GÜNDEM - 19 Mart 2017 Pazar 10:57

Kar yağışı caddeleri piste çevirdi

A
A
A
Kar yağışı caddeleri piste çevirdi

Kars'ta sabaha kadar etkili olan kar yağışı, caddeleri buz pistine çevirdi. Kayganlaşan yolda, araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Karslılar bahar ve yaza hazırlık yaparken, Mart’ta yağan kar, sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Kışlık lastiklerini çıkaran sürücüler, caddelerin buz tutacağını hesaba katmadı. Buzlan caddeler yokuş yukarı çıkamayan araçlar ise kaydı. Kayan araçlar ancak geri giderek hareket etti.

Kars’ta gece sabaha kadar devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, sabah erken saatlerde yola çıkan vatandaşlar kar sürpriziyle karşılaştı. Kent, kar yağışıyla beyaza bürünürken, araçların camları buz tuttu. Buz tutan camların temizlenmesi ise zor oldu. Araçların camı temizlemek için sürücüler dakikalarca uğraştı.

Geçmişte de Mart ayında kar yağdığını ifade eden vatandaş, “Mart’ta kar yağardı, ‘berdelacuz’un sonudur. Hesaptır. Cemre dörttür. Üçü düştü bir tanesi kaldı. Oda bir ay sonra ateşe düştü mü hava ısınıyor. Bu geçici bir şeydir, erir gider. Senelerdir oluyor böyle, mesela 90’larda 1-2 kar yağdığı olurdu. Şimdi berdelacuz’un sonudur. 1 ay arada da bir cemre daha var ateşe düşer derler, ondan sonra sıcaklar başlar. Bu memleketin en güzelliği kardır” dedi.

Öte yandan, kar yağışının ardından açan güneşle birlikte caddeye çıkan vatandaşlar karlı ve güneşli havada yürüyerek spor yaptı. Yazlık ayakkabıları ile dışarı çıkan vatandaşlar ise buz tutan cadde ve kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir