ASAYİŞ - 13 Eylül 2016 Salı 15:13

Karadeniz’de can pazarı! Bu manzaraya yürek dayanmaz

A
A
A
Karadeniz’de can pazarı! Bu manzaraya yürek dayanmaz

Samsun’da yüzmek için girdikleri Karadeniz’de kaybolan Iraklı 2 genç, dalgıçlar tarafından bulunarak sudan çıkartıldı. Iraklı gençlerden biri hayatını kaybederken, diğeri ise hayat mücadelesi veriyor.

Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı Çobanlı İskelesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Iraklı gençler arkadaşları ile birlikte denize girmek için Çobanlı İskelesi’nin ortasından Karadeniz’e atladı. Abdurrazzaq Mahmood Abdulaziz (16) ve Zafur Mehdi Salih Al-Bobalo (17) adlı 2 genç Karadeniz’de kayboldu. Kardeşi ile birlikte iskeleden atlayan Inad Mehdi Salih Al-Bobalo (20), denizde kaybolduklarını fark edince yardım istedi. Olay yerine ambulans, polis ve dalgıçlar sevk edildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Sualtı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıç polisler, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’na bağlı dalgıçlar ile Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait cankurtaranlar Karadeniz’de kaybolan gençleri bulmak için seferler oldular. Denizde yapılan arama çalışması sonucu yaklaşık 20 dakika sonra Abdurrazzaq Mahmood Abdulaziz, yaklaşık 40 dakika sonra da Zafur Mehdi Salih Al-Bobalo bulunarak sudan çıkarıldı. 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Zafur Mehdi Salih Al-Bobalo’nun hayatını kaybettiği tespit edilirken, yine ambulansla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılan Abdurrazzaq Mahmood Abdulaziz’nin ise duran kalbi hastanede çalıştırıldı. Kalbi çalıştırılan Iraklı gencin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Denizde kaybolanları arama ve sudan çıkarma çalışmaları sırasında Iraklı gençler gözyaşlarına boğuldular. Kardeşi ve arkadaşları denizden çıkartılan Iraklılar’ın feryatları yürekleri dağladı. Hayatını kaybeden Iraklı gencin Türkiye’ye kaçak yolla giriş yaptığı öğrenilirken, diğer Iraklı gencin ise Çorum Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü’ne kaydının bulunduğu öğrenildi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Muammer Ay 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç’a eğitimcilerden teşekkür plaketi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya’nın yanı sıra şube müdürlerini makamında kabul etti. Kaya, Başkan Büyükkılıç’a eğitim alanında verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yerel seçimlerde yeniden seçilerek Kayseri için hizmetlerine başlarken, tebrik ve teşekkür ziyaretleri de sürüyor. Bu kapsamda Büyükkılıç’ı tebrik eden Kayseri’deki eğitimciler, kentte eğitime verdiği destekler nedeniyle de Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya’nın yanı sıra şube müdürleri, Hisarcık Fevzi çakmak Okulu öğretmen ve öğrencileri yer aldı. Büyükkılıç’tan öğrenci ve eğitimcilere teşekkür Sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilerimizle ve geleceğimiz olan öğrencilerimizle buluşmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Beni tebrik etmeye ve bana eğitim noktasında gerçekleştirdiğimiz hizmetler nedeniyle teşekkür etmek için teşrif etmişler ama asıl ben eğitimcilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Büyükkılıç, eğitimin önemine işaret ederek, “Geleceğimiz olan yavrularımız kendisini geliştiriyor, donanımlı hale getiriyor. İlerde sorumluluk yüklenecek görev üstlenecekler ve tabi ki geleceğimiz olan evlatlarımızı da yarınlara hazırlayan eğitimcilerimiz, büyük bir fedakârlık ile özveri ile bu vazifelerini yerine getiriyorlar. Bunun için ben kendilerine teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” ifadelerinde bulundu. Eğitimcilerden Büyükkılıç’a plaket Gerçekleşen ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a kentte eğitim öğretim faaliyetlerine verdiği destek ile sağladığı katkılar dolayısıyla plaket takdiminde bulunan Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya ise halkın oyları ile yeniden başkan olarak Kayseri’nin hizmetinde olan Başkan Büyükkılıç’ı tebrik etti. Kaya, kentteki eğitim ve öğretime verdiği destek ile katkılardan dolayı Büyükkılıç’a teşekkür etti. Ziyarette günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.