SPOR - 18 Kasım 2018 Pazar 11:32

Junior Caiçara: "Mert’in Milli Takım’a alınmamasına çok şaşırdık"

A
A
A
Junior Caiçara: "Mert’in Milli Takım’a alınmamasına çok şaşırdık"

Kaleci Mert Günok’un gösterdiği başarılı performansla sezona damga vurduğunu söyleyen Medipol Başakşehirli futbolcu Junior Caiçara, "Mert’in Milli Takım’da olmasını bekliyordum. Onun bu üst düzey performansına rağmen Milli Takım’a alınmamasına çok şaşırdık" dedi.

Medipol Başakşehir’in başarılı sağ beki Junior Caiçara, takımın mevcut durumu, VAR sistemi ve şampiyonluk hedeflerine ilişkin birçok konuda İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Sözlerine turuncu-lacivertli takımın 12 haftalık performansını değerlendirerek başlayan Caiçara, "Tabii ki müthiş ve umut verici bir başlangıç. Ama en önemlisi bunun nasıl biteceği. Umarım başladığımız gibi mükemmel şekilde bunun sonunu getirebiliriz" ifadelerine yer verdi.

"Euro’nun artması büyük takımları zora soktu"
Şampiyonluktaki rakipleri Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin bir takım sorunlarla uğraştığını ve bunun da performanslarına yansıdığını belirten başarılı futbolcu, "Her şeyden önce olay bizde bitiyor. Biz iyi oynamasak, bu performansı göstermesek bu sonuçlar alınmaz. Ama bu büyük takımların çok da büyük oyuncuları var. Tabii Türkiye’de bir gerçek var. Euro’nun ne kadar attığının ve bunun kulüpleri maddi anlamda bazı zorluklara soktuğunun farkındayız. Tabii ki bunlar işlerini zorlaştırıyor. Dediğim gibi bu zorluklara rağmen biz iyi performans göstermesek zaten burada olamazdık. Öncelikli iş ilk önce bizim iyi performans göstermemiz, sonra rakiplerin durumu” açıklamasını yaptı.
Başakşehir’in geride kalan 12 haftada kalesinde 5 gol görerek hem Süper Lig’in hem de Avrupa’nın en az gol yiyen takımları arasında yer almasının hatırlatılması üzerine Caiçara, şunları söyledi:
"Bu sadece geri dörtlünün başarısı değil, bütün takımın başarısı. Şu şekilde örnek vereyim; mesela ileride santrfor bölgesinde oynayan arkadaşımızın yaptığı baskı ve takım savunmasına verdiği katkı, aynı şekilde kanatların geriye dönüp bize yardım etmesi, orta sahaların yine geriye giderek yardımı bu ligde yediğimiz en az gol sayısında en büyük etkenlerdir. Sadece defansın değil tamamen takım savunmasının başarısıdır."

"Takım savunmasına daha fazla önem veriyoruz"
Turuncu-lacivertli takımın geçtiğimiz sezonun ilk 12 haftasında kalesinde 14 gol görmesine rağmen yeni sezonda bu sayının sadece 5’te kalmasını teknik ekibin başarısı olarak nitelendiren 29 yaşındaki oyuncu, "Bu tamamen teknik ekibin başarısıdır. Bence geçtiğimiz sezona nazaran bu seneki değişiklik defansif anlamda takım defansına daha fazla önem vermemizle kaynaklı. Zaten hocamız da sürekli söylüyor savunmanın bir takımı şampiyon yapacağını. Bence en büyük fark bu. Tabii ki geçtiğimiz senelerde edindiğimiz bir sistem var, bunun üstüne de defansif anlamda biraz daha çalışarak bugünkü başarı ortaya çıkmış oluyor" şeklinde konuştu.

“Mert sezona damgasını vuruyor”
Kaleci Mert Günok’un başarılı bir performans ortaya koyduğunu dile getiren Junior Caiçara, “Mert’e ne söyleyebilirim ki sadece tebrik etmek gerekiyor. Müthiş bir sezon geçiriyor. Çok kritik maçlarda yaptığı kritik kurtarışlar bize puanlar getirdi. Tabii ki diğer kalecilerimiz Volkan ve Faruk da iyi kaleciler ama Mert şu ana kadar bu sezona damgasını vuruyor" diye konuştu.

"Mert’in Milli Takım’da olmasını bekliyordum"
29 yaşındaki file bekçisinin A Milli Futbol Takımı’na alınmamasını da değerlendiren Caiçara, şu ifadeleri kullandı:
"Mert’in Milli Takım’da olmasını bekliyordum. Onun bu üst düzey performansına rağmen Milli Takım’a alınmamasına çok şaşırdık. Ama tabii ki bu A Milli Takım’ın seçicilerinin aldığı bir karar. Yine de Mert bu sezona yaptığı kurtarışlarla damga vuruyor."

"Hocamızın üzerimde çok etkisi var"
Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın performansı üzerinde önemli bir etkisi olduğunu söyleyen Brezilyalı, "Herkesin bildiği gibi ben hücumcu bir bek oyuncusuyum. Benim en büyük karakteristik özelliğim bu. Ama bu sezon hocamız benimle defansif anlamda biraz daha çalışarak üzerimde bazı dokunuşlar yaptı. Bazı maçlarda ben ileri çıkmak istememe rağmen kendisi beni durduruyor pozisyonlara göre. Dediğim gibi hocanın bu sezon bana defansif anlamda çok katkısı oldu. Umarım bana yaptığı bu katkıya ben de karşılık verebilirim" dedi.

"Fenerbahçe maçında canımız yandı"
Bu sezon Süper Lig’de ilk kez uygulanmaya başlanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemini de değerlendiren Caiçara, şunları söyledi:
"Hakemler de insan ve her insan gibi onlar da hata yapar. Bazen maçlarda gözden kaçırdıkları pozisyonlar olabiliyor. En azından VAR’ın uygulamaya girmesiyle hakemlerin yaptığı hatalar da minimum düzeye indi diyebiliriz. Tabii şöyle de bir gerçek var; Fenerbahçe maçında canımız çok yandı. VAR uygulamada olması gerektiği zamanda aktif değildi ve bizim nizami golümüz ofsayt gerekçesiyle verilmedi. Burada canımız yandı ama onun dışında futbolda hakem hatalarını en aza indiren bir uygulama."
Tecrübeli sağ bek, VAR teknolojisiyle birlikte hakemlerin sahada kendilerini olması gerekenden daha fazla rahat hissedip hissetmedikleri yönünde gelen bir soruya ise, "Ben hakemler üzerinde öyle bir etki oluşturduğuna inanmıyorum. Dediğim gibi o maçta çok olağanüstü bir durum oldu ve sistem devrede değildi. Ama VAR’ın varlığından dolayı hakemlerin çok rahat hissettiklerini de düşünmüyorum” cevabını verdi.

"Şampiyonluk favorilerinden biriyiz"
Sezon sonunda şampiyonluk yarışını zirvede bitiren takım olmak istediklerini de sözlerine ekleyen Junior Caiçara, "Şampiyonlukla ilgili konuşmak için çok erken. Ama realist olmak gerekirse evet favorilerden biriyiz. Bu tabii ki güzel bir duygu. Ama sadece 12 haftası oynanmış ve henüz 22 haftası olan bir lig için şampiyonluk konuşması yapmak erken. Ciddi favoriler arasında olduğumuz doğru. Ne yazık ki Avrupa kupasından çok erken elendik. O yüzden şu an tek oynadığımız kulvar Türkiye Ligi. Böyle bir ortamda çok fazla yıpranmadan şampiyonluk ipini göğüslemek istiyoruz” açıklamasında bulundu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: “7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik ‘Bozdoğan-29’ operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonlarında 23 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonları düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Çanakkale, Hatay, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonlar sonucu DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten, Hatay’da 10, Yalova’da 5, Konya’da 1, Yozgat’ta 3, Çanakkale’de 1, Sakarya’da ise 2 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullanırken 1 Haziran 2023 - 22 Nisan 2024 tarihleri arasında 10 aylık süre içinde DEAŞ terör örgütüne yönelik toplam bin 422 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda 2 bin 991 şüpheli yakalanırken bunlardan 718’i tutuklandı. 566’sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
Çanakkale Bakan Bak: "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler" Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yıl dönümü anma törenleri kapsamında binlerce izci, 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler." dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’ne katılanlar, ilk olarak Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde kamp kurdu. Yürüyüş öncesinde katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tümü şehit düşen 57’nci Alay askerlerinin son yemeği, kırık buğday çorbası dağıtıldı. Sabah namazı kılındı Ardından, 109 yıl önce şehit düşen askerler gibi sabah namazı kılındı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda rütbeli askerin de yer aldığı katılımcılar, saat 06.00’yı gösterdiğinde harekete geçti. Atalarına yürüdüler Yarbay Mustafa Kemal’in 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alınca, savaşların kahraman birliği 57’nci Alayı Conkbayırı’na gönderdiği ve "Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günkü tarihi yürüyüş, bir kez daha hayat buldu. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1,5 saat sonra Conkbayırı’nda sona erdi. Yürüyüşe binlerce izci katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Amacımız bu ülke gençlerine Çanakkale destanını, Malazgirt zaferini, Dumlupınar, 30 Ağustos’taki, Sakarya’daki, 15 Temmuz’daki destanları unutturmamak, hatırlatmak. Bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu, bu vatan için binlerce şehidin verildiğini anlatmak ve bunları yaşamalarını sağlamak. Gençlerimiz o atmosferi görüyor, o zamanki o mücadelenin zorluklarını yaşananları hissediyor. Amaç bu toprakların gücünü, nasıl bir mücadele verildiğini anlatmak. Bakanlık olarak bunu sürekli gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda ülkenin dört bir yanından gençlerimizi Çanakkale gezileriyle buraya taşıyoruz. Geziyorlar, programlar yapıyoruz. Rehberler, tarihçiler buradaki destansı mücadeleyi anlatıyorlar. Bu topraklar kanla yoğrulmuş, destansı mücadele var, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları o zaman mücadelede yer aldılar. Tüm dünya ve batı medeniyetine, emperyalizme karşı büyük mücadele ortaya konduğu, dünyanın en güçlü donanmaları, ordularını burada yendiler. Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler. Geçmişimizle tarihimizle gurur duyuyoruz" dedi.
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.