EĞİTİM - 30 Kasım 2017 Perşembe 08:52

KKTC’yi temsilen GAÜ akademisyenleri katıldı

A
A
A
KKTC’yi temsilen GAÜ akademisyenleri katıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi Akademisyenleri Doç. Dr. Dilber Çağlar ve Yrd. Doç. Dr. Pelin Bayram, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından organize edilen ve TC Lefkoşa Büyük Elçiliğinin daveti üzerine Ankara’da düzenlenen, 10. dönem "Türk Cumhuriyetleri Eğitim Programı"na, KKTC’yi ve GAÜ’yü temsilen katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından, Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri ve akraba toplulukları arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmasını amaçlayan, dış ticaret uygulamaları, müteahhitlik ve lojistik sektörleri, ihracata yönelik üretim stratejisi, Türkiye'de yatırım teşvikleri ve doğrudan yabancı sermaye yatırımları, Türkiye - AB ilişkileri ve serbest ticaret anlaşmaları, dış ticaret analiz yöntemleri ve benzeri konularını kapsayan 10. dönem "Türk Cumhuriyetleri Eğitim Programı” Ankara’da gerçekleşti.

8 farklı ülkeden 16 katılımcı
Programda, KKTC’nin yanında, Moldova, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Tataristan, Bosna Hersek ve Kosova’nın da aralarında bulunduğu 8 farklı ülkeden 16 katılımcı yer aldı. 4 gün süren program dahilinde, ilk gün, Ekonomi Bakanlığının ev sahipliğinde, “Türkiye Ekonomisi ve Dış Ticaret Politikaları”, “Türkiye’nin İhracat Politikasının ve İhracatın Değerlendirilmesi”, “Dış Ticarette Savunma Araçları”, “Türkiye-AB İLişkileri ve Serbest Ticaret Anlaşmaları”, “Serbest Bölgeler, Türk Müteahhitlik Sektörü, Türkiye’nin Yurtdışı Yatırımları”, “Türkiye’de yatırım teşfikleri ve Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımları” ve “Kalite Altyapısı, Piyasa Gözetimi ve Denetimi” konularında sunumlar gerçekleştirildi. 2.gün, Dışişleri Bakanlığı ev sahipliğinde devam eden programda, Dışişleri Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, TİKA ile Kültür ve Turizm Bakanlığına ziyaret gerçekleştirilerek, ilgili kurumlar hakkında sunumlar yapıldı. Diğer günlerde ise, Kültürel Turların yanında, TOBB ile TRT binalarına da ziyaretler gerçekleştirilerek, kurumlar hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

GAÜ akademisyenlerine katılım sertifikası
Sunum ve Gezilerin sonunda, diğer katılımcılarla birlikte, GAÜ Akademisyenleri Doç. Dr. Dilber Çağlar ve Yrd. Doç. Dr. Pelin Bayram’a katılım sertifikaları takdim edildi. Eğitim Programı ile ilgili açıklamada bulunan GAÜ Akademisyenleri, Doç. Dr. Dilber Çağlar ve Yrd. Doç. Dr. Pelin Bayram, programın çok verimli geçtiğini belirterek, güçlü Türkiye Ekonomisinin nasıl geliştiği bilgisinin aktarıldığını ifade etti. Çağlar ve Bayram, akraba topluluklarla bir arada gerçekleştirilen programlar dahilinde, yakın dostluklar kurduklarını ve KKTC ve GAÜ hakkında kendilerine bilgi aktardıklarını bildirdi. Bakanlıklar seviyesinde gerçekleştirmiş oldukları ziyaretler dahilinde ise özellikle KKTC ve GAÜ’ye gösterilen ilgi ve alakadan çok memnun kaldıklarını söyleyen Çağlar ve Bayram, GAÜ ve KKTC’yi Ankara’da temsil etmekten dolayı onur duyduklarını vurguladı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul MBA Okulları, Kapadokya Üniversitesi ile akademik iş birliğine imza attı Yenilikçi Eğitim Ekosistemi Modern Müfredat vizyonu ile Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımı anlayışını referans alarak “Daha İyi Bir Dünya için Daha İyi Bir Ben Kimliğine” odaklanan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları, Kapadokya Üniversitesi ile akademik iş birliğine imza attı. Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ile MBA Okulları Projeler Koordinatörü Selin Ural arasında imzalanan akademik ve bilimsel proje protokolü ile MBA Okulları mezun öğrencilerine Kapadokya Üniversitesi tarafından eğitim bursu verilecektir. Protokol çerçevesinde MBA Okullarının kampüs ve üniversite imkanları öğrenciler tarafından ulusal ve uluslararası organizasyonlarda kullanılacak olup, multidisipliner çalışmalarla Kapadokya Üniversitesi akademisyenleri tarafından öğretmen eğitimleri yanı sıra Newgen Kariyer Eğitimi verilecek ve ulusal-uluslararası bilimsel proje hazırlama çalışmalarına rehberlik edilecektir. Sosyal sorumluluk projeleri, meslek ve tercih bilincinin kazandırılması ile ilgili lise kademesi öğrencilerin yer aldığı oturumlar düzenlenecek. Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, imzalanan protokol hakkında “Kapadokya Üniversitesi olarak bu tür iş birlikler bizim için önemli. Bu iş birliği kapsamında eğitimde yenilikçi bir ekosistem oluşturulacak ve Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımları ile öğrencilerin eğitim hayatındaki sınırlar genişletilecek ve daha nitelikli yetiştirilmesi hedefine ulaşılması kolaylaşacaktır” değerlendirmesinde bulundu. MBA Okulları AP ve Projeler Koordinatörü Selin Ural da “Öğrencilerimizin tutku alanlarının derinleşme yolculuklarında kampüslerimiz ve üniversiteler arasındaki iş birliğini önemsiyoruz. Ülkemizin köklü ve başarılı üniversitelerinden biri olan Kapadokya Üniversitesi ile sürdürülebilir iş birliğine imza atarken öğrencilerimizin eğitim ve kariyer hedeflerine ulaşmalarında son derece önemli bir adım attığımızı ve yenilikçi projeler üretmek için heyecan duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.
Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB’de Meslek Yüksekokulu kuruldu Çanakkale’nin Ezine ilçesinde bulunan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde Meslek Yüksekokulu kuruldu. Konuya ilişkin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden (ÇOMÜ) yapılan açıklamada," Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu’nu Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu’na dönüştürerek gıda sektörüne nitelikli eleman yetiştirmeye ve bölgedeki sanayinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olacak olan bu dönüşümle birlikte, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde hızla yükselen ve faaliyete geçen fabrikalar ile yakın iş birliği içinde gıda teknolojisi ve organize sanayi bölgesindeki yan alanlarda eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetleri yürütülecektir. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu’nda; Gıda ve yan sektörlerine yönelik en güncel bilgi ve becerilerle donatılmış elemanlar yetiştirilecek, Ar-Ge çalışmaları ile gıda teknolojilerinin geliştirilmesine katkıda bulunulacak, staj ve işbaşı eğitim imkanları ile mezunların istihdamı garanti altına alınacak, bölgedeki sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü yetiştirilecektir. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu ile gıda sektöründe kalifiye eleman açığı kapatılacak, bölgesel kalkınmaya katkı sağlanacak, üniversite-sanayi işbirliği en üst düzeye çıkarılacak. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu’nun avantajları güçlü sanayi bağlantıları, nitelikli eğitim kadrosu, modern laboratuvarlar ve atölyeler, staj ve işbaşı eğitim imkanları, istihdam garantili tematik meslek yüksekokulu projesi. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu’na nasıl başvurabilirim? 2024-2025 eğitim yılı için başvurular önümüzdeki aylarda başlayacak. Detaylı bilgi için https://www.comu.edu.tr/ web sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu, gıda sektöründe geleceğe yön verecek nitelikli elemanlar yetiştirmeye hazır. Gıda sektöründe geleceğe yatırım yapmak için Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu’nu seçin!" ifadeleri kullanıldı.