GÜNDEM - 29 Nisan 2016 Cuma 19:17

Kırık Barajı’nda 33 firma ihaleye teklif verdi

A
A
A
Kırık Barajı’nda 33 firma ihaleye teklif verdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Kastamonu’ya yapılması planlanan Kırık Barajı için 33 firma şartname aldı.

Kastamonuluların yaklaşık 20 yıldır yapılmasını beklediği Kırık Barajı için şartname alan 33 firma, ihale komisyonuna tekliflerini sundu. Komisyon tarafından teklifler değerlendirildikten sonra ihaleyi alan firma açıklanacak. İhaleye herhangi bir itiraz olmaması durumunda ihaleyi kazanan firma ile zaman kaybetmeden sözleşme imzalanacak.

Kırık Barajı’nın Kastamonu için hayati önem arz ettiğini söyleyen AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Ilgaz Dağı eteklerinde yapılması planlanan ve Kastamonu’da yaklaşık 11 bin 553 hektar tarım arazisini sulayacak olan Kırık Barajı’ndan 9 bin 800 metreküp de içme suyu sağlanacağını kaydetti.
Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan Kırık Barajının ihaleye çıktığını ifade eden Demir, “Kırık Barajı’nın yapılmasını yaklaşık 20 yıldır Kastamonulular olarak bekliyoruz. Allah’a şükürler olsun sonunda Kırık Barajı’nın kesin ihalesini gerçekleştirdi. Daha önceden şartname alan 33 firma ihaleye girdi. Bu firmalar ihale komisyonuna tekliflerini sundu. İhale komisyonu da bu teklifleri değerlendirildikten sonra ihaleyi alan firmayı açıklayacak. İhaleye herhangi bir itiraz olmaması durumunda ihaleyi kazanan firma ile zaman kaybetmeden sözleşme imzalanacak. Kırık Barajı’nın biran önce bitirilmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Yaklaşık 500-600 milyon TL civarında bir yatırımdan bahsediyoruz. Ilgaz Tüneli ile birlikte Kastamonu’nun tek seferde aldığı en büyük yatırımlardan bir tanesi de Kırık Barajı oluyor. Biz, Kastamonu’nun daha çok ve daha büyük yatırımlar alması için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bundan sonrada bu yatırımların devamı gelecek” dedi.

Ayrıca Demir, bugüne kadar projede emeği geçen valilere, milletvekillerine ve belediye başkanları ile bakanlık yetkililerine teşekkür etti. 

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU
KASTAMONU 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.