ASAYİŞ - 20 Ağustos 2014 Çarşamba 10:52

Kadınlar plajı’na kadınlardan tam not

A
A
A
Kadınlar plajı’na kadınlardan tam not

Antalya’da geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Sarısu Plajı kadınlardan tam not aldı. Her kesimden kadının yoğun ilgi gösterdiği plaj, her gün tam kapasitesine ulaşıyor.

Böyle bir hizmeti hayata geçirmesi nedeni ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür eden kadınlar, plajın “tesettür plajı” olarak algılanmasına karşı çıktı. Diğer plajlardan çok daha fazla rahat ettikleri için burayı tercih ettiklerini söyleyen kadınlar, bu hizmetin Antalya’nın değişik yerlerine yayılmasını istedi.

Kadınlar Plajı yetkili müdürleri Nilay Uğurlu ve Birgül Konuk, açıldığı günden itibaren yoğun bir ilginin olduğunu, kadınların gerçekleştirilen hizmet konusunda mutlu olduklarını, gelen tepkilerin olumlu olduğunu dile getirdi.
Kadınlar Plajı’nda işletmeci olan Zümrüt Yıldıran gelen kadınların hizmetten memnun olduklarını dile getirdiklerini söylerken, plajı tercih eden kadınlardan Berrin Kömürcü ise, “Her yönüyle rahat hissedebildiğimiz bir plaj olmuş. Sadece tesettürlü kişiler değil, her kesimden insan burada vakit geçiriyor. Antalya ve kadınlar için gerekli olduğunu düşünüyorum. Kadınların özgürlüğü için yapılmış bu uygulama için Menderes Türel’e teşekkür ediyorum” dedi.

Plajı tercih eden kadınlar ise, her şeyin ayrıntısıyla düşünüldüğünü, ulaşım yönünden bir sıkıntı yaşanmadığını, piknik yeri olarak kullanılmamasının olumlu olduğunu belirtirken,
Kadınlara özel olduğu için daha rahat hareket edebildiklerini ve bu nedenle tercih ettiklerini söylediler.

RİNG ARACIYLA TAŞIMA

Sosyal tesis ve yaşam alanı olarak düzenlenen Sarısu Kadınlar Plajı’nda 300 şezlong, 150 şemsiye, 150 sehpa, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri gibi ücretsiz hizmetlerin yanı sıra 15 dakika arayla Ring aracıyla, otobüslerin ulaşamadığı yerlere de transfer hizmeti sağlanıyor.

AKŞAMLARI DA SOSYAL YAŞAM ALANI

19.00- 24.00 saatleri arasında erkeklerin de giriş yapabildiği Kadınlar Plajı’nda kebab evi, balık evi, kır bahçesi, sahil büfe, market, çocuk oyun parkı, spor parkı ve mescit bulunuyor. 

ANTALYA 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.