GÜNDEM - 20 Ekim 2018 Cumartesi 21:07

Kastamonu Barosunda 'Özgür Demir' dönemi

A
A
A
Kastamonu Barosunda 'Özgür Demir' dönemi

Kastamonu Barosu’nda gerçekleştirilen başkanlık seçimi sonucunda yeni baro başkanı Av.Özgür Demir oldu. Yeni baro başkanı Özgür Demir, seçimi 78 oy ile kazandı.

Kastamonu Barosu’nun 36. Olağan Genel Kurulu Kastamonu Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Dört adayın yarıştığı Olağan Genel Kurulundaki seçime Av. Mehmet Çiftçi seçime katılmadı. Başkanlık seçiminde Av. Özgür Demir 78 oy, Av. Enver Karaahmet ise 54 oy, Av. Serap Ekmekçi 40 oy, Halil Uluay ise 13 aldı.

2012’den beridir görev yürüttüğünü Kastamonu Baro Başkanlığı görevi yürüttüğünü söyleyen eski baro başkanı Av. Mehmet Çiftçi, “ Görev yapmış olduğum dönem içerisinde her ilk seçildiğimiz ilk gün ve heyecanla çalıştık. Yönümüz adalet ve hukukun üstünlüğü yerimiz ise doğru hak ve haklıların yanı oldu. Her türlü adaletsizliğe karşı daima dik duruşumuzu sağladık. Sorumluluk ve görevimizin ağrılığı bilinciyle hareket ettik. Değerli meslektaşlarımız, genel kurullarımız mesleğimizin sorunlarının konuşulduğu çözüm yollarının arandığı geleceğimizin planlandığı birlikteliğimizin en üst seviyede olduğu şölen havasında geçirdiğimiz demokratik toplantılardır. Adaylıklar bu yolda yapılan yarışlar demokrasinin gereği olup saflarımızı sıklaştırmamıza vesiledir. Şu dönemde safları sıklaştırmaya bir olmaya bütün olmaya ihtiyacımız var” dedi. 

“Seçilecek olan baro başkanı ve genel kurulu baronun 100. Yılını kutlama şerefine nail olacak”
Çiftçi, “Hukuka aykırı olduğuna inandığımız tüm eylemlere karşı durduk. Halktan hiçbir zaman ayrılmadık. Baromuza ulaşan hak ihlallerine karşı olduk. Adaletle erişimi kolaylaştırdık. Herkes için adalet adalet için avukat sloganını gerçek hayatta da uygulamaya çalıştık. Biz biliyor ve inanıyoruz ki: bu çağdaş devlet anlayışında devletin kendini hukuk kuralları ile ilgili sınırlandırması gerekir. Ancak böyle bir devlet için hukuk devleti yakıştırması yapılabilir. Hukuk devletinde yargının tarafsız ve bağımsız olması şarttır. Tarafsız ve bağımsız yargının üç ayağından birisi olan bağımsız ve güçlü savunmadır. Kastamonu Barosu 2020 yılında 100. Kuruluş yıldönümünü kutlayacak ülkemizde bu geçmişe sahip baro sayısı çok az. Bugün seçilecek olan baro başkanı ve genel kurulu baronun 100. Yılını kutlama şerefine nail olacak” şeklinde konuştu. 

“Avukat haklarının müdafaasına daha fazla zaman ayıracağıma söz veriyorum” 

78 oy alarak baro başkanlığına seçilen Av. Özgür Demir avukat haklarının müdafaasına daha fazla zaman ayıracağını belirterek, “Baromuzun kurumsal kimliğinin zirveye taşınması için önemli bir vesile olmasını temenni ederim. Olacağına da inancım tamdır. Şöyle ki genel kurulca başkanlık görevine getirilmem halinde avukatlık mesleği ile ilgisi bulunmayan avukatlık mesleğini değil de diğer hususları iştigal konusu yapan komisyonlarımızın enerjimizi daha sömürmesine müsaade etmeyeceğimi bildiriyorum. Bunu açacak olursak en önemli meselesinin avukat haklarının müdafaası meselesinin olduğunu biliyorum. Dolayısıyla diğer hakların müdafaasına daha az zaman ayırıp avukat haklarının müdafaasına daha fazla zaman ayıracağıma sözünü buradan veriyorum” ifadelerini kullandı. 

“Avukatların görevlerini yaparken hiç kimseye tabi olmadıklarını her zaman cesurca dile getireceğiz” 

Yeni Başkan Özgür Demir, “Bilindiği gibi avukat sayısının ve buna paralel olarak iş çeşitliliğinin ve yoğunluğunun artması sebebiyle meslektaşlarımız işlerini yaparken zaman ayırıp zor durumda kalmakta. Bu zorunlulukların ve engellemelerin önlenmesi ve meslektaşlarımızın daha itibarlı ve güvenli bir biçimde mesleği icra edebilmeleri için bazı reaksiyonların baroca hızlı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu bağlamda özellikle avukat hakları komisyonu yönetim kurulundan da bağımsız çalışabilmesi için gerekli mekanizmanın kurulması ve bu sayede avukata yönelik hal ihlalleri saldırılar benzeri durumlarda doğrudan devreye girmesini sağlanmasını amaçlıyor. Herhangi bir meslektaşımızın işini yaparken karşılaştığı sorunların bizzat bu komisyon tarafından ele alınması anında çözümlenmesi için özverili bir çalışmaya ihtiyaç var. Buradan avukat haklarının başkanlık düzeyinde savunulacağını ve meydana gelen ihlalde avukatın beyanı esas alınarak bu konu çok önemli gerekli girişimlerinin yapılacağının sözünün buradan açık sözlülükle veriyorum. Sürekli üzerinde durduğum bir konuyu dile getireceğim. Avukatların görevlerini yaparken hiç kimseye tabi olmadıklarını her hal ve derecede cesurca dile getireceğiz. Buraya kadar da getirdiğime inanıyorum. Yerine getireceğime buradan söz veriyorum” diye konuştu.

Davut Has
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Fidanlar toprakla buluştu Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi ve Ormancılık Meslek Yüksekokulu tarafından, Ormancılık Haftası kapsamında Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nde fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. Fidan dikimi etkinliğine; Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy, Orman Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yılmaz Türk, Doç. Dr. Halil İbrahim Şahin, Ormancılık Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kamile Tırak Hızal, bölüm başkanları akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Türk, Ormancılık Haftası’nda bu ve buna benzer sergi, panel ve konferans gibi etkinliklerin devam edeceğini ifade etti. Üyesi Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu ise Peyzaj Mimarlığı ve Orman Mühendisliği bölümlerinin birçok dersini veya bazı çalışmalarımızı Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nde gerçekleştirdiklerini ifade ederek Ormancılık Haftası’nda bir farkındalık oluşturmak ve doğa sevgisini aşılamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini sözlerine ekledi. Prof. Dr. Necmi Aksoy ise ’’Dünyayı ağaç kurtaracak. Kıyamette kopsa yine ağaç dikin ki dünyamız yaşanılabilir olmaya devam etsin’’ şeklinde konuştu. Etkinlikte Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri fidanları toprakla buluşturarak Ormancılık Haftası’nda önemli bir farkındalığa imza attı.
Düzce Sokaklarda saldırgan köpek kalmayacak Düzce Belediyesi, başıboş ve saldırgan sokak köpekleri ile ilgili sorunu kökünden çözmek üzere harekete geçti. İlçelerde kurulacak ilkyardım merkezlerinde köpeklerin kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılarak, saldırganlıkları ve üremeleri kontrol altına alınacak. Düzce Belediyesi, ülke genelinde bir sorun haline gelen başıboş ve saldırgan sokak köpekleri konusunda Türkiye’ye örnek olabilecek bir çalışmaya imza atıyor. Düzce Belediyesi öncülüğünde, İl Özel İdaresi ve ilçe belediyeleri işbirliğinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün yanı sıra hayvanseverlerin de destekleriyle izlenecek bir yol haritası oluşturulurken, il genelinde sorunun çözülmesi hedefleniyor. Yürütülecek süreç, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ilçelerde belirlenecek alanlarda ilkyardım merkezleri oluşturulacak. İl Özel İdaresi tarafından merkezin ihtiyacı olan ekipmanlar alınacak. Ayrıca veteriner hekim ve veteriner teknikerlerinin sayısı artırılacak. Bu merkezlerde başıboş ve saldırgan sokak köpekleri toplanarak kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılacak. Böylece hem saldırganlıkları azaltılacak hem de üremeleri kontrol altına alınmış olacak. “Bu sorunu kökünden çözüyoruz” Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, konuyla ilgili olarak “2019 yılında Türkiye’nin en modern hayvan barınağını Düzce’de kurmuş ve faaliyete geçirmiştik. Şimdi de sokaklarda başıboş ve saldırgan köpek bırakmamak için Türkiye’ye örnek olabilecek yeni bir çözüm ürettik. Düzce Belediyesi öncülüğünde, bütün ilçe ve belde belediyeleri, İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile hayvanseverlerden oluşan üçlü mekanizma tesis ettik. Bu mekanizma ile sokakta saldırgan köpek kalmayacak. Bu mekanizmanın özü kısırlaştırmayla hayvan sayısındaki artışın kontrol altına alınması, sokak hayvanının saldırganlığının rehabilite edilmesidir. Bu amaçla ilçelerde kısırlaştırma merkezleri kuruyoruz. Düzce Belediyesi’nin hayvan konukevi kısırlaştırma kapasitesini artırıyoruz ve bu sorunu kökünden çözüyoruz. Düzce’mize hayırlı olsun” dedi.