EĞİTİM - 22 Eylül 2016 Perşembe 10:49

İZÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı açılış töreni

A
A
A
İZÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı açılış töreni

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi(İZÜ) 2016-2017 Akademik yılı açılış töreni yeni yapılan diller okulunda gerçekleşti.

Açılış törenine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren ve üyeleri, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, İrfan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çelik, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi 8 fakülte ve 24 anabilim dalıyla, 7 bin öğrencisi ve binden fazla öğretim üyesiyle yeni eğitim öğretim yılına başladı.

“Sabahattin Zaim hocamız zarafet sahibi bir insandı”
Açılış töreninde konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “2016-2017 Eğitim Öğretim yılının hayırlarla, başarılarla, huzur ve sağlıkla geçmesini ümit ediyorum” dedi. Törene gelirken ‘İlim ve zarafet üssü’ mottosunu gördüğünü ifade eden Şahin, “Yine konuşmalarda üniversitenin en az üç yabancı dil öğrenme ve öğretme projesini duymuş oldum. Bir defa daha inandım ki evet burası Sabahattin Zaim Üniversitesi. Allah rahmet eylesin Sabahattin Zaim hocamızı benden çok daha iyi tanıyanlar var aramızda ama bende öğrencisi olma şerefine nail oldum. Gerçekten ilim ehli ama ondan öte zarafet sahibi bir insandı” diye konuştu.

“İstanbul’da yüzde 100 dolulukla birinci üniversiteyiz”
Açılış töreninden sonra İHA’ya açıklamalarda bulunan İZÜ rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, çok başarılı bir yıl geçirdiklerini, İstanbul’da yüzde 100 dolulukla birinci üniversite olduklarını dile getirdi. “Burada en çok sevindirici olan bizim dolulukla beraber kalitenin de artmasıdır” diyen Bulut, “Bize katılan öğrencilerimizin yüzde 90’ı ilk 200 binde, ilk 100 bin de yüzde 60’a yakın öğrencimiz var. Bu sene lisansta 5 bin, lisansüstünde 2 bin civarında toplam 7 bin öğrenciye ulaştık. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi emin adımlarla istikbale yürüyor. Tabi buranın en önemli misyonu öncü bir kuşak yetiştirmek. Yakın medeniyet coğrafyamız başta olmak üzere yurtdışından yüzde 10’dan fazla yabancı lisans ve lisansüstü öğrencimiz var. Yani sadece Türkiye’nin değil yakın coğrafyamızın düşünen beyinlerini, öncü kuşaklarını yetiştirmek gibi bir misyonumuz var” dedi.

“Mezun öğrencilerimize en üç dil öğretiyoruz”
Erdemli, toplumuyla, tarihiyle, medeniyetiyle barışık ve tabi çağın ilmiyle donanmış en az üç dil bilen bir neslin özlemi içinde olduklarını belirten Bulut, “Bugün bu açılışını yaptığımız binada diller okulu bu üniversitenin en önemli misyonlarından bir tanesi de en az üç dille mezun öğrenci yetiştirmesidir. Uluslararası birçok fakülteyle bağlantılarımız var, diller okulundaki öğrenciler buralarda derslere, stajlara katılabiliyorlar. Şimdi kütüphanemizin temelini attık, önümüzdeki hafta yeni Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finans Merkezimizi açıyoruz. Bütün fiziki, tarihsel ve doğa ortamına baktığınız zaman gerçekten çok kısa bir zamanda öğrencisiyle, kampüsüyle, üniversitemiz uluslararası bir hürriyete büründü tabi birçok uluslararası üne sahip hocalarımızda var. Öğrenciler ve hocalarımızla yeni eğitim öğretim dönemine başlamış oluyoruz hayırlı olsun” diyerek sözlerini noktaladı.
Açılış töreninden sonra katılımcılara plaket takdimi yapıldı. Ardından Diller okulundaki açılış dersi Prof. Dr. Ahmet Rumeli tarafından verildi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Kuzugöbeği Mantarı 1500 TL’den satıldı Fethiye’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500 TL’den satışa sunuldu. Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Üzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi’nde düzenlenen festivalin açılış töreninde renkli görüntüler oluşurken, katılımcılara kuzugöbeği çorbası ikram edildi. Festivale gelen vatandaşlar davul, zurna ve delbek eşliğinde karşılanırken, dastar ve hediyelik eşya stantları kuruldu. Festival alanında, kadınların dokuma tezgahlarında dokuduğu “Dastar bezi”, yöresel el sanatları ve yiyecekler satışa sunuldu. Mahalle sakinleri ormandan topladıkları taze kuzugöbeği mantarı ise kilosu Bin 500-2000 TL, kurutulmuşu ise 8 bin ila 10 bin TL arasında satıldı. Her gün dolu dolu geçmesi beklenen festival kapsamında davul zurna ve delbek şovları, bando gösterisi, Yeşilüzümlü İlkokulu halk oyunları gösterileri, Sirtaki ve Ege dansları gösterisi, çeşitli yarışmalar, fotoğraf sergileri yer alacak. Etkinlikler; çocuk oyunları ve dans yarışmalarıyla devam edecek. Sakiler ve Saykolar sahne alacak Festivalin ikinci gününde sabah antik kent Kadianda’ya yürüyüş, öğleden sonra ise yemek yarışması yapılacak. Cumartesi günü etkinlikler çocuk oyunları, dans yarışmaları ile devam edecek. Cumartesi akşamı saat: 21.00’de Sakiler Grubu sahne alacak. Festivalin son günü çocuk oyunları ile dans yarışmalarının yapılacağı festivalde Dağların Sultanları, Beşkaza’nın Sultanları, Sirtaki ve Ege Dans grubu, Kırgızistan Darikan dans grubu performans gerçekleştirecekler. Festival, Pazar akşamı saat: 21.00’de Sakiler ve Saykolar Grubu’nun sahne alacağı konserle sona erecek.
Yalova Yalova’ya 2024’ün ilk 3 ayında 233.8 milyon liralık yatırım Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kaya, başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Toplantıda İLYAS (İl Yatırım Takip Sistemi) üzerinden 2024 yılı 1. dönem yatırım uygulamaları değerlendirildi. Sorun, darboğaz ve çözüm önerilerinin görüşülmesinin ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı tamamlandı. Açılış konuşması öncesinde yerel seçimler sonrasında göreve yeni seçilen belediye başkanları kendilerini tanıttı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, yatırımlarla ilgili, “İlimizde 2024 yılı 1. dönem sonu itibariyle; 13 adet yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiği 8 ana sektörde, 11 adet biten, 59 adet devam eden, 5 adet başlanmamış ve 20 adet ihale aşamasında olmak üzere toplam 95 adet proje bulunmaktadır. Yatırımların toplam proje bedeli 12,5 milyar TL’dir. Mevcut projeler için 2024 yılından önceki yıllarda yapılan harcama ise 7,4 milyar TL’dir. 2024 yılında projelere toplam olarak 806,6 milyon TL ödenek ayrılmıştır. 2024 yılında 1. dönem sonuna kadar yapılan toplam harcama ise 233,8 milyon TL olup, yıl içinde yapılan harcamanın yıl ödeneğine göre %29,0 oranında; projelere yapılan toplam harcamanın toplam proje bedeline göre ise %61,2 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Kamu yatırımlarının, yerel ve merkezi düzeyde aktif olarak izlenmesi, analiz edilmesi ve geleceğe yönelik olarak projeksiyon yapılabilmesi maksadıyla, il Yatırım Takip Sistemi Projesi (İLYAS) geliştirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından da illerdeki yatırımlar İLYAS üzerinden takip edilmektedir. Bu nedenle yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın sisteme gereken özen ve hassasiyeti göstermeleri, veri girişlerini eksiksiz ve zamanında yapmaları son derece önem arz etmektedir. Özellikle ilçe belediyelerimizin de konuya hassasiyeti kamu yatırımlarının takibi açısından çok önemlidir. Yatırımcı kuruluşlarımızın ve yerel yönetimlerimizin her dönemde olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de üzerinde çalıştıkları projelerde titiz davranmaları, sorunların çözümünde gerekli hassasiyeti göstermeleri, ilimizin yatırım hizmetlerinin verimliliği açısından çok önemlidir. İl Koordinasyon Kurulunun 2024 yılı 2. toplantısının ilimiz açısından verimli bir platform oluşturmasını, ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.