GÜNDEM - 31 Aralık 2015 Perşembe 22:18

İşte yeni yılın ilk bebekleri

A
A
A
İşte yeni yılın ilk bebekleri

2016 yılının ilk bebekleri İstanbul'da Esila Erva, Ertuğrul Ömer, Zonguldak'ta dünyaya gelen Zeynep Miray ve Erzurum'da dünyaya gelen Ömer Faruk oldu. İstanbul'da dünyaya gelen bebeklere İstanbul Valisi Vasip Şahin eşi Şeyma Şahin ile birlikte altın taktı.

2016 yılının ilk bebekleri İstanbul'da Esila Erva, Ertuğrul Ömer, Zonguldak'ta dünyaya gelen Zeynep Miray ve Erzurum'da dünyaya gelen Ömer Faruk oldu. 

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN, YILIN İLK BEBEKLERİNE ALTIN TAKTI 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 2016 yılının ilk bebeklerine altın taktı. Eşi ile birlikte hastaneyi ziyaret eden Şahin, “Tüm vatandaşlarımıza da 2016 yılının daha sağlıklı, daha huzurlu, daha mutlu bir şekilde yaşandığı bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin eşi Şeyma Şahin ile birlikte Üsküdar’da bulunan Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yılın ilk bebeklerine altın taktı. Vali Şahin, ilk bebekleri olan Mustafa ve Kübra Özdemir çiftini ziyaret etti. Esila Erva bebeği kucağına alan Şahin, aileyi tebrik ederek, bebeğin vatana ve millete hayırlı olmasını diledi. Daha sonra da Sevgi Kaynakçı’nın bebeği Ertuğrul Ömer’i kucağına alan Vali Vasip Şahin, bebeklere altın taktı. 

Şahin, “Aileler için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bugün tabi bu çocuklarımızla doğan çok sayıda ülkemizde çocuklarımız var. Bunlara da sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Biz tabi burada sizin de gördüğünüz gibi, sağlık alanında gerçekten ülkemiz göğsümüzü kabartacak ilerlemelere, iyileşmelere sahne oldu. İnşallah bunun daha da ileri gitmesi için bütün sağlık çalışanlarımız en son fedakarlıkları, verebilecekleri emeği vermeye çalışıyorlar. Ben onlara teşekkür ederim. Tüm vatandaşlarımıza da 2016 yılının daha sağlıklı, daha huzurlu, daha mutlu bir şekilde yaşandığı bir yıl olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

İlk çocukları olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Esila Erva’nın annesi Kübra Özdemir, “Çok heyecanlıyız, ilk bebeğimiz. Heyecanla bekliyorduk zaten doğum biraz geç oldu. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Vali Şahin hastaneden ayrılırken, hastane personelinin de yeni yılını kutlayarak bir süre sohbet etti.  

ZONGULDAK'TA "ZEYNEP MİRAY"

2016 yılının ilk bebeği 00.16 sıralarında Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde dünyaya geldi. Yeşim ile Barış Özcan çiftinin Zeynep Miray adını verdikleri kız bebekleri yeni yıl ile birlikte dünyaya gözlerini açtı. Hemşireler tarafından kucağına bebeği verilen anne Yeşim Özcan, yeni yıl ile birlikte bebeklerine kavuştukları için çok mutlu olduğunu söyledi. İkinci kez baba olan Barış Özcan ise kendilerine böyle bir evlat verdiği için şükür ettiğini dile getirdi. 3 yaşında Miraç Can Meriç isimli bir oğlu olduğunu ve çok istedikleri kız çocuğuna da kavuştuklarını belirten baba Özcan “"Önce şükürler olsun diyorum. Allah'a hamd olsun. Bizlere böyle bir evlat verdi. Bundan 3 yıl öncede oğlumuz oldu. Rabbim bir de kız çocuğu bağışladı" dedi. 

Genç çiftler bebek sevinçlerini birlikte yaşarken bebeğin ananesi de ilk takısını taktı. Yeşim Özcan’ın annesi Songül Çakıcı bebeğe altın takarak kızı ve damadını tebrik etti.  

ERZURUM'DA “ÖMER FARUK” 

Erzurum’da 2016 yılının ilk bebeği Ömer Faruk oldu. İlk çocuk heyecanını yaşayan Zeynep Aksu (28) ve Niyazi Aksu (35) çifti, 2016’nın ilk dakikalarında erkek çocuğu sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Erzurum Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi’nde yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen Ömer Faruk bebek, hastanedekilerin ilgi odağı oldu. Anne Zeynep Aksu ilk çocuk heyecanı yaşadıklarını belirterek, “İlk çocuğum olduğundan hem çok mutluyum hem de çok heyecanlıyım. 2016 yılının çocuğumla birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl olmasını istiyorum” dedi. Özel sektörde çalışan baba Niyazi Aksu da sevinçli olduklarını söyleyerek, “Allah herkese nasip etsin. Vatanımıza milletimize hayırlı bir evlat olsun inşallah” diye konuştu.

KAYSERİ'DE "DAMLA"
 

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde saat 00.00'da doğan 2016 yılının ilk bebeğine Damla adı verildi. Yağmur-Mehmet Bozkurt çiftinin ilk bebeği olan Damla, objektiflere poz verdi. Damla'nın annesi Yağmur Bozkurt, ilk defa anne olduğundan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

MALATYA'DA ELİF ASEL

Çiğdem ve Ahmet Kargin çiftinin kız çocuğu olarak 00.07’de dünyaya gözlerini açan Elif Asel bebek Malatya’da yılın ilk bebeği olarak kayıtlara geçti.

Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü Kadın Doğum Bölümü'nde normal doğumla dünyaya gelen Elif Asel bebek 3 kilogram 100 gram ağırlığında hayata merhaba dedi. 31 yaşındaki anne Çiğdem Kargin ile 31 yaşındaki eşi Ahmet Kargin yeni yılın ilk dakikalarında bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu doyasıya yaşadı.

İlk çocuğunu dünyaya getirdiğini ifade eden genç anne Çiğdem Kargin, bebeklerine Elif Asel ismini verdiklerini belirtti. Oldukça heyecanlı olduğunu söyleyen anne Kargin, “Bebeğimizin doğumunun yılbaşına denk gelmesini beklemiyordum. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Çocuğumun yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelmesinden dolayı çok mutluyum. 2016 yılında inşallah her şey yoluna girer, ülkemiz çok karışık çünkü inşallah her şey yoluna girer” diye konuştu.

Baba Ahmet Kargin de 2016'nın herkese huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunarak, ilk çocuklarını yılın ilk dakikalarında kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 

ÇORUM'DA" İNCİ FATMA"

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen yeni yılın ilk bebeğinin ilk ziyaretçisi Vali Ahmet Kara oldu. Vali Kara, eşi Mesude Kara ile 2015 yılının son dakikalarını, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin doğum servisini ziyarete ayırdı.

Asuman ve Serkan Akoğlu çiftinin saat 00.03'te dünyaya gözlerini açan bebeğini ziyaret eden Vali Kara ve eşi, aileye evlatlarıyla birlikte sağlıklı bir ömür geçirmeleri temennisinde bulunarak, bebeğin vatanına, milletine ve ailesine hayırlı bir evlat olması dileğinde bulundu.

Akoğlu çiftini tebrik eden Vali Kara, çiftin ikinci bebeklerine altın hediye etti. Akoğlu çiftinin sezaryen doğum ile dünyaya gelen bebeklerine İnci Fatma adını verdiği, 2 kilo 940 gram doğan ve 49 santimetre boyundaki bebek ile annesinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Anne Akoğlu başarılı geçen bir doğumun ardından ikinci çocuğunu kucağına almanın sevincini yaşadığını belirterek, “Allah'ım uzun ömür versin” dedi.

ANKARA'DA "ANIL"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Başkent’te dünyaya gelen yeni yılın ilk bebeğini ziyaret etti. Ramazanoğlu, saat 00.01’de doğan Anıl bebeğe altın taktı. 

Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, saat 00.01’de dünyaya gelen Anıl bebek, Ankara’da yeni yılda doğan ilk bebek oldu. Aile ve Sosyal Politiklar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Gülden ve Tuncay Yılmaz çiftinin yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen bebeğini ziyaret etti.

Ramazanoğlu, ailenin ikinci bebeği olmasının ayrıca bir mutluluk olduğunu dile getirdi. Çocukların mutluluk getirdiğine inandığını ifade eden Ramazanoğlu, “Ne kadar aileniz geniş olursa o kadar da temelleriniz sağlam olur. Biz diyoruz ki çocuk muhabbettir, çocuk gelecektir, çocuk sevgidir, çocuk mutluluktur. Çocuk evin ve ülkenin bereketidir. Buna göre siz karar verin artık daha kaç tane daha olması gerektiğine. Bebeğinizi de sağlık içinde güle güle büyütün” diye konuştu.

Baba Tuncay Yılmaz ise Bakan Ramazanoğlu'nun ziyaretinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, teşekkür etti. Anıl bebeğin annesi Gülden Yılmaz ise doğumun yeni yıla girerken gerçekleşmesinin kendileri için sürpriz olduğunu kaydetti.

Bakan Ramazanoğlu, Anıl bebeğe altın taktı. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ramazanoğlu, “Aileye bu mutlu olayı bize yaşattıkları için tekrar teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Hastane Başhekimi Leyla Mollamahmutoğlu da Anıl bebeğe altın taktı.

Anıl bebek, 3 kilo 810 gram ağırlığında, 53 santimetre boyunda ve sağlıklı olarak dünyaya geldi.

GAZİANTEP'TE "ELİFSU"

Gaziantep’te yeni yılın ilk bebeği, Mustafa ve İpek Küçükler çiftinin bebeği Elifsu oldu.

2016 yılının ilk bebeği olarak, saat 00.01'de dünyaya gelen, Kız çocuğuna Elifsu adı verildi.

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum Hastanesi’nde normal doğumla dünyaya gelen Elifsu bebek, Mustafa ve İpek Küçükler çiftinin 4 yıllık çocuk sahibi olma özlemleri, 2016’nın ilk dakikasında son buldu.
Yeni yılın ilk bebeğini dünyaya getiren anne İpek Küçükler, “4 yıldır bekliyordum. Nasip 2016 ilk dakikasıymış. Çok mutluyum, Allah bu duyguyu herkese nasip etsin ” dedi.

Baba Mustafa Küçükler ise, “ Çok güzel bir duygu, 2016 hediyesi herkesin yeni yılını kutluyorum” şeklinde konuştu.

2016 yılının ilk bebeği olan elifsu bebeğin, doğumunu yapan Ebe Özgür Çelik, 2016 yılının ilk doğumu bana nasip olduğunu belirterek, “bebek çok şükür sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. 2016 yılının ilk bebeğinin doğumunu yaptığım için çok mutluyum herkesin yeni yılını kutluyorum. Allah analı babalı büyütsün” diye konuştu. 

KAHRAMANMARAŞ'TA "SUDENAZ"

Türkiye’nin birçok ilinde yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen bebekler, ailelerini sevince boğdu.
Kahramanmaraş’ta yeni yılın ilk bebeği, dünyaya gözlerini teknolojiyle açtı. Doğar doğmaz halasıyla 3G ile halasına gösterilen yeni yılın ilk kız bebeği, gülümsemeyi ihmal etmedi.

Kahramanmaraş’ta 2016 yılının ilk bebeği Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet binasında saat 00.02’de dünyaya geldi.

Serdar ve Yasemin Bodur çiftinin ilk bebekleri olarak dünyaya gelen 2 kilogram 800 gram ağırlığındaki bebeğe Sudenaz ismi verildi. İlk bebeklerini kucaklarına alan esnaf baba Serdar Bodur, “İlk bebeğimiz 2016 yılının ilk dakikalarına denk geldi. Erken doğum oldu. Daha 15 gün var demişlerdi. Çok mutluyum. Allah olmayanlarda versin. Doğar doğmaz teknolojiyle tanıştı. Hastane ekibine teşekkür ederiz.” dedi.

Kahramanmaraş’ın ilk bebeği olan Sudenaz’ın İstanbul’da öğrenci olan halası Nezihe Bodur ise, yeğenin sevincini 3G ile bağlanarak ailesiyle birlikte yaşadı.

Doğar doğmaz teknolojiyle tanışan Sudenaz bebek, halasıyla kurduğu iletişimde de gülümsemeyi ihmal etmedi. 

KONYA'DA "ZEYNEP"

Konya'da 2016 yılının ilk bebeği, 3 kilo 240 gr olarak dünyaya gelen "Zeynep" bebek oldu.

Kerim ve Alime Çalışkan çifti, ilk bebeklerine yeni yılın ilk dakikalarında kavuştular. Doğum sancıları tutan 18 yaşındaki Alime Çalışkan, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek doğumu beklemeye başladı. Sancıları tutunca doğum odasına alınan genç anne saat 00.06'da normal doğumla 3 kilo 240 gram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Zeynep adı konulan bebeğin annesi Alime Çalışkan, bebeğini kucağına almanın mutluluğu içinde yaptığı açıklamada "İlk defa anne oldum. O kadar acı çekiyorsun ama sonradan kucağına alınca hiçbir şey kalmıyor. Ebe hanımlara çok teşekkür ederim çok iyi davrandılar” şeklinde konuştu.

Öte yandan hastane görevlileri, çiçeği burnunda anneye doğum hediyesi verdi. 

AFYONKARAHİSAR'DA "MEHMET EFE"

Afyonkarahisar’da yılın ilk bebeği 00.07’de dünyaya gelirken, Mehmet Efe isminin verildiği bebeğin ilk hediyesi ise Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı tarafından verildi.

Kentte yılın ilk bebeği Zübeyde Hanım Çocuk Hastalıkları ve Kadın Doğum Hastanesinde dünyaya geldi. Yasemin ve Olcay Oral’ın ikinci bebekleri olarak dünyaya gelen bebeğe Mehmet Efe isminin verildiği belirtilirken, bebeğin 3,50 kilogram ağırlığında ve 51 santimetre olarak dünyaya geldiği kaydedildi. Bebeğin dünyaya geldikten sonra ilk ziyaretçileri ise Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay ve İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici oldu. Anneyi ve bebeği ziyaret ederek sağlık durumları hakkında hastane görevlilerinden bilgiler alan Alpay, daha sonra bebğin hediyesi olarak çeyrek altın taktı. Ardından ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Alpay, yılbaşı gününde hangi kentte olursa olsun oradaki devlet hastanelerini gezerek yeni doğan çocukları ziyaret ettiklerini belirtti. Alpay ayrıca bebeğe ve ailesine hayırlı olsun dileklerini de iletti. Ziyaretin ardından Alpay ve beraberindekileri hastaneden ayrıldı.

Öte yandan, efe bebek ise sevimliliği ile başta ailesi olmak üzere her kesin ilgi odağı oldu.

BİNGÖL'DE "YASMİN"

Bingöl’de 2016 yılının ilk bebeği Yasmin, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde dünyaya geldi. 

Türkiye 2016 yılına girerken, Bingöl’de yeni yılın ilk bebeği de dünyaya ‘'merhaba'’ dedi. Fariz Türkmen (35) ve Zeynep Kayıtmaz Türkmen (33) çiftinin ikinci çocuğu olan Yasmin bebek, normal doğumla saat 24.05’te dünyaya geldi. 3 kilogram olarak doğan Yasmin bebeğin ve annesinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

VAN'DA "ÖMER"

Van’da 2016 yılının ilk bebeği saat 00.03’de dünyaya geldi. 3 kilo ağırlığındaki erkek çocuğuna ‘Ömer’ adı verildi.

Yeni yılın ilk bebeği Van Kadın Doğum Hastanesi’nde dünyaya geldi. Muradiye ilçesinde ikamet Tangül Öner’in saat 00.03’de sezaryenle bir erkek bebek dünyaya geldi. 3 kilo ağırlığındaki erkek çocuğa ‘Ömer’ adı konuldu. 10’uncu çocuklarının sağlıklı dünyaya gelmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirten anne Tangül Öner Kürtçe yaptığı konuşmasında, "Benim 8 kız, bir tanede erkek çocuğum vardı. Şimdi iki erkek çocuğum oldu. Çok mutluyum” dedi.

Öte yandan 9’uncu kardeşinin olmasına çok sevindiğini ifade eden Cemile Öner de, “2016 yılının ilk bebeği benim kardeşim oldu. Ben çok sevindim” şeklinde konuştu.

Öte yandan yeni yılın ilk bebeğini ziyaret eden Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hikmet Selçuk Gedik, ‘Bebek Ömer’in yakasına altın taktı. Bebeğe ve annesine sağlıklı uzun ömürler dileyen Gedik gazetecilere yaptığı açıklamasında, “Sağlık çalışanları ile bir arada olmak için geldiğim Van’da yeni doğan Ömer bebeğimize ve ailesine hayırlı ve uğurlu olsun demek bize nasip oldu. Bütün arkadaşlarımızla yeni yıla hep birlikte Van’da girdik. Onlarla birlikte burada olmak nasip oldu. Tüm vatandaşlarımıza mutlu ve huzurlu bir yeni yıl diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

BURSA'DA "EMİR"

Bursa'nın İnegöl’de yılın ilk bebeği Songül-Hasan Aksoy çiftinin çocuğu Emir bebek oldu. 00.02’de dünyaya gelen Emir bebeği, babasından ve annesinden önce Belediye Başkanı Alinur Aktaş gördü.

Doğum sancısıyla İnegöl Devlet Hastanesine getirilerek Doğumhaneye alınan anne 30 yaşındaki Songül Aksoy, saat 00.02’de bir erkek bebek dünyaya getirdi. 3 kilo 900 gram dünyaya gelen bebeğe Emir ismi verildi. Sağlıklı olan Emir bebeği babasından önce Belediye Başkanı Alinur Aktaş görme imkanını yakaladı.

Dünyaya gelen Emir bebeği ziyaret eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bebeğe küçük altın taktı. Emir bebek ilk pozunu İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile verdi.

Mutluluktan gözyaşlarına boğulan Baba Hasan Aksoy, “Büyük sürpriz oldu bizim için. İlk çocuğumuz. Çok mutluyuz. Allah herkese nasip etsin. Bebeğimizin 2016 yılının ilk dakikalarında dünyaya gelmesi ve Belediye Başkanımızın bizi ziyaret etmesi bize mutluluk veren iki sürpriz oldu. Bebeğimize Emir ismini verdik” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Allah analı babalı büyütsün inşallah. 10 dakika önce dünyaya geldi ve biz bebeğimizi ziyaret ettik. Cumhurbaşkanımız üç çocuk diyor, onu da unutmamak lazım. İnegöl’ün en yeni ferdi bu bebek oldu. İnegöl’ün en genç insanı Emir oldu. Ailesini tebrik ediyorum” dedi. 

NEVŞEHİR'DE "ZEYNEP ERVA"

2016 yılının ilk bebeği saat 00.01’de Nevşehir’de dünyaya geldi.

Türkiye’de 2016 yılının ilk bebeği saat 00.01’de Nevşehir’de Kapadokya Hastanesinde dünyaya geldi. Kapadokya Hastanesinde saat 00.01’de Zeynep Erva bebek 3 Kg olarak dünyaya geldi. 2016 yılının ilk bebeğine sahip olan Mehmet ve Dilek Tokdemir çiftinin mutlulukları görülmeye değerken çifti ilk tebrik edenler ise hastane çalışanları oldu.

Zeynep Erva bebeği dünyaya getiren Op.Dr. Yeliz Şenal, Zeynep Erva bebeğin saat 00.01’de 3 kilogram olarak dünyaya geldiğini ve son derece sağlık olarak dünyaya geldiğini söyledi.

Kapadokya Hastanesi Başhekimi Fatih Yakut ise genç çifti ilk tebrik edenler arasında yer alırken, Türkiye’de 2016 yılının ilk bebeğinin hastanelerinde doğmasından dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Anne Dilek Tokdemir ise; "Çok mutluyuz, Rabbim sağlıklı, huzurlı bir hayat nasip etsin inşallah. Çocuğumuzun ismini Zeynep Erva olarak koyduk dedi. Baba Mehmet Tokdemir ise 2016 yılının en güzel heyecanını yaşadıklarını ikinci bebeğimiz Zeynep Erva’mız dünyaya geldi" diye konuştu.  

TRABZON'DA "EYMEN ASAF VE BUĞLAM"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz eşi Rukiye Öz ile birlikte yeni yılın ilk bebeklerini ziyaret etti.

Trabzon'da, Yeni Yılın İlk Bebekleri Saat 00:00'da ve 00:02'de dünya geldi. Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastesi'nde dünya gelen bebeklerin ilk ziyaretçileri ise Vali Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz oldu. Öz çift ilk olarak yeni yılın ilk saniyelerinde doğan Eymen Asaf'ı ziyaret etti. Abdurrahman ve Kevser Akaydın'ın ilk Bebekleri olan Eymen Asaf , 3 Kilo 100 Gram Ağırlığında ve 45 Santimetre Boyunda Doğdu. Yeni doğan bebeğe altın takan Vali Öz, sağlıklı ve uzun ömürlü olması temennisinde bulundu.

Vali Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz daha sonra Saat:00:02'de dünya gelen Buğlam Köse'yi ziyaret etti. Rena ve Burhan Köse çiftinin 5'nci çocukları olan Buğlam, 3 kilo 200 Gram ağırlığında dünyaya geldi. Öz, çifti Buğlam bebeği altın takarken. uzun süre kucaklarına alıp sevdiler.

Trabzon Valisi Abdil Celil ÖZ, yaz-kış demeden tatil-bayram demeden çalışan bütün sağlık çalışanlarının yeni yılı kutladığını belirterek, "Ülkemizde en yaşanabilir il ünvanına sahip Trabzon'un 2016 yılında da tarihi birikiminden ve var olan potansiyelinden aldığı gücü, sürdürüp sürekli değişen ve gelişen dünya şartlarının sağladığı fırsatlarla birleştirip, huzur ve güven ortamında halkımızın yaşam kalitesinin daha da artacağı, daha huzurlu bir yıl geçireceğine inanıyorum. 2015 yılı maalesef dünyanın pek çok ülkesinde ve bölgemizde çatışmalar ve terör olayları ile yerinden, yurdundan edilmiş mazlum göçmenlerle sıkıntılı bir yıl olmuştur. Bu olayların ve sıkıntıların 2015 yılı ile birlikte geride kalmasını ve yeni yılın milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini temenni ediyorum. 

ELAZIĞ'DA "AYŞEGÜL"

Elazığ’da yeni yılın ilk bebeği 00.01 de dünyaya gelen 3 kilo 185 gram ağırlığındaki Ayşegül oldu.
Elazığ’da 2015 yılının ilk bebeği Medical Park Elazığ Hastanesi Doğumhane Servisinde saat 00.01'da dünyaya geldi. Elazığ merkezde ikamet eden Volkan ve Güllü Canpolat çiftinin ilk çocukları olarak dünyaya gelen bebeğe Ayşegül isminin verileceği öğrenildi. 3 kilo 185 gram ağırlığında 48 cm boyunda doğan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yeni yılın ilk bebeğinin kızları Ayşegül olduğunu söyleyen Baba Canpolat, “İnşallah hayırlısı olur.Eşimde inşallah ameliyathaneden bir çıksın onu da bir göreyim rahat edeceğim” dedi.

Torununun olduğundan çok mutlu olduğunu aktaran dede Ahmet Canpolat, Allah analı babalı büyütsün. Beşinci torunum oldu. Bu çocuktan ilk torunum” diyerek duygularını ifade etti. 

VEDAT KILIÇ-DOĞAN ALCA-MUSTAFA ESEN-METİN BAŞAR-M. MUTTALİP YALÇIN -ALİ GÖÇ - İSMAİL SEYMEN-ERDAL AKBUĞA-MUSA ERDOĞAN - ONUR EMRE DURAK- LİDER OLGUN - MEHMET BULUT- MUHAMMET ÖZER-MUSTAFA BEŞER - ÖMER SAYIN- GÖKTEN CEYLAN- YILMAZ ATAR- ATİLLA İDİZ- SALİH BAKICI- COŞKUN SAĞLAMDİN- GÖKMEN ŞAHİN- KAMİL CANKILIÇ 



 




 
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Osmaniye’de çiftçilere soya tohumu desteği Osmaniye’de tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi çerçevesinde, 340 çiftçiye 34 ton soya tohumu dağıtıldı. Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde düzenlenen programa Vali Erdinç Yılmaz, Tarım Kredi Kooperatifi Mersin Bölge Müdürü İsa Güler, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş ve üreticilerimiz katıldı. Programda bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, "Kıymetli bir baklagiller bitkisi olan soya toprağın dinlenmesini sağlar. Köklerinde yaşayan bakteriler vasıtasıyla toprağa azot bağlar. Ayrıca hasat artıkları kıymetli bir hayvan yemi olarak kullanılabilmektedir. Soya yüzde 40-45 oranında protein, yüzde 18-20 oranında da yağ içermektedir. Gıda ve yem sanayinde oldukça fazla kullanılan kıymetli bir endüstri bitkisidir. Bakanlığımız çok kullanılan ama yeterli üretime sahip olmayan soya üretimini teşvik etmek için sertifikalı tohum desteği, ilave gübre mazot desteği, yüksek ürün prim desteği vererek soya üretimini artırmaya çalışmaktadır. 2023 yılında toplam ekim alanımız 18 bin dekara ulaşmıştır. 2024 yılında ekim alanının artacağı tahmin edilmektedir. Bugün bu projeyle 340 çiftçimize 34 ton soya tohumu dağıtılacaktır. Toplam proje bütçesi 2 milyon 400 Bin TL olup, 1 milyon 800 bin TL’si Bakanlığımız tarafından karşılanmıştır" dedi. Soya üretiminde Osmaniye’nin önemli bir yeri olduğunu söyleyen Vali Erdinç Yılmaz, "Bakanlığımızın destekleriyle, arkadaşlarımızın gayretleriyle hep beraber sizlere nasıl faydalı olabiliriz, ne kadar destek olabiliriz, bunun gayreti içinde çalışıyoruz. Size destek olabiliyorsak ne mutlu. Bu desteklerimizi her zaman sürdüreceğiz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz; tarım, gıda toplumumuzun, Ülkemizin geleceği açısından olmazsa olmaz. Hamdolsun Osmaniye olarak da bereketli topraklardayız. Biz bu bereketli topraklarımızı, Allah’a şükredip en güzel şekilde değerlendirmeyi ve milletimize sunmayı bir görev biliyoruz. Soya üretiminde de Osmaniye’miz en önde gelen illerden birisi. İnşallah bu dağıtacağımız soya tohumu desteğinin de sizler açısından en güzel şekilde değerlendirileceğini, inşallah bereket olup kazanç olup sizlere dönmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu mübarek Ramazan gününde Ramazanınızı kutluyorum. Her zaman yanınızdayız, yanınızda olmaya da çok gayret ediyoruz. Bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından çiftçilere soya tohumu dağıtıldı.
İstanbul Kedi Eros’u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti Başakşehir’de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi. Başakşehir’de bir sitede 1 Ocak’ta meydana gelen olayda, İbrahim Keloğlan, Eros isimli kediyi dakikalarca döverek ölmesine neden olmuştu. Sanık Keloğlan hakkında Küçükçekmece 16. Asliye Mahkemesi tarafından 1 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Verilen ceza iyi hal indirimi uygulanarak 1 yıl 3 aya düşürülüp hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Karara itirazlar üzerine yeniden yapılan yargılamada İbrahim Keloğlan hakkında ‘evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan 2 yıl 6 hapis cezasına hükmedilmişti. Verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildi. “Öldürmeye yönelik davranışına devam etti” Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilmek üzere Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, sanık İbrahim Keloğlan’ın site sakinleri tarafından beslenip bakımı yapılan kediye asansör içerisinde tekme vurduğu ve kedinin can havliyle koridora kaçtığı kaydedildi. Dilekçede, sanığın kedinin kaçmasını engelleyecek şekilde, koridor kapılarını kapattığı ve kendisinden kaçmaya çalışan kediyi tekmelemekten vazgeçmeyerek öldürmeye yönelik davranışına devam ettiği belirtildi. Dilekçede sanık hakkında üst hadden hapis cezası verilmesi gerekirken ceza adaletine ve kamusal vicdana uygun olmayacak şekilde temel ceza tayinine gidildiği kaydedildi. Dilekçede “Canavarca hisle, hunharca, eziyet çektirerek, yoğun kast altında işlenen eyleme yönelik üst hadden ceza verilmemesi durumunda hangi daha vahim eylem ve hadisede bu miktar ceza verileceği de anlaşılamamıştır” ifadeleri kullanıldı. “Olayın son derece ağır ve vahim olduğuna dair bir kuşku yok” Sanığın olayda yoğun kast altında canavarca hisle acı çektirerek eylemi gerçekleştirme biçiminde olayın son derece ağır ve vahim olduğuna dair bir kuşku olmadığı da dilekçede aktarıldı. Dilekçede, temel cezanın belirlenmesinde şikayetçi olup olunmaması ile zararın karşılanıp karşılanmamasına bakılmadığına, sanığın olay sonrasında gösterdiği kişilik özelliklerinin ölçüt olarak sayılmadığına işaret edilerek temel cezanın belirlenmesinde yanılgıya düşüldüğü aktarıldı. Kararın bozulması ve sanığın tutuklanması talep edildi Sanık hakkında takdiri indirim yapıldığı belirtilen dilekçede, canavarca hisle ve eziyet çektirerek eylemini gerçekleştirmesi, suçun işleniş biçimi, güttüğü amaç ve kastının yoğunluğu da dikkate alındığında cezada yetersiz gerekçe ile indirim uygulanmasının usul ve yasalara aykırı olduğu belirtildi. Toplum bilinci ve ahlakının geniş tepkisini çeken, amacı itibariyle tehlikeli ve vahşi, kötülük eylemini sergileyen, psikolojik bir güdüyle hareket eden sanığın merhametsiz ve acımasız bir şekilde, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kediyi öldürdüğü de dilekçede kaydedildi. Dilekçede sanık hakkında verilen kararın bozulması ve bozma kararı ile birlikte sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.