ASAYİŞ - 09 Mart 2016 Çarşamba 12:59

Kadınların darp edildiği ünlü restoran yetkililerinden yalanma

A
A
A
Kadınların darp edildiği ünlü restoran yetkililerinden yalanma

Hesaba itiraz eden kadın müşterileri darp ettikleri iddiasıyla gündeme gelen Turgut Vidinli Balıkçısı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, şiddet iddialarının asılsız olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Kamuoyunun kadına karşı şiddet konusundaki takdire değer hassasiyeti tarafımızca da paylaşılmakla birliktebu konuda gelişen hassasiyet maalesef işletmemize karşı haksız bir linç kampanyasına dönüşmüştür.Turgut Vidinli Restaurant 50 yıla yaklaşan tarihi ile Müzeyyen Senar’ların Hamiyet Yüceses’lerin ve daha nice kadının layıkıyla konuk edildiği ve ağırlandığı ve bugünlerin hatıralarıyla dolu bir işletmedir ve de böyle kalmaya devam edecektir" denildi. 

Beşiktaş'ta Turgut Vidinli isimli bir balıkçı restoranında gelen hesaba itiraz ettikleri gerekçesiyle darp edildiklerini iddia eden kadınlar Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Olayın yargıya taşınmasının ardından restoran tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, iddiaların asılsız olduğu belirtilerek, "Sosyal medyada yer alan beyanlarından öğrendiğimiz kadarıyla 5 Mart Cumartesi günü işletmemizde meydana gelen olayda bazı kadın müşterilerimizin işyerimizde şiddete maruz kaldığı iddia edilmiştir. Bu iddialardan haberdar olur olmaz olay hakkında tarafımızca araştırma yapılmış o gün orada bulunan tüm çalışanlarımızla görüşülmüş ancak kendileri ile yaptığımız görüşmeler ile gerek bireysel olarak gerekse toplu olarak yaptığımız sorgulamalarda olayın sosyal medyada anlatılan şekilde gerçekleştiğine kanaat getirme imkanı bulunmamıştır. Konunun ciddiyeti göz önünde tutularak çalışanlarımızla yetinilmemiş komşularımız ve çevremizde bulunan diğer işletmelerin sahipleri ve çalışanları ile de görüşülmüştür. Ancak bu araştırmalarımız sonucunda da olayın sosyal medyada yer aldığı şekilde gerçekleştiğine kanaat getirme imkanı olmamıştır. Aynı gece orada bulunan ve olaya tanıklık eden bazı müşterilerimizin bize telefonlarını bırakmaları ve haksızlığa uğradığımızı olayın bu şekilde gerçekleşmediğini söyleyerek gördüklerini anlatmak istediklerini beyan etmeleri de bu şüphelerimizi doğrulamış bulunmaktadır. Müşterilerimizin bildiği üzere olayın yaşandığı salon yaklaşık 150 kişinin oturabileceği ve kalabalıklığı nedeniyle birçok insanın yakın mesafede bulundukları bir yerdir. Olayın meydana geldiği saat göz önüne alınarak tarafımızca yapılan araştırma sonucunda o saatte orada kendileriyle birlikte yüzden fazla müşteri bulunduğu tespit edilmiştir. Kamu oyunun takdirine sunarız ki yüzden fazla müşterinin bulunduğu bir yerde biri tuvalete çıkan 3 adet kapının kilitlenebilmesi ya da insanların rehin tutulmaya çalışılması mümkün değildir" denildi.

"BU KONUDA AKLANMAK BİR PARA MESELESİ DEĞİL, ONUR MESELESİ HALİNE GELMİŞTİR"

Kadına yönelik şiddetle gündeme gelme gelmekten dolayı rahatsız olduklarını belirten işletme sahipleri, açıklamada, "Bir kadının şiddete maruz kaldığı iddiası yalnızca işletmecilik anlayışımız açısından değil bizim için insani açıdan önem arz eden, öncelikli ve sessiz kalamayacağımız kadar önemli bir iddiadır. Kadına karşı şiddet yalnızca işyerimizde değil hayatın hiç bir yerinde tasvip edebileceğimiz ya da sessiz kalacağımız bir konu olmamıştır. Böyle bir hususu gerçekleştiren ya da buna neden olan kişinin çalışanımız olması yada olmaması kesinlikle fark etmeksizin bu kişi işletmemizden uzaklaştırılır ve de yasal mercilere teslim edilir. Nitekim işletmemizin 50 yıla varan tarihinde müşterilerimiz de müdavimlerimiz de bilir ki işletmemizde kadına karşı şiddet uygulanması değil kabalık yapılması dahi tasvip edilmemiştir. Bununla birlikte basında ve sosyal medyada işletmemiz hakkında yer alan haberlerden sonra tarafımız hakkında büyük bir linç kampanyası başlatılmış bu kampanya sonucunda hakkımızda hiç bir yasal işlem yapılmamış ve olayların doğruluğu hakkında soruşturma başlatılmamış olmasına rağmen işletmemiz Beşiktaş Belediyesi tarafından kapatılmış tarafımızca bu hususa - yasal hakkımız bulunmasına ragmen konunun hassasiyeti göz önüne alınarak itiraz dahi edilmemiştir. Zira Turgut Vidinli restaurant olarak kadına şiddet uygulandığı iddiasının ağırlığı yanında işyerimizin kapatılmasının bizim açımızdan hiçbir önemi bulunmamaktadır. Bizim için bu konuda aklanmak bir para meselesi değil onur meselesi haline gelmiştir. Ancak önemle belirtmek isteriz ki kamuoyunun kadına karşı şiddet konusundaki takdire değer hassasiyeti - tarafımızca da paylaşılmakla birlikte - bu konuda gelişen hassasiyet maalesef işletmemize karşı haksız bir linç kampanyasına dönüşmüştür. Öyle ki konu hakkında işletmemiz ve çalışanlarımız hakkında hiçbir araştırmaya dayanmadan yapılan yayınlar artık eleştiri sınırlarını aşmış ve hakarete varan boyutlara ulaşmış işyerimize günler boyunca sadece hakaret amaçlı olarak yüzlerce defa telefon edilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Belirtmek isteriz ki Turgut Vidinli Restaurant 50 yıla yaklaşan tarihi ile Müzeyyen Senar’ların Hamiyet Yüceses’lerin ve daha nice kadının layıkıyla konuk edildiği ve ağırlandığı ve bugünlerin hatıralarıyla dolu bir işletmedir ve de böyle kalmaya devam edecektir. Turgut Vidinli restaurant olarak bu konuda gerçeğin ortaya çıkarılmasının en büyük gayemiz olacağını, tarafımıza karşı yapılan haksızlıkların tamamına karşı yasal merciler nezdinde hakkımızı arayacağımızı; bununla birlikte iddiaların doğrulanması halinde gereğinin yapılacağından şüphe duyulmamasını tüm kamuoyundan rica ederiz." 

BAŞAK AKBULUT

Bunlar Da İlginizi Çekebilir