EKONOMİ - 01 Ağustos 2018 Çarşamba 10:57

Keiretsu Forum yatırımlarından Savara NASDAQ’da halka açıldı

A
A
A
Keiretsu Forum yatırımlarından Savara NASDAQ’da halka açıldı

Dünyanın en büyük melek yatırımcılarından Keiretsu Forum yatırımları arasında yer alan Savara Inc. halka açıldı.

Dünyanın en büyük melek yatırımcılarından Keiretsu Forum tarafından 2012 yılında C serisi yatırım turunda çeyrek milyon dolar yatırım alan Savara Inc., dünyanın en büyük ikinci borsası NASDAQ’da halka arz edildi. Halka arz için düzenlenen gong çalma töreninde Savara Inc. CEO’su Rob Neville ve ekibinin yanı sıra Keiretsu Forum’un Kurucusu ve Başkanı Randy Williams da hazır bulundu. Başta ‘AeroVanc’ ürünü olmak üzere, solunum ilaçları geliştiren girişim, 2012 yılında C serisi yatırım turunda 50 milyon dolar değerleme ile Keiretsu Forum Türkiye üyelerinden 2 turda toplam yarım milyon dolara yakın yatırım almıştı. Savana Temmuz 2018 tarihi itibariyle pazar payını 416 milyon dolar olarak açıkladı. 

Anahtar fonu Keiretsu Forum Türkiye’den 

Savara nadir akciğer hastalıklarından muzdarip hastalar için 10 yılı aşkın bir süredir ilaçlar geliştiriyor. 2008 yılında kurulan ve nadir akciğer hastalığı terapötikleri alanında bugün dünyada önemli konumda yer alan Savara, yeterli tedavilerden yoksun olan çok sayıda nadir akciğer hastalığında uzmanlaşmaya odaklandığı kaydedildi. Keiretsu Forum üyeleri, 2012 yılında toplamda 10 milyon dolar yatırımla, Savara'nın erken gelişimi için anahtar fon sağlamıştı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa 23 Nisan Osmangazi’de dolu dolu geçecek Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinlikler ile Osmangazili çocuklara bayramı dolu dolu yaşatacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Osmangazi’de de büyük bir coşku ve heyecanla kutlanacak. Osmangazi Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı olan bu özel gün için birbirinden güzel etkinlikler hazırladı. Çocukların renkli bir bayram geçirmesini sağlayacak olan kutlamalar, 21 Nisan Pazar günü saat 14.00’da Demirtaş Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan etkinlikler ile başlayacak. Birbirinden eğlenceli yarışmalar, gösteriler, şişme oyun parkı, jonglör, transformers, karaoke ve yüz boyama etkinlikleri çocukları bekliyor olacak. Etkinliklere katılarak gönüllerinde eğlenecek olan çocuklar için gün sonunda çeşitli ikramlarda bulunulacak. 23 Nisan Salı günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek olan bayram korteji ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu doruğa taşınacak. Abdal Meydanı’ndan başlayacak olan bayram korteji, Cumhuriyet Caddesi boyunca ilerleyecek ve Zafer Plaza Meydanı’nda son bulacak. 26 Nisan Cuma günü saat 14.00’da Dikkaldırım Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek Koza Çocuk Akademisi gösterisi ile de etkinlikler sona erecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenecek tüm etkinliklere Osmangazili çocukları ve ailelerini davet eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımıza bir bayram hediye ederek de ne kadar özel bir lider olduğunu ortaya koymuştur. 23 Nisan için hazırladığımız etkinlikler ile çocuklarımızın yüzleri gülecek ve doyasıya eğlenecekler. Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Ulu Önderimizin yolundan ilerleyerek bizler de geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Bursa Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, makamında vatandaşları ağırlayarak hayırlı olsun dileklerini kabul etti. İl protokol üyelerini, sivil toplum kuruluşu üye ve temsilcilerini, esnafları ve vatandaşları nezaketle karşılayan Başkan Aydın, yeni dönemde Osmangazi’de yapmayı planladıkları projeler hakkında da bilgiler verdi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, merkez hizmet binasında bulunan başkanlık makamının kapılarını, kendisine tebrik dileklerini iletmek isteyen vatandaşlara açtı. Sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı ile vatandaşları, belirli gün ve saat aralığında makamında kabul eden Başkan Aydın, her kesimden yüzlerce misafirini nezaketle karşıladı. Belirlenen program doğrultusunda, belediye makamını ziyaret eden vatandaşlar, Başkan Aydın’ı tebrik ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Vatandaşlarla görüşerek, talep, öneri ve şikayetlerini dinleyen Aydın, halk tarafından kendisine iletilen taleplerin yerine getirilmesi ve sıkıntıların giderilmesi adına da sık sık not aldırdı. Ziyaretler sırasında vatandaşlarla samimi bir ortamda sohbet eden Başkan Aydın, “Türkiye’nin en güzel ilçesi Osmangazi’de hemşehrilerimize hizmet edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde ilçemize değer katacak projeleri hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız. Tebrik ziyaretinden bulunan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Kapılarımız tüm halkımıza sonuna kadar açık olacak” dedi.