YEREL HABERLER - 28 Ekim 2013 Pazartesi 10:01

CHP’Lİ ZENGİN: “29 EKİM 1923 TARİHİNDE İLAN EDİLEN CUMHURİYET, BİR AYDINLANMA DEVRİMİDİR”

A
A
A
CHP’Lİ ZENGİN: “29 EKİM 1923 TARİHİNDE İLAN EDİLEN CUMHURİYET, BİR AYDINLANMA DEVRİMİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin, “29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet, bir aydınlanma devrimidir. Bu konudaki en büyük güvence ise Atatürk'e inanan, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkan yüce Türk Milletidir” dedi.
Zengin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ”Türk Milletinin, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, yokluk ve yoksulluk içerisinde vermiş olduğu mücadelesiyle yürütülen ve zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı'nın ardından, yine Büyük Önderimiz Atatürk'ün ‘’Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir’’sözleriyle ilan etmiş olduğu Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük mirastır" ifadesine yer verdi.
Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygıyla andıklarını ve Cumhuriyeti yaşatmanın verilen en önemli görev olduğunun bilincinde olduklarını bir kez daha bıkmadan, yorulmadan yinelediklerini ifade eden Zengin, "CHP olarak bağımsızlığımız ve halkın bağımsız iradesiyle kendi kendini yönettiği Cumhuriyet, en çok sahip çıktığımız, üzerine en çok titrediğimiz güldür ve bu uğurda boğuşmamız gereken dikenlerin bizi yıldırmasına izin vermemiz mümkün değildir. Ne var ki Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyeti kuran CHP var olduğu sürece AKP vatanımızın üzerine çökerttiği kara bulutların içinde kendi boğulacaktır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir