GÜNDEM - 13 Haziran 2016 Pazartesi 15:11

İzlanda üzerinden kuvvetli yağış geliyor

A
A
A
İzlanda üzerinden kuvvetli yağış geliyor

Meteorolojinin tahminlerine göre, akşam saatlerinden itibaren başta İzmir olmak üzere bölge genelinde kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, sıcaklıkların bölge genelinde hafta sonundan itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacağı bekleniyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin'in yaptığı açıklamaya göre, İzmir ve civarındaki iller kuvvetli yağış ve lodosun etkisi altında girecek.

PERŞEMBE GÜNÜ YURDU TERK EDECEK
Ramazan başında yurt genelinde kuzeyli sistemlerin baskılamasıyla sıcaklıkların mevsim normallerinin altında devam ettiğini belirten Gültekin, “Bugün akşam saatlerinde itibaren İzlanda üzerinden gelen serin ve yağışlı hava bölgemizi etkilemeye başlayacağından, bu gece geç saatlerde ve yarın bölgemizde yağışlar devam edecek. Yağışların yarın yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlı sistemden dolayı hava sıcaklıklarının Çarşamba gününe kadar mevsim normallerinin yer yer 2-3 derece altında seyretmesi bekleniyor. Perşembe gününden itibaren ise yağışlı havanın bölgemizi terk etmesi ve yerini güneyli sistemlere bırakması ile birlikte sıcaklıkların hızla artarak mevsim normallerinin 6-8 derece üzerine çıkması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

SICAKLIKLAR PAZAR GÜNÜ EN YÜKSEK SEVİYEDE
Özellikle Cuma günü mevsim normallerinin 3-5, Cumartesi 4-6, Pazar 6-8 derce sıcaklıklarda seyredecek. Sıcaklık Pazar günü pik yapacak ve en yüksek seviyesine ulaşacak. İzmir için Salı 28 , Çarşamba 30, Perşembe 33, Cuma 36, Cumartesi 38, Pazar 39 derecede sıcaklık bekliyoruz. Pazartesi’den sonra sıcaklıklarda tekrar bir miktar azalma olsa da yine mevsim normallerini üzerinde seyretmeye devam edecek.

YAĞIŞ VE SICAK HAVA UYARISI
Kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar, sıcak hava etkisiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması noktasında da uyarılarda bulunan Gültekin, “Deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçmaları, kuvvetli yağıştan dolayı lokal sel ve taşkınlar, sıcak hava dalgasının olumsuz etkilerine karşı sıcak çarpması, tansiyon yükselmesi durumları meydana gelebilir. Bunlara karşı özellikle yaşlıların ve çocukların dikkatli ve tedbirli olması, güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saatleri ile ikindi arası (12.00-17.00) arası sokağa çıkmamaya özen göstermelidir” dedi.

41 DERECEYE KADAR ÇIKACAK
Açıklamada Perşembe gününden sonra sıcaklıların artması ve nemin düşmesi ile birlikte orman yangınları riskinin de ortaya çıkabileceği ve bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları belirtildi.
Özellikle Pazar günü çevre illerde de artacak olan hava sıcaklıklarının İzmir de 39, Aydın’da 41, Balıkesir’de 36, Çanakkale’de 36 ve Manisa’da 40 dereceye çıkması bekleniyor. 

MİHRAP DÜZÖZ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 52. dakikada Sowe’un pasında topla buluşan Kitsiou’nun sağ çaprazda altı pas üzerinden sert vuruşu üstten auta gitti. 57. dakikada Ghezzal’ın ceza yayının hemen gerisinden sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üst kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü. 67. dakikada sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yükselen Muleka’nın kafa vuruşunda top direğe çarparak ağlara gitti. 2-0 Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson (Demir Ege Tıknaz dk. 90), Al Musrati, Ghezzall (Alex Chamberlain dk. 76), Muçi, Rashica (Vincent Aboubakar dk. 76), Muleka (Mustafa Hekimoğlu dk. 90) Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Fahri Kerem Ay Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren (Pedrinho dk. 58), Tolga Ciğerci, Morutan (Chatzigiovanis dk. 76), Efkan Bekiroğlu (Saponara dk. 76), Bassogog (Flips dk. 90+1), Sowe (Macheda dk. 90+1) Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Arda Ünyay, Cephas, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Goller: Ernest Muçi (dk. 18), Jackson Muleka (dk. 67) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Jonas Svensson, Tayyip Talha Sanuç (Beşiktaş) Nihad Mujakic, Kitsiou (MKE Ankaragücü)