SPOR - 01 Kasım 2014 Cumartesi 12:17

Kırık bacakla 9 dakikada gelen şampiyonluk

A
A
A
Kırık bacakla 9 dakikada gelen şampiyonluk

Avrupa Kickboks Şampiyonası’nda finale kalan milli sporcu Yeliz Koblay, maçın ilk saniyelerinde bacağının kırılmasına rağmen maçı bırakmadı.

 Rakibine zaafını belli etmemek için kırık bacağıyla tekme bile atan milli sporcu, 9 dakika dövüşerek şampiyon oldu.

Avrupa Kickboks Şampiyonası'nda finale kadar gelen Yeliz Koblay, dünyaca ünlü Sırbistanlı Sanja Sueviç’i mağlup ederek şampiyon oldu. Finale kadar gelen İzmirli milli sporcunun sağ diz kapağı maçın ilk saniyelerinde aldığı tekme sonucu kırıldı. Şampiyonun belirleneceği final maçında ayağının kırılmasına rağmen genç sporcu, 9 dakika kırık ayağıyla mücadele ederek Türkiye’yi şampiyonluğa taşıdı.
Kırık ayağıyla rakibine tekme bile atan Koblay, “Ben hep dua ettim. ‘Allah'ım ne olursun bacağım kırılsın ama yeter ki şampiyon olayım’ derdim. Nitekim de final maçında başıma geldi. O, 9 dakika bütün bir yılın emeğimin çözüme kavuştuğu dakikalardı. 9 dakika bizim için çok önemliydi. Her şeyin savaşı, hedeflerine, amaçlarına ulaşmanın son basamağıydı. Allah’a çok şükür ki kazandım” dedi. 

KIRIK BACAĞIYLA TEKME BİLE ATTI 

Maç esnasında ilk etapta ayağının kırıldığını fark etmeyen ve rakibine zaafını belli etmemek için kırık ayağıyla bile tekme atan milli sporcu Yeliz Koblay, o anları şöyle anlattı: 

“Ben presli dövüşen bir insanım, kaçarak dövüşemiyorum. Hep ileri dövüşen bir insanım. Onun oyununu ona uygulayayım derken, daha ilk rauntta o sert tekme atmaya çalıştı, ben de aynı şekilde atarken çarpıştık. Onun kalın kemiği diz kapağımın üstüne gelince o an ayağım koptu zannettim. Çok ağrı girdi. Ama maçın atmosferinden, 1 senenin emeğini düşünerek hırsla ve azimle devam ettim. Antrenörüme ‘Hocam ayağımı hissetmiyorum, sanırım bitti’ dediğimde, gülümseyerek ‘Kırdırtma bacağını, zaten öndesin dövüş’ dedi. Bu sefer maça, şampiyonluğa odaklandım. Maç esnasında dövüşürken ağrıyı hissediyordum ama sıradan bir ağrı gibi düşündüm. Duraklayınca ağrıyı daha çok hissediyordum. O nedenle durmamaya çalıştım. Kırık ayağımla dengemi sağlayamadığım için daha çok tekme atmaya çalıştım. Maçın bir noktasında rakibim yumruk attı, geri kaçmam gerekti. Ben de tekme savurdum ama ayağımın tutmadığını hissedince o anda kendime ‘Yandın, bir şekilde uç-kaç, bu maçı al’ dedim. Kırık ayağımla mecburiyetten rakibime tekme atıyorum. Ama o esnada kırık olduğunun farkında değilim. Sadece şiddetli bir ağrı hissediyorum. Tabi bu arada rakibime de bunu çaktırmamaya çalışıyorum. Kaçışlarımda resmen sağ ayağımı taşıya taşıya götürdüm. Sonra şampiyon oldum. O, 9 dakika bütün bir yılın, emeğim çözüme kavuştuğu dakikalardı. O 9 dakika bizim için çok önemliydi. Herşeyin savaşı, hedeflerine, amaçlarına ulaşmanın son basamağıydı. Allah o gücü veriyor, inancının ve çalışmanın karşılığı son rauntta hiçbir şey hissetmeden aldım. Şampiyonluğumu bile elimi kaldırdıklarında hissetmedim.” 

TÜRK BAYRAĞININ ÜZERİNE SECDEYE YATTI
Hayaline kavuşan Yeliz, maç biter bitmez sırtına aldığı bayrağı yere sererek secdeye kapandı. Yaşadığı mutluluğu tarif edemediğini ifade eden Koblay, “Her sporcu bunu yaşar. Şampiyon olduğunda yapacağı bir hayali vardır. Benim de hayalim secdeye yatmaktı. Ve o kadar çok dua ettim ki şükür duası gibi secdeye yatmak istedim. En büyük hayalim o olduğu için bayrağı dolaştırdıktan sonra hemen secdeye yattım ve dua ettim. Bayrağımızı aldım ve koştum, ringde tur attım, secdeye yattım. Sonra takla bile attım bu bacakla” diye konuştu. 

Dünya ikinciliği, üçüncülüğü ve uluslararası yarışmalarda birçok şampiyonluğu bulunan genç sporcunun hedefi ise 2015 Kickboks Dünya Şampiyonası’nda birinci olmak. Şampiyonluk maçına çıkmadan önce artık daha dikkatli dua edeceğini de gülümseyerek anlatan Yeliz Koblay, “Artık akıllandım, dualarımı ona göre yapacağım” dedi. 

Yeliz’in kickboks macerasına adım atmasını sağlayan ve 20 yıl boyunca genç sporcunun yanında olan antrenörü Ali Osman Çopur ise Yeliz’in başarısından büyük gurur duyduğunu belirterek, “Gurur verici bir olay. Antrenörler olarak bizim amacımız yurt dışına gönderdiğimiz sporcularımızın ilk olarak Türk bayrağı ve İstiklal Marşı’nı düşünerek mücadele etmesidir” dedi.  

HALİL KARAHAN-MİHRAP DÜZÖZ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri Serbest Bölge, hizmetlerle yeni yatırımcıların gözdesi oldu Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; yeni yatırım ve projelerle gücüne güç katan Kayseri Serbest Bölge’de hayata geçirilen projeler hakkında Bölge’de faaliyet gösteren firmalara tanıtım toplantısı ve görsel sunum yaptı sonrasında sahada devam eden çalışmaları inceledi. Serbest Bölge’nin daha cazip hale gelmesi için yatırımlara devam edeceklerini hatırlatan Başkan Palancıoğlu; “Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı olarak Sanayi Odası Başkanımız, Ticaret Odası Başkanımız ve yönetim kurulumuz ile birlikte Kayseri Serbest Bölge’de muazzam çalışmalar yapıyoruz. Altyapı çalışmaları ve üst yapı çalışmaları sanayiciler için son derece önemli. Kayseri Serbest Bölgemiz yeni yatırımlar, projeler ve sanayicilerimizin desteği ile büyümeye devam edecek. Serbest Bölge’de alt yapıya önem verdik. Doğalgaz, yağmur suyu hattı, içme suyu hattı, kanalizasyon, atık su arıtma tesisinin büyümesi gibi çalışmalar yaptık. Serbest Bölge tarihinde yapılmış en büyük iş olarak Bölge’nin tüm yollarını açtık. 50.000 kamyonu geçen malzeme getirerek, Serbest Bölge’de imar planında bulunan tüm 20-30 metre genişliğindeki yolları doldurduk ve bütün yollar açılmış oldu. Şuanda 300 bin metrekare alanda kilitli parke yol yapıyoruz. Yeni peyzaj çalışması yapacağız. Arıtma tesisimiz bitti, trafolar bitti. Yani burada yapılacakken büyük işleri bitirmiş olduk. 8 megavatlık GES kurduk artık gelir de elde etmeye başladık. 45 bin metrekare kiralanabilir hangarlar yaptık. Gümrük giriş kapısını tamamen yeniledik daha nitelikli ve işlevsel, Kayseri’ye yakışır hale getirdik. Serbest Bölge yaptığımız yeni çalışmalarla çok daha cazip hale geldi. Ayrıca daha nitelikli firmaların yatırım yaptığı yer oldu. 40 civarında bitmiş veya üretime geçmek üzere olan firma var. Bu da Kayseri’ye büyük bir katma değer. Hem istihdam hem yatırım açısından çok büyük bir yatırım demek. Şuanda yeşil üretime geçiyoruz. Burayı yeşil serbest bölge yaparsak, çok daha iyi bir konuma gelecek. Kayseri Ticaret ve Sanayi Oda Başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve sanayicilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Mersin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden bebekli ailelere destek Mersin Büyükşehir Belediyesi, ’Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi’ ile bebekli ailelere destek veriyor. Hamile Bakım Sütü projesiyle hamilelik süresince gebe kadınlara destek olan Büyükşehir Belediyesi, bebekler dünyaya gözlerini açtığında da Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi ile aile bütçelerine katkı sunmaya devam ediyor. 2023 yılının Ocak ayında başlayan proje kapsamında 3 bin 500’ün üzerinde yeni doğan paketi ailelere teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nde proje sorumlusu olarak görev yapan Selime Canlı, geçen yıl ocak ayında başlayan dağıtımların aktif bir şekilde devam etiğini belirtti. Bir bebeğin ihtiyaç duyabileceği her ürünün paket içerisinde yer aldığını ifade eden Canlı, "Paket içerisinde; bir adet bebek bezi, bir paket alt açma bezi, bir zıbın takımı, bir biberon, bir adet ateş ölçer, bir paket ıslak mendil, bebek şampuanı, bebek havlusu ve bir paket sabun tozu içeren çantasıyla birlikte bir bebeğin ihtiyacı olan her şey mevcut. Projemizden tüm ilçelerimizde ikamet eden, 0-1 aylık bebeği olan bütün vatandaşlarımız faydalanabilmektedir" dedi. Başvuruların TEKSİN uygulaması üzerinden yapılabildiğini belirten Canlı, başvuru formunda ailelerin kendilerine en yakın mahalle mutfaklarını seçebileceklerini de kaydederek, “Teslimatlarımız mahalle mutfaklarından da yapılmaktadır. Vatandaşlarımız, sisteme girmiş oldukları iletişim numarasını tarafımıza teslimat tarihi ve saatini içeren bilgi mesajı gönderdiğinde paketlerini kimlikleriyle birlikte teslim alabilmektedirler” diye konuştu. Tarsus’un Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan Esma Başkan da bebeği için teslim edilen ‘Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi’nden dolayı memnun olduğunu söyledi. Bebek ihtiyaç paketinin içeriğinin oldukça zengin olduğunu vurgulayan Başkan, "Gerekli her şeyi göndermişler. Teşekkür ediyoruz" dedi.
Aydın Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Didim’de hazırlıklar tamamlandı Bu yıl 59.’su gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için güzergahlardan biri olan Aydın’ın Didim ilçesinde hazırlıklar tamamlanırken, 25 Nisan’da Didim Akbük yolu ile merkezdeki bir çok cadde trafiğe kapatılacak. 21 Nisan tarihinde Antalya’da başlayacak olan 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 23, 24 ve 25 Nisan tarihleri arasında Muğla etabı ile devam edecek. 25 Nisan Perşembe günü Didim’den geçecek olan tur kapsamında hazırlıklar tamamlanırken, Didim-Akbük yolu ile merkezdeki bir çok cadde ve bulvar trafiğe kapatılacak. Bisiklet turunun Bodrum-Kuşadası etabı Didim’e de uğrayacak. 25 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek olan etap kapsamında bisikletçiler Bodrum’da Kuşadası’na pedal çevirecek. Dünya basını tarafından da takip edilen tur canlı olarak yayınlanacak. Tur kapsamında bisikletçiler Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Gürçamlar ve Kazıklı mahalleleri üzerinden Didim’e ulaşacak. Saat 14.00’de bisikletçilerin Akbük’te olması beklenirken, tur kapsamında Akbük Atanaj Caddesi, Didim-Akbük Yolu’nun Söke ve Didim istikametleri trafiğe kapanacak. Didim merkezde devam edecek yarış dolayısıyla Cumhuriyet Caddesi, İnönü Caddesi ve Söke-Mavişehir yolu ile Akköy geliş-gidiş istikametleri tur boyunca trafiğe kapatılacak yada kontrollü olarak geçiş verilecek. Tur kapsamında bisikletçiler Akköy, Balat, Tuzburgazı, Güllübahçe ve Yenidoğan üzerinden Söke’ye geçiş yapacak. Tur Kuşadası’nda sona erecek.