ASAYİŞ - 14 Kasım 2016 Pazartesi 12:18

İzmir'de polisten kaçak sigaraya geçit yok

A
A
A
İzmir'de polisten kaçak sigaraya geçit yok

İzmir'in Buca ve Konak ilçelerinde yapılan 2 ayrı operasyonda polis ekipleri piyasa değeri yaklaşık 175 bin lira olan 25 bin paket kaçak sigara ele geçirirken, 6 şüpheliyi yakaladı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kaçak sigara ticaretinin önlenmesine yönelik 2 ayrı operasyon yaptı. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir'de kaçak sigara ticaretini önlemek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, geçtiğimiz Cuma günü, Buca ilçesinde bulunan bir adrese gümrük kaçağı sigara getirileceği bilgisi alındı. Yapılan operasyonda adres önünde yapılan arama sonucu toplam 6 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler İ.Ö. (36), S.B. (52) ve D.K. (37) isimli şahısların gerekli adli işlemlerin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Polis kamyonetten boşaltılırken yakaladı
Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saatlerinde, Konak ilçesinde bulunan bir adrese kamyonetten kaçak sigara boşaltılmak üzereyken yapılan operasyonda, kamyonette yapılan aramada toplam 19 bin paket kaçak sigara ele geçirdi. Operasyonda S.A. (27), O.Y. (38) ve K.A. (25) isimli şüpheliler yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bahse konu iki olayda ele geçirilen toplam 25 bin paket kaçak sigaranın piyasa değerinin ise yaklaşık 175 bin lira olduğu bildirildi.
 

Atakan Şen
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da hayvan sağlığı saha çalışmaları devam ediyor Aydın’ın Yenipazar ve Karpuzlu ilçesinde sahaya inen ekipler, hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele çerçevesinde hayvan sahiplerini bilgilendirirken, küçükbaş hayvanların aşılama ve kimliklendirme çalışmalarını gerçekleştirdi. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen hayvan sağlığı saha çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede sahaya inen ekipler, Yenipazar ve Karpuzlu ilçelerinde aşılama çalışması gerçekleştirdi. Kırsal mahalleleri gezerek, hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele kapsamında aşılama, küpeleme, hastalık takibi ve eğitim gibi konularda yetiştiricileri bilgilendiren ekipler, ayrıca üreticilerin konuyla ilgili duyarlılıklarının arttırılmasını da sağlıyor. Alınması gereken tedbirler noktasında da bilgilendirmelerde bulunan ekipler ayrıca küçükbaş hayvanların kimliklendirme çalışmalarına da devam ediyor. Konu ile ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "Yenipazar ve Karpuzlu’da küçükbaş aşılama ve kimliklendirme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2024 yılında uygulanması planlanan yeni hayvancılık destekleme modeline uygun olarak kuzu ve oğlakların aşılama ve küpeleme çalışmalarına devam etmektedir. Karpuzlu ve Yenipazar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan çalışmalara Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü de eşlik ederek, işletme sahiplerine yeni destekleme modeli, örgütlü yetiştiricilik ile aşı ve uygulama ücretlerinin tarımsal desteklemelerden mahsuplaşılması ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmuştur" ifadeleri yer aldı.
Denizli Başkan Arslan, Çameli’nde fırtınanın oluşturduğu hasarları yerinde inceledi Kuvvetli fırtınanın etkili olduğu Denizli’nin Çameli ilçesinde belediye başkanı Cengiz Arslan hasar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Denizli’de etkisini gösteren kuvvetli fırtına kentin farklı ilçelerinde yıkıma yol açtı. Gece saatlerinde etkisini gösteren fırtına Çameli ilçesinde de hasarlara yol açtı. İlçedeki seralarda, kapalı halı sahalarda ve bazı işletmelerde hasar meydana geldi. Sabah saatlerinde sahaya inen Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, hasarın oluştuğu alanlarda incelemeler de bulunarak üreticilere ve işletmecilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. İlçede etkisini gösteren kuvvetli fırtına ve yağış sonrası incelemeler yaparak hasar tespitlerinde bulunduklarını ifade eden Başkan Arslan, “Kuvvetli Fırtına ve şiddetli yağış sonrası naylonları yırtılan, hasar gören seralarımız ve fidanları zarar gören üreticilerimize yardımcı olmak için konuyu Devletimizin yetkili mercilerine ileterek; zarar gören vatandaşlarımızın hasarlarını karşılamak için elimizden geleni yapacağız. Üreticilerimizin her zaman yanındayız ve destekçileri olmaya devam edeceğiz. Seralar haricinde ilçe merkezimizde ve ilçemiz kapalı halısahasında da maddi hasar meydana geldi. Meydana gelen hasarı en kısa sürede gidereceğiz. Fırtınadan zarar gören üreticilerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Allah’ım ülkemizi ve milletimizi fırtına, sel, yangın, deprem vb. Afetlerden muhafaza eylesin. İlçemizdeki tüm vatandaşlarımıza tekrardan geçmiş olsun” dedi.