ASAYİŞ - 13 Mart 2013 Çarşamba 23:21

Katil zanlısı eşe müebbet

A
A
A
Katil zanlısı eşe müebbet

Siirt’in Aydınlar ilçesinde uçurumdan atılarak öldürülen öğretmen Esin Güneş’in davasında tutuklu yargılanan eşi Güven Güneş’e, müebbet hapis cezası verildi.

RECEP ÇELİK
SİİRT

Olayla ilgili bugün görülen mahkeme öncesi iki tarafın yakınları arasında gerginlik yaşandı. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde basına kapalı görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Güven Güneş ve Esin Güneş'in ailesi ile avukatlar katıldı. Tutuklu yargılanan Güven Güneş adliyeye cezaevi aracıyla getirildi.

Savcı ve Esin Güneş'in avukatlarının, sanıkların ağırlaştırılmış müebbet yönündeki taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) gelen raporlar doğrultusunda sanık Güven Güneş'in kasten adam öldürme suçunu dosyada mevcut nüfus kaydına göre eşi olan bir kişiye karşı işlediği sabit olmakla eylemine uyan suçu işleniş biç mi suçun işlenmesindeki özelikler dikkate alınarak sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışları verilen cezanın sanık üzerindeki olası etkisi göz önüne alınarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine sanığın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, Güven Güneş’in arkadaşı Beşir Ü. hakkında kasten öldürme suçu nedeni ile açılan kamu davasında, sanığın yüklenilen suça iştirak ettiğine dair şüpheden uzak somut kesin delil elde edilemediğinden sanığın yüklenilen suça işlediğinin sabit olmaması sebebiyle sanığın beraattine karar verdi.

Esin Güneş'in annesi Fariye Işık, duruşma sonrasında adliye önünde yaptığı açıklamada, verilen karardan duyduğu memnuniyeti gözyaşları içinde dile getirdi. Adaletin yerini bulduğuna inandığını ifade eden Işık, "Allah’ın bize verdiği sabır ve güç sonucu 2 buçuk sene sabrettim çok şükür sonucunu aldım. Herkese teşekkür ederim" dedi.

İki taraf yakınları arasında olası bir gerginliğe karşı adliye binası önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Adliye binası önünde “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” adına da açıklama yapıldı.
75. Yıl İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olan Esin Güneş, 24 Ağustos 2010'da eşi Güven Güneş ve arkadaşı Beşir Üzüm ile gittiği Aydınlar ilçesinde, "Kaletülüstat" olarak bilinen uçurumun dibinde ölü olarak bulunmuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir