POLİTİKA - 18 Mart 2018 Pazar 17:28

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Afrin’ değerlendirmesi

A
A
A
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Afrin’ değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin’de terör örgütü PKK/YPG-PYD ile mücadele eden Türk askerine şükran sunduklarını dile getirdi.

CHP’li Çukurova Belediyesi’nin Yurt Mahallesi’nde düzenlediği toplu açılış ve temel atma töreninde ilk olarak konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 32 önemli hizmetin açılışını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasına Afrin’de terör örgütü PKK/PYD-YPG ile mücadele eden Türk askerini selamlayarak başladı. Kılıçdaroğlu, “Afrin’de mücadele eden kahraman ordumuz.

Kahraman ordumuza tarihin her döneminde güvendik, yine güveniyoruz. Ordu bu ülkenin onurudur, bir ülkenin namusudur. O nedenle mücadele eden, bizim güvenliğimizi sağlayan, Türkiye, vatanı, bayrağı için mücadele eden kahraman ordumuza da şükranlarımızı gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu daha sonra konuşmasına, Çanakkale şehitlerine duydukları minneti aktararak devam etti.
15 Temmuz şehitleri ile diğer şehitlerin arasında ayrım yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, ayrım yapılmaması konusunda parlamentoya kanun teklifi verdiklerini söyledi.

CHP’Lİ BELEDİYELERE 2 TALİMAT

CHP’li belediyelere ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, 2 talimat gönderdiğini aktardı. Talimatlarının birincisinin, hizmette parti ayrımı yapmamak olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “İkinci ifademiz ise, her belediye başkanı, yaptığı tüm harcamaların hesabını belde halkına verecek. Dolayısıyla sizin ödediğiniz vergilerle hizmet yapılıyor o zaman vatandaşa yaptığınız işin kaça mal olduğunu, hangi bütçe imkanlarıyla yapıldığını anlatacağız. Bir belediye başkanı aynı zamanda ahlak abidesi olacak. Belediye başkanlarımız kreşler yapacak, çocuklarımız gitsin. Emekliler için, kadınlar için yerler yapacak. Üniversite öğrencilerinin yurt sorununu 15-16 yılda çözemediler. Sözüm söz, CHP iktidarında tüm öğrencilerin yurt sorununu 1 sene içinde çözeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, 2019’da yapılacak seçimlerde kadınların da önemli rol oynayacağına vurgu yaparak, demokrasiyi tekrar ihya edeceklerini anlattı.

“CHP’Lİ BELEDİYELERİN OLDUĞU YERLER EN AZ SUÇUN OLDUĞU YERLER”

Türkiye’de en az suç işlenen belediyeler konusunda da araştırma yaptıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “CHP’li belediyelerin olduğu yerler en az suçun olduğu yerler. Sosyal tesisler var, toplumda kaynaşma var, huzur hareketi başlatıldı. Tüm vatandaşlar huzur istiyor ve dolayısıyla bizim belediyelerde görev yaptığı sürece göreceksiniz Türkiye’de huzur, bereket olacak, güzellikler olacak. Türkiye’de insanlar düşüncelerini özgürce ifade edecek. Hiçbir gazeteci, milletvekili hapiste olmayacak. Türkiye’nin üzerine karabasan gibi düşen OHAL’i de kaldıracağız. İstediğiniz kadar OHAL’i getirin. İstediğiniz kadar baskı kurun, yolumuz birdir. Türkiye’nin yoludur. Yoldan dönen namerttir. Dönmeyeceğiz.”
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından 32 hizmetin temel atma ve açılışı, sinevizyon bağlantılarıyla yapıldı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da ‘sıfır atık’ için farkındalık etkinliği Samsun’da, ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’ dolayısıyla çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliğiyle, ‘Geri Dönüşüme Atalım Doğaya Can Katalım’ sloganıyla Batıpark’ta gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklarda sıfır atık bilincinin oluşturulması ve atıkların değerlendirilerek yeniden kullanıma kazandırılmasının önemine dikkat çekildi. Etkinlik ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sıfır Atık Yönetimi ve Temizlik İşleri Şube Müdürü Yağmur Şafak Eraslan, “Sıfır atık konusundaki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sıfır atık kapsamında 2023 yılında 11 adet atık getirme merkezini halkımızın kullanımına sunarak sıfır atık konusunda bir bilinç oluşturduk. Bugün de yine bu hedef doğrultusunda bir program düzenledik” diye konuştu. Programa, Vali Yardımcısı Vekili ve Atakum İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Tulumen, OMÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, OMÜ Vakfı Koleji öğretmen ve öğrencileri, Bayındır İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ile belediye personelleri katıldı.
Trabzon Bakan Abdulkadir Uraloğlu: “İstiyoruz ki en yüksek oy ile büyükşehir ve 18 ilçemizi alalım” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Allah’ın izniyle Trabzon’da, Arsin’de 18 ilçemiz büyükşehrimizle beraber bu seçimi alacağız. Ama biz istiyoruz ki en yüksek oy ile alalım. Gururlanalım. Bütün Türkiye’de sadece Trabzon’da değil. Cumhurbaşkanımıza karşı daha böyle memnuniyet verici bir şekilde çıkalım inşallah” 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında memleketi Trabzon’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Arsin ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Mitingde AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç ve Arsin Belediye Başkan adayı İbrahim Küçük’e destek isteyen Bakan Uraloğlu, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a ayrı değer verdiğini söyledi. Bakan Uraloğlu, Atayurt ve Santa Harabeleri yolu projelerinin 5 yıllık süreçten gündemden çıkartılacağını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanı’mızın Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’umuza, Arsin’imize verdiği değeri hepimiz biliyoruz gerçekten. Bütün Türkiye’deki sonuçları takip ederken Trabzon’u mutlaka ayrı bir takip eder. Trabzon’a mutlaka ayrı bir değer verir. Onun yol arkadaşları arasında birçok Trabzonlu kardeşimiz, arkadaşımız oldu. Hep beraber olduk, daha yakın olan arkadaşlarımız oldu. Bizde şimdi bu görevle beraber bütün 81 ile olduğu gibi Trabzon’umuza da, Arsin’imize de inşallah önümüzdeki süreçte çok daha hizmet edeceğiz. 2003-2004 yılında Trabzon’da görev yaptım. Şu sahil yolu geçebiliyor muyduk oradan? Cumhurbaşkanımız geldi, hızlandırdı yolu bitirdik. Yolları Samsun’dan Sarp’a kadar bitirdik. Tertemiz oldu. En ufak bir sıkıntısı yok. Şimdi Arsin’de lazım olanlar var. Ben biliyorum. Bir Atayurt yolumuz vardı. Ben önceki görevimde de gelmiş bakmıştım defaatle bakmıştım. Orada çalışmalarımız sanki biraz yavaşladı. Bir ikmal ihalesi yapmamız gerekiyor. İnşallah önümüzdeki ay ikmal ihalesini yaparak yolumuza devam ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Şimdi dediler ki yukarıya doğru da Santa yolu var. Burayı da karayolları ağına al. Dedim ki şöyle yapalım. Büyükşehir ile beraber karayolları iş birliğiyle beraber o Santa’ya kadar olan yolu da bitirelim. Bu da hayırlı uğurlu olsun. Onun haricinde bizim grup yollarımız var, mahalle yollarımız var köy yollarımız var. Biz Arsin Belediyemizle, büyükşehir belediyemizle karşılıklı ve yine Karayollarımızla, Ulaştırma Bakanlığımızla paslaşacağız. Şu yol konusunu Allah’ın izniyle 5 yıllık süreçte sizin gündeminizden çıkaracağız. Bu da hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 31 Mart seçimlerine 1.5 gün kaldığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Allah’ın izniyle Trabzon’da, Arsin’de 18 ilçemiz büyükşehrimizle beraber bu seçimi alacağız. Ama biz istiyoruz ki en yüksek oy ile alalım. Gururlanalım. Bütün Türkiye’de sadece Trabzon’da değil. Cumhurbaşkanımıza karşı daha böyle memnuniyet verici bir şekilde çıkalım inşallah. Şurada 1.5 günümüz kaldı” ifadelerini kullandı.