pek çok alanda kullanılan DNA ile ilgili çalışmaların önemini vurguladı. DNA hasarıyla bazı hastalıkların oluşabileceğini belirten Prof. Dr. Irmak Yazıcıoğlu, doğru beslenmek, sigara ve alkol tüketimine dikkat etmek, kimyasal maddelerden ve radyasyondan kaçınmak, güneşten korunmak, düzenli egzersiz yapmak ve stresten uzak durmanın DNA hasarını önlemede etkili olabileceğini söyledi. İstanbul Atlas Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Burcu Irmak Yazıcıoğlu, 25 Nisan Dünya DNA Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada DNA ile ilgili yürütülen bilimsel çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu. DNA kalıtımın temelini oluşturur DNA’nın hücrelerin genetik materyalinin depolandığı bir molekül olduğunu ve kalıtımın temelini oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Burcu Irmak Yazıcıoğlu, “Canlı organizmaların, organların ve hücrelerin fenotipik yansımaları, türler arası farklılıklar ve adaptasyonlar DNA dizilimi ve bu dizilimin ifadesi ile ilgilidir. Bu nedenle, DNA’nın yapısı ve fonksiyonu, biyoloji ve genetik biliminin temelini oluşturur” dedi. DNA pek çok alanda etkin rol oynuyor DNA’nın türler arasındaki çeşitliliğin temelini de oluşturduğunu kaydeden Prof. Dr. Burcu Irmak Yazıcıoğlu, “Canlıların gelişimi ve işlevi, kalıtım, genetik çeşitlilik, tıbbi araştırmalar, hastalık tanısı ve tedavisi ve evrimsel araştırmalar gibi canlılığın anlaşılmasını gerektiren alanların temelinde DNA’nın önemi büyüktür. DNA’daki genlerin ifadesi, RNA ve proteinlerin sentezlenmesi yoluyla hücrelerin fonksiyonlarını belirler. DNA, türler arasında çeşitliliğin temelidir. DNA analizi, genetik hastalıkların tanısı, tedavisi ve önlenmesinde etkin rol oynar. Ayrıca, kişiselleştirilmiş terapilerin geliştirilmesine ve ilaçların etkinliğinin artırılmasında rol oynar” diye konuştu. Kalıtımsal hastalıkların önlenmesine katkı sağlayabilir DNA ile ilgili yapılan çalışmaların özellikle sağlık alanında birbirinden farklı sorunların çözümüne katkı sağlayabileceğini ifade eden Prof. Dr. Burcu Irmak Yazıcıoğlu, “Sağlık hizmetlerinin daha etkili, kişiselleştirilmiş ve erişilebilir olmasını hedeflemek sağlık sektöründeki öncelikli amaçlardandır. Güncel teknolojileri kullanarak DNA alanında yapılan araştırmalar ve analizler kalıtımsal hastalıkların önlenmesi yönünde katkı sağlar. Kalıtımsal hastalık riski taşıyan bebekler doğmadan önce genetik danışmanlık ile değerlendirilip embriyo seçimi veya genetik düzenleme gibi uygun yöntemler aileye tavsiye edilebilir” dedi. Farmakogenetik bilim alanı da DNA analizlerini kullanıyor Son yıllarda öne çıkan kişiselleştirilmiş tedaviler ile DNA çalışmaları arasındaki ilişkiye de değinen Prof. Dr. Burcu Irmak Yazıcıoğlu, “Her bireyin ayrı bir genetik yapısının olması nedeniyle kişiye özel ilaç tedavisini öngören farmakogenetik bilim alanı, DNA analizlerini kullanarak ilaçların etkinliğini artırmak ve aynı zamanda yan etkileri azaltmak için kişiselleştirilmiş tedavilerin geliştirilmesine yönelik genetik faktörleri ortaya çıkarır” diye konuştu. DNA’daki mutasyonların belirlenmesi neden önemli DNA üzerindeki mutasyonların belirlenerek kanserin moleküler mekanizmalarının açığa çıkarıldığını belirten Yazıcıoğlu, “Böylece kişiselleştirilmiş kanser tedavileri geliştirilerek, kanserli hücrelere yönelik hedefli tedavilerin önü açılır. DNA mutasyon tayini ve dizi analizi sonucunda bireye ve topluma özgü genetik hastalıklara yatkınlıklar belirlenerek erken teşhis ve tedavi sağlanması önemlidir” dedi. Kanserin moleküler düzeyde anlaşılmasını sağlıyor DNA ile ilgili bilimsel araştırmaların kanserin moleküler düzeyde anlaşılmasını sağlayarak ilgili genlerin belirlenmesinde önemli bir rol oynadığını ifade eden Yazıcıoğlu, “DNA analizleri ile bireylerin kansere kişisel ve ailevi yatkınlıklarının, epigenetik ve genetik profillerinin ve mutasyonlarının belirlenmesi erken tanı, tedavi, hedefe yönelik kişiselleştirilmiş terapilerin geliştirilmesi, tedaviye direnç mekanizmalarının ortaya çıkarılması, potansiyel terapötik hedeflerin belirlenmesi ve yeni ilaç tasarımları açısından önemli katkı sağlar” diye konuştu. DNA hasarıyla bazı hastalıklar ortaya çıkabiliyor DNA’nın çeşitli faktörlerle hasar görebileceğini belirten Yazıcıoğlu, “Hücresel stres olarak bilinen oksidatif stres, bazı kimyasal karsinojenler, metabolizma ile ortaya çıkan serbest radikaller, güneş ışığı, röntgen gibi tıbbi görüntüleme prosedürleri ve radyoterapi gibi kaynaklardan iyonlaşan radyasyon DNA’da hasar oluşturabilir. Hasarlı DNA’nın onarılamaması sonucunda mutasyonlar birikerek gen ifade ve fonksiyonu etkiler. Bu durum, genetik bozukluklar ile ortaya çıkan kanser, nörodejeneratif hastalıklar, kalp, kas ve kan hastalıkları gibi istenmeyen durumlar ile sonuçlanabilir” dedi. Bu önlemlerle DNA korunabilir DNA hasarını önlemek için birtakım tedbirlerin alınabileceğini ifade eden Prof. Dr. Burcu Irmak Yazıcıoğlu, “Doğru beslenmek, sigara ve alkol tüketimine dikkat etmek, kimyasal maddelerden ve radyasyondan kaçınmak, güneşten korunmak, düzenli egzersiz yapmak ve stresten uzak durmak DNA hasarını önlemek için önemli tedbirlerdir. Bu tür kişisel önlemler sonucu sağlıklı çalışan hücresel mekanizmalarımız ile hücre dışı ve hücre içi kaynaklı serbest radikallerin önüne geçebileceğimiz için DNA hasarına sebep olacak toksik madde ve mutajen maruziyetimiz azalacaktır. Bu önlemler, DNA hasarlarını önlemeye yardımcı olabilir fakat bazı DNA hasarlarını tamamen önlemek mümkün olmayabilir, bu nedenle düzenli sağlık kontrolü yaparak, potansiyel DNA hasarlarını erken tespit etmek ve müdahale etmek doğru bir yaklaşım olacaktır” diye konuştu.
Elazığ Bakır-Maden-Der Başkanı Seyrek’ten, Maden’deki 26 kültür varlığı için koruma vurgusu Maden ilçesinde bulunan 26 tescilli kültür varlığından 14’ünün merkezde, 12’sinin köylerde yer aldığını dile getiren Bakır Maden-Der Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, “Yöneticilerimiz, ilçemiz değerlerinin korunması noktasında gerekli inceleme ve tespitleri yaparak vatandaşlarımıza rehberlik etmeli, yol göstermelidir. Aksi takdirde tarihi öneme sahip geleneksel Maden Evleri başta olmak üzere birçok değerimizi kaybetmiş olacağız” dedi. Bakır Maden Kültür, Turizm, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, 2020 Elazığ ve 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra verilen ağır hasar raporlarına dikkat çekerek, ilçenin kültürel mirasının korunmasının önemine vurgu yaptı. Depremler sonrası yürütülen yıkımlar hakkında basın açıklaması yapan Başkan Seyrek, bu noktada il yöneticilerine seslendi. Dernek Başkanı Seyrek söz konusu açıklamasında, “Bakır Maden-Der olarak ilçemiz değerlerinin tespit edilerek koruma altına alınması ve geleceğe taşınması için birçok tespit ve tescil çalışmasını yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bugün itibariyle ilçemiz sınırlarında 26 tane tescilli kültür varlığı bulunmaktadır. Bu eserlerin 14 tanesi ilçe merkezinde, 12 tanesi köylerimizde yer almaktadır. 24 Ocak 2020 Elazığ ve 06 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri sonrasında birçok konuta ağır hasar raporu verildi. Kimi gerçekçi, kimi ise isteğe bağlı olarak düzenlendiği söylentileri toplum içinde konuşulan bu raporlar vatandaşta soru işaretleri oluşturmuş durumda. Sonrasında bilinçsizce ve hızlı bir şekilde yıkım işlemlerine başlandı. Şehri ve vatandaşın geleceğini düşünmeden yapılan bu işlemler geri dönüşü olmayan zararlar verebilir" diye konuştu. İdarecilerin çok yönlü düşünerek dönüşümü yapması gerektiğini vurgulayan Seyrek, "Aksi takdirde bugün büyükşehir olarak isimlendirilen yerleşimler gibi ruhsuz ve insanları mutsuz olan şehirler oluşabilir. Yöneticilerimiz ilçemiz değerlerinin korunması noktasında gerekli inceleme ve tespitleri yaparak vatandaşlarımıza rehberlik etmeli, yol göstermelidir. Aksi takdirde tarihi öneme sahip geleneksel Maden Evleri başta olmak üzere birçok değerimizi kaybetmiş olacağız. Bazı vatandaşların bilinçli ve duyarlı davranarak tarihi öneme sahip evlerine sahip çıktıklarıyla karşılaşıyoruz. Fotoğraflarda görüldüğü gibi hemşerilerimiz geleneksel evlerinin kültür varlığı olarak tescillenmesi için ilgili yerlere başvurmuş, karar alınana kadar konutlarının yıkılmaması için evlerine uyarı yazısı asmışlar. Tescilli kültür varlıkları hak sahiplerine deprem sonrasında devletimiz tarafından önemli destekler veriliyor. Bu sebeple öncelikli olarak tespitlerin yapılması ve derhal gerekli tescil başvurularının yapılması gerekiyor. Bu hususta geçmişteki deneyimlerimiz ve gönüllü akademisyen hocalarımızla sürece katkı sunmaya canı gönülden hazırız. Fakat en önemlisi ilçemizdeki mülki ve mahalli idare makamlarının duyarlılık göstermesidir. Bu hususta kamuoyunun da duyarlı davranmasını rica ediyor, saygılar sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Ankara Gölbaşı’nda park ve bahçelere bahar bakımı Gölbaşı Belediyesi ekipleri, ilçedeki park ve bahçelerde temizlik, bakım, boyama ve ışıklandırma çalışması yaptı. Gölbaşı Belediyesi, vatandaşların sosyalleştiği, çocukların vakit geçirdiği park ve bahçelerin daha modern ve temiz hale gelmesi için çalışmalarına devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçede yer alan parklarda temizlik ve bakım çalışması yaptı. Oyun grupları, yaya yolları, kamelyalar tazyikli su ile yıkanırken, çimler biçildi, çöpler çalı süpürgeleri ve üfleme makineleriyle toplanarak araçlara dolduruldu. Park ve bahçelerdeki ışıklandırmalar da elden geçirilirken, bozuk olan aydınlatma lambalarının yerine yenileri takıldı. Yeşilin merkezi Gölbaşı’nın parklarında ağaçlar da budandı. Park ve bahçelerin çevresindeki paslanmış ve yıpranmış demir teller ekipler tarafından boyanarak görüntü kirliliği ortan kaldırıldı. “Tüm park ve bahçelerde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Gölbaşı bizim evimiz. Ancak Gölbaşı parklarıyla, bahçeleriyle, doğasıyla sadece ilçe sakinlerini değil, tüm Ankara’yı ağırlıyor. Biz de belediye olarak ilçedeki tüm park ve bahçelerde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Parklarımızı pırıl pırıl yaparak misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren başlattığımız temizlik çalışmalarına gece gündüz devam ediyoruz. Hemşehrilerimize sağlık ve temiz bir ortam, gelecek nesillere temiz bir Gölbaşı bırakmak için çalışıyoruz, çalışacağız” diye konuştu.