POLİTİKA - 28 Nisan 2015 Salı 14:47

Kılıçdaroğlu’ndan ’kaynak’ açıklaması

A
A
A
Kılıçdaroğlu’ndan ’kaynak’ açıklaması

İktidarlarında asgari ücretin net bin 500 lira olacağını, emekliye yılda iki maaş ikramiye vereceklerini ve çiftçilerin mazotu litresi 1.5 liradan alacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, ‘kaynak göster’ eleştirilerine de yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran Genel seçimleri öncesinde Niğde’de düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Niğde Cumhuriyet meydanında düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz bu ülkeye huzuru getireceğim, bu ülkede kavgayı bitireceğim. Bu ülkede çiftçi üretecek, esnaf çalışacak, ülkede sanayici üretecek, işsiz, yoksul kalmayacak huzur ve barış gelecek bunun sözünü veriyorum. Niğde’nin hava alanı sorunu var. Temeli 1996’da atılmış aradan 20 yıl geçmiş, şuana kadar bir kazma çakmadılar. Niğde için hava alanı çok önemli, turizm bölgesi. Sözüm söz hava alanı yapacağız" dedi.

"Patates üreticisinin derdi var biliyorum. Ben Niğde’ye patates sorununun çözümü için geldim miting yaptık. Patates üreticisi el üstünde tutulması gerekiyor, istihdam yaratıyor, esnafı kazandırıyor" diye devam eden Kılıçdaroğlu, "Patates üreticisinin çiftçi üreticisinin önündeki engelleri kaldırmak benim boynumun borcudur. Çünkü ben alın terine, insan emeğine değer veriyorum" ifadelerini kullandı.

VAATLER

Seçim vaatlerini anlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Çiftçi için mazotu 1.5 lira yapacağım. Diyorlar ki ’petrol dışarıdan geliyor siz bunu nasıl yapacaksınız?’ Petrolün rafineride 1 lira 21 kuruş çıkıp söylesinler verdiğim rakam doğru mu diye. Şeker fabrikamız var satacaklar da seçim öncesi şimdilik satmıyorlar. Seçim bildirgesini açıklarken söyledim. Niğde’de Cumhuriyet meydanında açıkça söylüyorum; CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikası özelleşmeyecek. Türkiye, Hollanda kıyaslaması yapıyorum, Hollanda Konya’dan küçük bir devlet. Yıllık tarım ihracatı 150 milyar dolar, Türkiye’nin ne kadar 12 milyar dolar, Hollanda bu kadar yapıyor da Türkiye’de neden böyle neyimiz eksik?. Suyumuz, güneşimiz, toprağımız mı yok her şeyimiz var ahlaklı siyasetimiz yok. Ülkeyi, çiftçiyi düşünen siyasetimiz yok. Ben siyasette cebimi doldurmayacağım, benim için yandaş yok vatandaş var."

KAMYON ŞOFÖRLERİNE SESLENDİ

Kamyon şoförlerine de seslenen CHP lideri, "Kamyoncu kardeşlerime sesleniyorum. Diyelim ki kamyonunuzu yenileyeceksiniz, 6 ayda yapamadınız, K1 belgenizi elinizden alıyorlar. Yeniden araç alırsanız dünyanın parasını ödeyeceksiniz. K1 belgesini de elinden almayacağız. İstediği zaman yenileyecek, K1 belgesi de yenilenmeye ihtiyaç duyulmadan kullanacak" dedi.

"SİYASET ZENGİNLEŞME ARACI OLARAK KULLANILMASIN"

Emekliye yılda maaş ikramiye vaadini de yineleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Emekliye Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz altı üstü bu. Kıyameti kopardılar koro halinde bağırıyorlar parayı nereden bulacaksınız diye. Sen kaçak sarayına para buluyorsun, 2 milyon Suriyeliye 5.5 milyon para buluyorsun, at çiftliğine para buluyorsun bende diyorum emekliye de vatandaşa da para var. Yeter ki siyaset zenginleşme aracı olarak kullanılmasın. Ben size bir söz veriyorum. Kim üretiyorsa, kim alın teri döküyorsa, ister fabrikada, ister tarlada insanın harcadığı her değerin hakkını vermek benim boynumun borcudur. Çünkü biz insan için siyaset yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÜLKENİN VATANDAŞINA HİÇBİR AYRIM YAPMAYACAĞIM"

"13 yıldır iktidardalar, 6 milyon 200 bin işsiz var, 17 milyon yoksul var, aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emeklimiz var" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Siz 13 yılda yoksulluğu yenememişseniz, insanları perişan etmişseniz 7 Haziran’da yeni bir başlangıç yapacağız. Eğer Türkiye’nin herhangi bir yerinde aç yatan bir çocuk varsa o çocuk benim çocuğum olacaktır. Ben bu ülkenin vatandaşına hiçbir ayrım yapmayacağım. Güzel bir ülkede yaşıyoruz, huzur içerisinde, barış içerisinde yaşamak istiyoruz. 17 milyon yoksul beni rahatsız ediyor, 17 milyon yoksulu 13 yılda yarattılar. Biz 4 yılda bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, hiçbir aile ben yoksulum demeyecek. Aile sigortasını bunun için getiriyoruz. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak."

"ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN VERGİYİ KALDIRACAĞIZ"

Asgari ücretin 949 lira olduğunu kaydeden CHP lideri, "Ev kirası öder, mutfak masrafını karşılar, çocuğu varsa okula gönderir yeter mi? Bizde asgari ücret üzerinden vergiyi kaldıracağız ve bin 500 lira yapacağız. 2002 Türkiye nüfusunun yüzde 1’i Türkiye’nin servetinin yüzde 39’una sahip, 2014 yüzde 54’e çıkmış. Huzurlu bir toplum bunu inşa etmeye çalışıyoruz. Taşeron işçiliği biliyorum, benim de işçi akrabalarım var. Bu insanların hiçbir güvencesi yok" dedi.

"NİYE KAPATALIM İMAM HATİPLERİ"

İnançlara saygılı olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "CHP gelirse İmam hatip okullarını kapatacakmışız, niye kapatalım okulları kuran, Diyanet İşlerini kuran CHP’dir. Kim diyorsa ki inancımdan dolayı ötekileştiriliyorsa bana gelsin onun için elimden gelen çabayı göstereceğim" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir