KÜLTÜR SANAT - 18 Kasım 2013 Pazartesi 10:49

Kayseri'de Büyükşehir tiyatro sezonunu açıyor

A
A
A
Kayseri'de Büyükşehir tiyatro sezonunu açıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2013-2014 tiyatro sezonunu 20 Kasım Çarşamba günü açıyor.

Açılış günü, önce TRT'nin sevilen dizilerinden Seksenler'in iki sanatçısı ile söyleşi yapılacak, akşam ise Yeşil Papağan Limited adlı oyun sahnelenecek.Kayseri'nin kültür ve sanat hayatına canlılık katan Büyükşehir Belediyesi 2013-2014 tiyatro sezonunda haftada iki ayrı oyunu ücretsiz olarak tiyatroseverlerle buluşturacak.Büyükşehir Belediyesi, tiyatro sezonunu 20 Kasım Çarşamba günü saat 11.00'de yapılacak olan tiyatro söyleşisi ile açacak. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılacak olan söyleşiye, TRT'nin sevilen dizilerinden Seksenler'de Trakyalı Pastaneci rolüyle dikkat çeken Berat Yenilmez ile yine aynı dizinin esnaflarından Faruk Sofuoğlu katılacak. Başarılı oyuncular Kayseri'de sanatseverlerle biraraya gelerek sorularını cevaplayacak.Bu yıl tiyatro sezonunun ilk oyunu ise Yeşil Papağan Limited adlı oyun olacak. 20 Kasım Çarşamba günü saat 19.00'da Şehir Tiyatrosu'nda sahnelenecek olan oyunu Mehmet Baydur yazdı ve Murat Özdeniz yönetti. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarının sahneye koyacağı oyun ücretsiz olarak izlenebilecek.
HER CUMA BÜYÜK, HER PAZAR ÇOCUK OYUNU
Büyükşehir Belediyesi tarafından her hafta iki oyun sahnelenecek. Her cuma akşamı saat 19.00'da büyükler için, her Pazar günü saat 13.00'te ise çocuklar için bir oyun olacak. Büyükler için sahneye konulacak ilk oyun olan Yeşil Papağan Limited, açılış akşamının yanı sıra 29 Kasım Cuma gününden itibaren her hafta sahneye konulacak. 1 Aralık Pazar gününden itibaren ise her Pazar günü, Can Doğan'ın yazdığı ve Murat Özdeniz'in yönettiği Ali Baba ve Kırk Haramiler adlı çocuk oyunu sahnelenecek.
YILDA 50 BİN SEYİRCİ
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, haftada iki gün sahnelenen oyunlarla bir yılda yaklaşık 30 bin tiyatro seyircisine ulaştıklarını söyledi. Üç hafta süren Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivalindeki oyunları da 20 bin kişinin izlediğini dile getiren Durukan yılda yaklaşık 50 bin kişinin oyunları ücretsiz izleyebildiğini kaydetti.
ÜNLÜLER KAYSERİ'YE GELİYOR
Büyükşehir Belediyesi tiyatro sezonunda Türkiye'nin en başarılı tiyatro sanatçılarını da söyleşi veya oyunları ile Kayserili tiyatroseverlerle buluşturuyor. Geçen yıl Süheyl-Behzat Uygur kardeşler, önceki yıllarda da Salih Kalyon, Ufuk Özkan, Can Gürzap gibi isimler Kayseri'ye gelmişti. Bu yıl ve gelecek yıllarda da yine ülkemizin önde gelen sanatçıları Kayseri'ye gelerek tiyatroseverlerle buluşacaklar.

KAYSERİ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir