GÜNDEM - 27 Ağustos 2014 Çarşamba 15:39

Kocasinan organik pazarı dolup taşıyor

A
A
A
Kocasinan organik pazarı dolup taşıyor

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Evler Organik Pazarı'nın vatandaşlardan olağanüstü ilgi gördüğünü söyledi.

Sağlıklı üretim ve tüketimi desteklemek amacıyla Kayseri'nin ilk Organik Pazarı'nın Kocasinan Belediyesi Erciyes Evler Semt Pazarı'nda kurulduğunu hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, "2013 yılında kurulan Organik Pazar vatandaşlarımız tarafından çok yoğun ilgi görüyor. Tüketici bilinci her geçen gün artıyor. Organik Pazara gösterilen bu olağanüstü ilgiden üretici ve tüketici çok memnun " dedi.

Başkan Mustafa Çelik, Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'yle birlikte organik pazarı daha da geliştirmek ve iyileştirmek için yoğun gayret gösterdiklerini belirterek, "Organik pazara olan olağanüstü ilgi üretici sayısını da üretilen ürün sayısını da artırdı. Geçen yıl 25 olan üretici sayısı bu yıl 40'ı aştı" diye konuştu.

Erciyes Evler Semt Pazarı'nda pazar günleri açılan ve ağırlıklı olarak sebze meyve satılan organik pazarda ürünlerin 1-2 saat içinde satıldığının altını çizen Başkan Çelik, "Geçtiğimiz sezon 45 bin kilo sebze, 35 bin kilo da meyve satılmıştı. Bu yıl Organik Pazar'a ilginin olağanüstü artmasıyla bu rakamların çok daha yukarılara çıkacağını tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımızı Organik Pazar'a davet ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir