POLİTİKA - 22 Mayıs 2018 Salı 13:51

Kenan Sofuoğlu: 'Her şey çok hızlı gelişti'

A
A
A
Kenan Sofuoğlu: 'Her şey çok hızlı gelişti'

Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, AK Parti’den milletvekili adayı olarak gösterildi. Aday olduktan sonra basın mensuplarının karşısına çıkan Sofuoğlu yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar yapmış olduğum her şeyde hep elimden gelenden daha fazlasını yapmaya çalışmışımdır” dedi.

Dünya motosiklet şampiyonu, Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle kariyerini İtalya’daki yarışlarda sonlandırmıştı. Her platformda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunu dile getiren Sofuoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri 3. Sıra adayı olarak gösterildi. Aday listeleri açıklanması sonrasında AK Parti İl Başkanlığında adaylar basın mensuplarının karşısına çıktı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da hazır bulundu.

“Elimden geleni yapacağım” 

Tanıtım toplantısında 3. Sıra aday gösterilen Kenan Sofuoğlu yaptığı açıklamada, “Ben öncelikle şunu söylemek isterim; her şey benim için çok hızlı gelişiyor ve dün öğlende başlayan bu hızlı hareketlenme bugünde devam ediyor. Bugün AK Parti Sakarya Teşkilatı ile beraber bir basın toplantısı yapıldı. Teşkilatlarımızdan, büyüklerimizden öğreneceğim şeyler var, her şey çok hızlı gelişti. Dün Cumhurbaşkanımızla yaptığımız telefon görüşmesinden sonra benim bir adaylık başvurum yoktu, ilk önce onu yetiştirdim. Birkaç saat sonra ismimi listelerde görmem ve bugün ki erkenden koşturmacaların başlaması tabi hızlı gelişiyor benim için. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, AK Parti teşkilatlarına teşekkür ediyorum bana böyle bir görev yüklendiği için de kendimi sorumlu hissediyorum. Çünkü bugüne kadar yapmış olduğum her şeyde hep elimden gelenden daha fazlasını yapmaya çalışmışımdır. Tabi bu yüklenen görevde de elimden geleni yapacağım inşallah. Allah’ın izniyle de başta memleketim Sakarya olmak üzere, ülkemize faydalı işler yapmak için hep uğraşacağız. Dünya’nın her bir yerini gezdim 24 yıl boyunca çok yerler gördüm ve bu kazandığım tecrübeleri burada ki teşkilatlarda ki büyüklerimizin desteğiyle inşallah memleketimize, ülkemize faydalı olmak için kullanacağım. Henüz yolun başındayım, öğrenecek birçok şey var. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah” dedi.  

Burak Can Tokyürek - Remzi Şimşek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Babasıyla aynı adı taşıdığı için muhtarlığı düşmüştü, YSK kararını verdi Kocaeli’de muhtarlık yarışını kazanan Hasan Erdöl, babası ile aynı adı taşıdığı ve seçmeni yanılttığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından seçimler iptal edilmişti. Yüksek Seçim Kurulu, karara verilen itiraz üzerine Erdöl’e mazbata verilmesine karar verdi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi’nde 50 yaşındaki Hasan Erdöl, İzmit’e bağlı Arpalık İhsaniye Mahallesi’nde 3 aday arasından 113 oy alarak muhtar seçildi. Erdöl’ün muhtarlığı İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz üzerine düştü. Hasan Erdöl’ün babası ile aynı adı taşıdığı, seçmenin kendisine değil babasına oy verdiği belirtilen itiraz dilekçesi üzerine İl Seçim Kurulu, seçimleri 2 Haziran’da tekrarlama kararı aldı. Hasan Erdöl, babasının seçim kampanyalarında yer almadığını, kendini muhtar adayı olarak tanıtmadığını söyleyerek, İl Seçim Kurulu’nun kararını Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyarak itirazda bulundu. Hasan Erdöl’e mazbata verilmesine karar verildi Hasan Erdöl’ün Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz sonrasında karar çıktı. Yüksek Seçim Kurulu kararında, "Seçmen O.K. tarafından Kocaeli İl Seçim Kuruluna yapılan itiraz da muhtar adayı Hasan Erdöl’ün isminin babasıyla aynı olduğu, bu durumun seçmeni yanılttığı belirtilmiş olsa da köy yerinde herkesin birbirini tanıdığı, babasının kendi adına herhangi bir seçim çalışması yapmadığı, ayrıca adı geçenin muhtar adaylığını basın aracılığıyla da duyurduğu dosya içeriğinden anlaşılmaktadır" denilerek, Hasan Erdöl’e mazbatasının verilmesine karar verdi.