BASKETBOL - 12 Mayıs 2016 Perşembe 09:50

Jan Vesely: ‘Laboral öngörülmesi çok zor bir takım’

A
A
A
Jan Vesely: ‘Laboral öngörülmesi çok zor bir takım’

Fenerbahçe'nin yıldız basketbolcusu Jan Vesely, THY Euroleague Final-Four da karşılaşacakları Laboral Kutxa için, "Laboral öngörülmesi çok zor bir takım. Şutlarını sokmaya başladıkları zaman o ivmeyle çok iyi oynayabiliyorlar" dedi. Vesely ayrıca gelecek sene NBA’ye gidip gitmeyeceği ile ilgili kararı sezon sonunda yaşanılacak şampiyonluktan sonra karar vereceğini söyledi.

Sarı-lacivertlilerin başarılı pivotu Jan Vesely, Berlin'de düzenlenecek Final-Four öncesinde yapılan medya gününde İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine THY Eurolague'deki rakipleri Laboral Kutxa, gelecekleri planları ve Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic hakkında açıklamalarda bulundu.
THY Euroleague'de Final-Four'a kalan her takımın favori olduğunu belirten Çek oyuncu, "Oynanacak 4 maçın hiçbiri kolay olmayacak. Bu konuda geçen seneden tecrübeliyiz. Kazanmak için savaşacağız" şeklinde konuştu.

"LABORAL ÖNGÖRÜLMESİ ÇOK ZOR BİR TAKIM"
Final-Four'daki rakipleri İspanyol Laboral Kutxa hakkında da açıklamalarda bulunan Vesely, "Laboral öngörülmesi çok zor bir takım. Şutlarını sokmaya başladıkları zaman o ivmeyle çok iyi oynayabiliyorlar. Final-Four'da bizde buna hazırlıklı olacağız" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUĞU KAZANDIKTAN SONRA KARAR VERECEĞİM"
Gelecek planlarının sorulması üzerine 26 yaşındaki basketbolcu, "Final-Four'a 3 hafta var. Şuan konuşmamız gereken konu bu değil. Final-Four organizasyonu ve Türkiye Ligi şampiyonluğu kazandıktan sonra bu konuyla ilgili daha net konuşabilirim. Şuan konsantre olmamız gereken yer Final-Four ve Türkiye Ligi şampiyonluğu" diye cevap verdi.

"OBRADOVIC İLE ÇALIŞTIĞIMIZ İÇİN ŞANSLIYIZ"
Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ile çalışmanın kendisi için mükemmel bir şey olduğunu vurgulayan Vesely, "Çünkü her antrenmandan, maçtan, her beraber olduğumuzda, takım olarak bundan ne beklediğimizi çok açık ve net bir şekilde biliyoruz. Onunla çalışmak büyük bir keyif ve onunla bu takımda olmak... Avrupa'nın en önemli koçlarından bir tanesi. Onunla olduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

"KIZMASI BİZİ UMURSADIĞINI GÖSTERİYOR"
Karşılaşmalar sırasında koç Obradovic'in sinirlenmesinin takım üzerindeki nasıl bir etki bıraktığının sorulması üzerine Vesely, şöyle cevap verdi:
"Bizi umursuyor olması ve yeni şeyler öğretmeye çalışıyor olması çok önemli. Bunu yapmaya çalıştığını biliyoruz. Bunun kişisel bir şey olmadığının farkındayız. Dolayısıyla o bize ne zaman bir şey için kızıyorsa bizi daha iyi yapmak için yapıyor. Her zaman bunun farkındayız. O kızdığında biz de üzülüyor ama daha iyisini yapmak için çabalıyoruz. " 

OĞUZHAN ORT - MEHMET SELMAN BEKTAŞ
İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.