GÜNDEM - 18 Nisan 2015 Cumartesi 10:39

Kışlalardaki cep telefonu esnafı da sevindirdi

A
A
A
Kışlalardaki cep telefonu esnafı da sevindirdi

Askerlik görevini yerine getirenler erler artık kışlada cep telefonu kullanabilecek haberi Türkiye’nin en büyük acemi birliklerinden birine sahip olan Kırkağaç’ta da büyük sevinçle karşılandı.

Yaklaşık 6 bin askeri bünyesinde barındıran Kırkağaç 6.Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda, vatani görevlerini yapan acemi erlerin yanı sıra Kırkağaçlı esnaflarda bu uygulamayı olumlu karşıladı. Geçim kaynağının büyük bir bölümünü askeriyeden kazanan Kırkağaç’ta, telefon satıcılığı yapan esnaflar, uygulamayla bundan böyle telefon satışlarının artacağını düşünüyor.

"DAHA ÇOK TELEFON SATACAĞIZ"
Askerlerin telefonlarını teslim olurken emanet olarak kendilerine bıraktıklarını söyleyen Kırkağaçlı esnaflar, “Erlerimiz Cumartesi-Pazar günleri çarşı iznine çıktıklarında, emanet bıraktıkları telefonları bizden alıp, tekrar birliklerine dönecekleri zaman ise tekrar bize geri getirip emanet olarak bırakıyorlardı. Bazı askerlerimiz ise telefon kiralıyorlardı. Bu uygulama gerçekten çok iyi olmuş. Kışlada cep telefonun serbest olması bizim içinde iyi olacak. Daha çok telefon satacağımıza inanıyoruz. Askerlerimizde böylece aileleriyle daha rahat ve daha sık görüşebilecekler” diye konuştu.

TSK MÜJDELEDİ
Geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri’nden konuyla ilgili şu açıklama yapılmıştı:
“Vatan evlatlarının aileleri ile olan iletişimini geliştirmek, moral ve motivasyonu yükseltmek maksadıyla; kışlalarda cep telefonlarının belirli koşullar ve saatlerde kullanılmasına yönelik çalışmalarda sona gelinmiştir. Uygulamanın başlamasıyla birlikte erbaş ve erlerimiz özellikleri Türk Silahlı Kuvvetlerince belirlenmiş ve onaylanmış cep telefonlarıyla belirli saatlerde ve belirlenmiş numaralarla aileleriyle konuşma imkanına kavuşacaktır.” 

HAKAN DEMİR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir