POLİTİKA - 24 Haziran 2016 Cuma 22:15

Kılıçdaroğlu: 'Huzurlu bir Türkiye’yi hepimiz arzu ediyoruz'

A
A
A
Kılıçdaroğlu: 'Huzurlu bir Türkiye’yi hepimiz arzu ediyoruz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Acıların, gözyaşının olmadığı bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Şehitlerimizin olmadığı, gazilerimizin olmadığı huzurlu bir Türkiye’yi hepimiz arzu ediyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli’de CHP Kartepe İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen 7. Geleneksel İftar Yemeğine katıldı. Programa Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Elbette ki hepimiz güzel bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Huzur içerisinde, barış içerisinde, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Acıların, gözyaşının olmadığı bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. En büyük arzumuz bu. Bugün 6 şehidimiz var. Emin olun her şehit haberini duyduğumda içimde büyük bir acı oluyor. Bunu yaşamamak mümkün değil. ‘Allah kimseye evlat acısı vermesin’ diye bir sözümüz var. Çocuklarımızı ellerine kına yakarak askere gönderiyoruz. Şehitlerimizin olmadığı, gazilerimizin olmadığı huzurlu bir Türkiye’yi hepimiz arzu ediyoruz” dedi.

“BİZİ AYDINLATAN ÖNEMLİ BİR MEŞALEYDİ”
Uzun süredir kanserle mücadele eden ilahiyatçı-yazar Yaşar Nuri Öztürk’ün cenaze törenine katıldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Yaşar Nuri Öztürk büyük bir bilgindi. Ufuk açıcıydı. Müslümanlığı en iyi anlatan bilgelerden birisiydi. Ölmeden önce kendisini son kez evinde ziyaret ettim. Kaç kitabı olduğunu sorduğumda, 80’in üzerinde kitabı olduğunu söyledi. Bu kadar derin ve Türkiye coğrafyasının yetiştirdiği en önemli bilgelerden birisiydi. Ona da Allah rahmet eylesin diyoruz. O bizi aydınlatan önemli bir meşaleydi. İnşallah onun öğrencileri çok daha güzel eserler bırakarak bu ülkenin kalıcı barışını, dostluğunu sağlamış olurlar” dedi.

“SEFA SİRMEN’İ ŞÜKRANLA ANIYORUZ”
Yargıtay tarafından cezası onanan ve bugün tutuklanarak cezaevine gönderilen eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen’in tutuklanmasına da değinen Kılıçdaroğlu, “Bir başka acı haberimiz de Sefa Sirmen kardeşimiz. Sefa bey, belediye başkanlığı yaptığı dönemde büyük hizmetler yapmıştır. Körfezin eski halini de biliyorum, yeni halini de biliyorum. Kendisi çok iyi, çok güzel şeyler yaptı. Deprem döneminde hangi katkıları yaptığını bizzat gözlemledim. Bugün İzmit’te eğer içilebilir bir su varsa, Yuvacık Barajı dolayısıyla hangi çabaları harcadığını da çok iyi biliyorum. Biz her kim duvarın üzerine bir tuğla koymuşsa onu şükranla anarız. Sefa Sirmen duvarın üzerine bir tuğla koymak yerine yeni duvarlar ördü, güzel hizmetler yaptı. Dolayısıyla onu burada şükranla anıyoruz” şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Kocaeli’den ayrıldı. 

DİNÇER AKBİR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir