ASAYİŞ - 31 Temmuz 2014 Perşembe 21:55

Kanyonda mahsur kalan genci UMKE kurtardı

A
A
A
Kanyonda mahsur kalan genci UMKE kurtardı

Kaz Dağları’ndaki Şahindere Kanyonu’na giden tatilci genç, suya atlarken omuzu çıkınca kanyonda mahsur kaldı. 5 saat yardım bekleyen genç, UMKE’nin saatler süren operasyonunun ardından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Birkan Alkan (23) isimli vatandaş, ailesiyle birlikte tatil için geldikleri Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı turistlik Altınoluk Mahallesi’nde, arkadaşlarıyla beraber Kaz Dağları’na çıktı. Kaz Dağları’nda bulunan, 26 kilometre uzunluğunda ve yüksekliği 700 metreye ulaşan Şahindere Kanyonu’na tırmanan gençler, saatler sonra Milli Park Alanı içindeki kalan kanyon deresine ulaştı. Macera için gittikleri kanyonun serin sularına atlayarak eğlenen gençlerden Birkan Alkan’ın suya atladığı esnada kolu çıktı. Yanlarına alan kılavuzu almadan kanyona çıkan gençler, cep telefonlarıyla 112 Acil Yardım Hattı’nı arayarak yardım istedi. Acılar içinde kıvranan Birkan Alkan, saat 12.00’dan saat 17.00’ye kadar yardım gelmesini bekledi. Balıkesir il merkezinden gelen 3 kişilik UMKE ekibi, saatlerce kanyona ulaşmaya çalıştı. Yol olmayan sarp kayalıklardan tırmanan ekip, yaklaşık 2 buçuk saat ilerledikten sonra kanyona ulaşabildi.

UMKE ekibinin yaralıya müdahale ettiği esnada kayalıklardan kanyon deresine atlayarak yüzen kişilerin rahat tavırları dikkat çekti. İlk müdahalesi dere kenarında yapılan Birkan Alkan, omuzu sarılıp kolu hareketsiz hale getirildikten sonra arkadaşlarının da yardımıyla kayalık ve ormanlık alandan çıkartılarak Şahindere Piknik Alanı’na götürüldü. Piknik alanına yaklaşık 10 kilometre mesafede olan kanyonun tehlikeli bölgesine vatandaşların izinsiz geçişinin yasak olduğu öğrenilirken, yaralı Birkan Alkan, bölgedeki sağlık ekiplerine teslim edildi. Birkan Alkan, daha sonra ambulansla Edremit Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Alkan’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SERHAT ŞENKÖKÇÜ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."