GÜNDEM - 02 Temmuz 2016 Cumartesi 16:39

Kazada ölen polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Kazada ölen polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’dan seminerden dönerken Kırıkkale’de geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden polis memuru Soner Boz için görev yaptığı Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde önünde tören düzenlendi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli iken 16-17 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen seminere katılan Polis Memuru Soner Boz, seminer bitimi 18 Mayıs tarihinde dönüş yolunda Kırıkkale’de meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanıp, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha sonra sevk edildiği Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak dün akşam saat 19.30’da hayatını kaybetti.

Polisin naaşı görev yaptığı Samsun İl Emniyet Müdürlüğü önüne getirilerek tören düzenlendi. Düzenlenen törene Samsun Vali Vekili Haluk Şimşek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Sürmeli, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı SG Albay Murat Özer, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Cihan Alagöz, Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, yakınları ve görev yaptığı polis arkadaşları katıldı.

Şehidin naaşı görev yaptığı İl Emniyet Müdürlüğü önüne geldiği sırada annesi Hanife, babası Zübeyir ve eşi İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Semra Taşkın Boz gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin ağabeyi İl Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölge Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Ali Boz ve diğer kardeşi Halil İbrahim Boz, taziyeleri kabul ederken, şehidin ablası Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Pamuk Boz ise ayakta durmakta güçlük çekti. Görev şehidi polisin yakınları tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 

Soner Boz için Emniyet Müdürlüğü önünde İlkadım Müftüsü Yahya Polat tarafından dua yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra görev şehidi Boz’un tabutunu mesai arkadaşları omuzlayarak tekbirlerle cenaze aracına koydu.

Cenaze 3 Temmuz Pazar günü Giresun’un Eynesil ilçesi Eski Cami’de öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Belen köyünde toprağa verilecek.
10 yıllık polis memuru olan Soner Boz evli ve 3 yaşında Hasan Aras adında erkek çocuk babasıydı.  

Gökhan İçkilli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Mesaide müdür, tatilde çoban Aydın’ın en çok sevilen kurum müdürlerinden biri olan Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun Müdürü Rahmi Terzi, mütevazi yaşantısı ve özüne olan bağlığı ile görenleri şaşırtıyor. Yıllık iznini doğup büyüdüğü memleketi Kahramanmaraş’ta değerlendiren Rahmi Terzi bir yandan tatilde çocukluk özlemeni giderip çobanlık yaparken, diğer yandan da çobanlık mesleğini sürdüren ailesine yardımcı oluyor. Kravatı çıkarıp kepeneğini giydiği gibi dağlara çıktı Özünün Yörük olduğunu ve çocukluğunun çobanlık yapmakla geçtiğini belirten Aydın iş ve İşçi Bulma Kurumu’nun 11 yıllık müdürü 50 yaşındaki Rahmi Terzi, çalışma hayatındaki yorgunluk ve stresi dağlarda koyun otlatarak attığını söyledi. Çok zor ancak bir o kadar da keyifli bir çocukluk yaşadığını belirten Terzi, “Çocukluğumda bir yandan çobanlık yapıp diğer yandan da okudum. Atatürk Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik ardından da 2013 yılında Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda müdür olarak görev yapmaya başladım. İşimi severek yapıyorum. Ancak çocukluk yıllarımın uğraşı ata mesleğim olan çobanlığı da çok seviyorum. Pek çok kişi tatilini deniz kenarlarında ve otellerde geçirmeyi tercih eder ama, ben baharı dağlarda karşılayıp sürü otlatmaktan, kepeneği giyip geceyi sürünün başında dağlarda geçirmekten çok keyif aldığım için tatilimi bu şekilde değerlendiriyorum” dedi.