ASAYİŞ - 30 Temmuz 2016 Cumartesi 18:05

Kazada hayatını kaybeden gençlere son veda

A
A
A
Kazada hayatını kaybeden gençlere son veda

Manisa’nın Kula ilçesinde dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 3 genç Selendi ilçesinde bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazlarının ardından sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kazada yaşamını yitiren Kuzenler Sıla Başyiğit ve Ferdi Bayram bugün öğle namazına mütakiben Merkez Eski Cami’de Bekir Akgün ise Karaselendi Mahallesi camiinde kılınan cenaze namazlarının ardından aile kabristanlıklarına defnedildi.

Kuzen olan Sıla Başyiğit ve Ferdi Bayram’ın cenazeleri yan yana kılınırken Aile kabristanlığında da yan yana defnedildi. Merkez Eski Camiinde kılınan cenaze namazına Selendi Kaymakamı Murat Aydın, AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer, Cumhuriyet Halk Partisi Selendi İlçe Başkanı Adem Korkmaz, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çimen ile Sıla Başyiğit ve Ferdi Bayram’ın yakınları, akrabaları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Sıla Başyiğit ve Ferdi Bayram’ın cenazeleri daha sonra Selendi Şehir Mezarlığında bulunan aile kabristanlığında yan yana defnedildi. Sıla Başyiğit’in Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde öğretmen olduğu, araçtaki Ferdi Bayram ve Bekir Akgün’ün ise liseyi birlikte okuduktan sonra Manisa Celal Bayar Üniversitesine bağlı Ahmetli Meslek Yüksek Okulunda öğrenci oldukları ve Selendi'ye gittikleri öğrenildi.

Kaza
Kaza dün saat 17.30 sıralarında D-300 İzmir Ankara Karayolu Kalınharman Mahallesi kavşağında meydana geldi. Kazada Kula istikametinden Uşak istikametine giden Sıla Başyiğit (35) yönetimindeki 45 SS 660 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak karşı şeritten gelen Cihan Gültekin’nin (51) kullandığı F CG 4004 yabancı plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.Kazada 45 SS 660 plakalı otomobilde bulunan Bekir Akgün (19), Ferdi Bayram (20) ve sürücü Sıla Başyiğit araçta sıkışarak feci şekilde can vermişti. 

Adem Çakır

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.