KENT HABERLERİ - 20 Haziran 2013 Perşembe 12:49

Kayaşehir Necdet Yıldırım Bilgievi'ne yoğun ilgi

A
A
A
Kayaşehir Necdet Yıldırım Bilgievi'ne yoğun ilgi

Başakşehir genelindeki 6 bilgieviyle binlerce çocuğa sanatsal ve kültürel eğitimler veren Başakşehir Belediyesi’nin Kayaşehir Merkez AVM’de açtığı Necdet Yıldırım Bilgievi’ne kayıtlarda büyük bir yoğunluk yaşandı.

İSTANBUL

Veliler ve öğrenciler ise kısa süre sonra öğrenci sayısının bin 250’ye ulaştığı bilgievinin Kayaşehir’e açılmasından oldukça memnun. ‘Bir çocuk değişir, Dünya değişir’ sloganı ile çalışmalarını sürdüren Başakşehir Belediyesi’nin açtığı Şahintepe, Cevdet Kılıçlar, Cemil Meriç, Güvercintepe, Akif İnan Bilgievleri’nden sonra Kayaşehir Necdet Yıldırım Bilgievi ile ilçede ki bilgievlerinin sayısı altıya yükseldi.
Filistin’e insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde şehit olan Necdet Yıldırım’dan adını alan bilgievinde 4 sanat atölyesi, çok amaçlı salon, 5 bin kitaptan oluşan bir kütüphane ve 24 bilgisayardan oluşan bilgisayar laboratuvarı yer alıyor. Bütün eğitimlerin ücretsiz olduğu bilgievinde tiyatro çalışmaları, siyer, satranç, gezi ve okuma kulübü, keman, gitar, bağlama, ney eğitimleri veriliyor.

VELİLER KAYAŞEHİR’E AÇILAN BİLGİEVİNDEN ÇOK MEMNUN

Kayaşehir’de bilgievinin büyük bir eksiklik olduğunu belirten veliler çocukların okul dışındaki zamanlarını kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetlerle dolduran bilgievinin açılmasını sağlayan Başakşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler.

Bilgievi Müdürü Sadık Durmuş yaklaşık 2 önce açılan Necdet Yıldırım Bilgievi’ne bin 250 öğrencinin kayıtlı olduğunu belirterek, her gün 250-300 öğrencinin giriş yaptığını kaydetti. Bilgievinin gelen talepleri karşılamaya çalıştığını ve 2 bin-2 bin 500 öğrenciyi kaldıracak kapasitede olduğunu söyleyen Durmuş, “Bilgievimizde 4 farklı enstrümanın eğitimini veriyoruz. Keman, bağlama, gitar ve ney. Siyer kulübümüz faaliyette. 2. ve 3. sınıf öğrencileri için okuma kulübümüz var. Resim dersimiz ve satranç kulübümüz var. Satranç kulübümüzde 6600 kayıtlı öğrencimiz var. Diksiyon, tiyatro, şiir eğitimi ve kaligrafi gibi kursları düşünüyoruz zamanla başka kurslarımız da açılacak. Veliler gayet memnun geliyorlar ve belediyemizden Allah razı olsun diye dua ederek çıkıyorlar” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir